Sanatı toplumun her kesimi ile kucaklaştırmayı hedef alan Bayburt Sanatçılar Derneği (BAYSANDER) Başkanı Ülkü Koçan, yapacakları etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Sivil toplum kuruluşu olduktan sonra Bayburt’taki sanatsal çalışmalarına ivme kazandırdığını belirten Koçan, " Kurulumundan bu güne kadar bu kentin kültürel ve sanat alanlarındaki gelişimine profesyonel manada önemli bir ivme kazandırarak halkı sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

        BAYSANDER’ i Güneydoğu, Doğu Anadolu, Karadeniz bölgeleri içerisinde kendi alanında en büyük kurum olarak tarif eden Koçan,  kuruluş amaçlarını ise "sanatın her türlü aktivitesini yapmak, sanata duyarlı olan gençleri ön plana çıkarmak, bu gençleri toplum önüne çıkarmanın yanı sıra üretilen sanat ponjeleriyle de sosyal yaşantı olgusuna renk katmak" olarak açıkladı.

            Kuruldukları günden bu zamana kadar sergi, gösteri, halk konseri, tiyatro ve şiir dinletileri olmak üzerek birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydeden Koçan,"Çalışmalarımızı her alana taşımanın heyecanını yaşadık. Bütün bu olanları dikkatle takip edenler tarafından yerel bir haber sitesinin okurları arasında internet üzerinden yaptığı yılın enleri anketinde STK’lar dalında yılın en iyi derneği seçilerek ödüllendirildik. Bu bizlerin işimizi profesyonel olarak yaptığımızın bir kanıtıdır."diye konuştu.

         Dernek olarak çok geniş bir yelpazeye sahip olduklarını belirten Koçan, güzel sanatlar, tiyatro, sahne sanatları, sinema, fotoğraf, müzik gibi faaliyet alanları içerisinde mesleğinde profesyonelleşmiş sanatçıların kurumsal manada BAYSANDER’i tanımaları için gerekli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

         Tanınmış Bayburtlu yüzlerin gerekli noktalarda yardım ve desteklerini kendilerinden esirgememelerini dile getiren Koçan, " Çok yakın bir zaman içerisinde dernek olarak bir plan kapsamında ‘Bayburt sanatçılarıyla buluşuyor’ projesinin çalışmalarına başlayacağız. Özellikle müzik alanındaki sanatçılarımızı davet ederek ‘neler yapa biliriz’ in güç birliğini aşama aşama oluşturmanın planlarını yapıyoruz."açıklamasını yaptı. 

           17-22 Ocak 2013 tarihinde yapılacak sanatsal etkinliklerle ilgili de bilgi veren Koçan,  "Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İkincisini vereceğimiz sanat kurumu büyük onur ödülleri takdimi gecesi bizim için büyük önem arz ediyor. Bu gecede her şey mükemmel olsun istedik. Vereceğimiz ödüller özel bir sanatçı gurubu tarafından İstanbul’da tasarlanarak amacına uygun yapılmakta olup önümüzdeki günlerde tarafımıza teslim edilecek. Etkinliklerimiz öğretim üyesi heykeltıraş sanatçımız Sayın Tekin Koçan’ ın derneğimizi destekleyici ‘Anadolu’da Kültür İzleri’ adını taşıyan geleneksel cam altı resim sergisinin açılışı ile başlayacak. Bu sergi 22 Ocak 2013 tarihine kadar açık kalarak sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl 13 değerimize değişik kategorilerde onur ödülleri vereceğiz" dedi.

 

       19 Ocak 2013 tarihinde ise Ömer Piri şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirdiklerini bildiren Koçan, Bayburt halkını bu tür sanatsal etkinliklerini takip etmeye davet etti. Koçan, şimdilik saklı tuttuğu sponsor kurum, kuruluş ve işadamlarına ise teşekkür etti.

         Koçan, BAYSANDER 2013 Sanat Kurumu yılın onur ödüllerine layık görülenleri ise şöyle sıraladı:

1. Toplum Gönüllüleri Dalında; İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurahman Polattimur

2. Gönül İnsanı Dalında; Merhum Arif Nevzat Karaoğlu

3. Yerel Yönetimler İlçe Dalında; Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen

4. Yerel Yönetimler Belde Dalında; Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak

5. Sanayici ve İş Adamı Dalında; Keskin Gurup Ali Haydar Karabacak

6. Sanayici Ve İşadamı Dalında Kurumsal Manada; Bayburt Group Abdurahman Şentürk

7. En İyi Radyo Program Ve Sunum Dalında; Mehmet Öksüzer

8.En İyi Web Haber Sitesi Dalında; Bayburt Medya Ümit Kondolot

9. Genç Kuşak Sanatçı Dalında; Abdülselam Müftüoğlu

10. Genç Kuşak Sanatçı Dalında; Ahmet Kılıç

11. Girişimci Genç İşadamı Dalında; Abdülhamit Karaoğlu

12. Basın Meslek Dalında; Bahattin Odabaşı

13. Gönül Verenler Dalında; Bülent Sol