Öncelikle idrak ettiğimiz kurban bayramının tüm insanlığa huzur ve saadet getirmesini, Kardeşliğimizin daha da güçlenmesine vesile olmasını yüce rabbimizden temenni ediyorum.

Ülkemizin en köklü sivil toplum hareketlerinden biri olmayı hedefleyen cemiyetimiz bu yıl şehrimizde ilk defa vekâletle kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdi. Hisse bedeli 460 tl. olan kurbanlıklarımızın kesimini bayramın 1. Gününde masat köyünde gerçekleştirdik ve Bizeemanet edilen hisseleri, çok hassas davranarak tespit ettiğimiz ailelere bayramın birinci ve ikinci gününde teslim ettik. Sizlerin aracılığıyla vekâletlerini bize vererek kurban ibadetini ifa eden tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum, kurbanlarımızın bizleri yüce Allah’a yaklaştırmasına vesile olmasını ümit ediyorum.

Kıymetli Kardeşlerim,

İhtiyaç sahibi aileler için hazırladığımız paketleri 5’er kg.lık koliler şeklinde hazırladık. Öncelikle, etlerimizi şehrimizde kurban kesemeyen, ekonomik durumu zayıf ailelere ulaştırdık, daha sonra misafirimiz konumunda olan Afganlı mültecileri ziyaret ederek emanetlerini teslim ettik, öğrenci evlerimizi de unutmadık.toplam 143 kardeşimizin evine ulaştık.

Bizler bu tür etkinlikleri “şeffaflık” ilkesi gereğiçalışmalarımızın sonucu olarak derneğimizin faaliyetlerinin izlenebilir ve denetlenebilir olmasını düşünerek sizlerle paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz.

“Bayburt’umuzun veren eli” konumunda olan cemiyetimiz İlkelerinden ve değerlerinden ayrılmadan Misyonuna uygun olarak hayra köprü olmaya devam edecektir.Yönetim kurulu olarak tüm kardeşlerimizi Müslüman Dilendirmezler Cemiyetine üye olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz, dedi.