Masat Köyünde bir konuşma yapan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER)  Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kaçır şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle Masat köyünde yangın sonucunda mağdur olan ,evlerinde eşya ve mal kaybı yaşayan tüm kardeşlerimize Müslüman Dilendirmezler cemiyeti yönetim kurulu adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 Rabbim hiçbirimize bu acı felaketleri yaşatmasın İnşallah. Bizler yaşanan felaketleri, olayları hayra çevirme derdindeyiz. Bela ve musibetleri kardeşlik ruhunu canlandırma adına hayra dönüştürme çalışması güdüyoruz. Bir hafta önce  masat köyündeki yangına ilk önce ulaşan Sivil Toplum Örğütüydük.Bugünde bu köye 5 günlük kısa bir çalışma sonucunda yardım kampanyasını ulaştıran ilk STK kuruluşuyuz.Cemiyet olarak şöyle bir anlayışımız vardır. Bu tür etkinlik ve çalışmalarımız övünecek bir olgu olarak görmüyoruz.  Bunlar bizim kardeşlik ruhumuzun gerektirdiği bir çalışmalardır. İnşallah Rabbimin katında yapmış olduğumuz çalışmalar makbul olarak kabul edilir,değerlendirir.

    Bizlere bu çalışmayı başlattığımız günden beri destek veren, yardım eden tüm kardeşlerimize , Bayburtlu  bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Onlar Cemiyetimizi bağırlarına bastılar, güvendiler. Bizlerde emanet edilen bu eşyaları  bugün kardeşlerimize ulaştırmanın  huzurunu,zevkini ve manevi mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Emanetleri yerlerine sağ ve salim  ulaştırıldı. Rabbim onların hayırlarını kabul eylesin.

5 gün gibi kısa bir sürede  Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; sıfır, hiç kullanılmamış, buzdolabı, çamaşır makinesi, oturma grubu, elektrik süpürgesi, yatak, yorgan, gıda malzemesi v.s  gibi  bir evde olması gereken ev eşyaları ve  nakit olmak üzere 15,00 TL’lik bir yardım buraya ulaştırdık.  Bu yardım esnasında bizleri yalnız bırakmayan baştaVali Yardımcımız Abdulhamit Karaca’ya, İl Sağlık Müdürümüz Zülkarni Özbek, Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan, Telekom İl Müdürümüz Eyüp Görgülü, Baybem A.Ş Müdürü Hatem Serkan Taner’e, , çalışmalarımızı yürütürken bunların basınla irtibatını sağlayan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Basın Danışmanımız  Adem Durulmuş’a  ve emeği geçen bütün kardeşlerimize Cemiyet Kurulu adına teşekkür ediyorum.