2009 yılında kurulan Of Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, düzenlediği 5. Geleneksel buluşma gecesinde Of’ta yaşayan Bayburtlular ile Bayburt’un yöneticileri bir araya getirdi.

 

Geceye Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral,Aydıntepe İlçe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayburt Gazeteciler Cemiyet Başkanı Yaşar Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Ankara kültür ve yardım Derneği Başkanı .Adnan Bayram ve yön.kurulu.üyeleri,Trabzon Bayburtlular dernek Başkanı Yaşar Erdoğan, Rize Bayburtlular Dernek Başkanı Ali Cengiz  ve Yöneticileri, Ak Parti Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, CHP Of İlçe Başkanı Emel Saral, Siyasi Parti İl ve İlçe yöneticileri, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

 

            Sunuculuğunu Faruk Atamer’in yaptığı gece;  Of Sahil Gün Batımı Tesislerinde yapıldı. Dernek Başkanı Âdem Atamer’in açılış konuşması ile başlayan gecede Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Of Kaymakamı Eren Arslan ve Bayburt Valisi Hasan İpek birer selamlama konuşması yaptılar.

 

           Bayburtluların olduğu her etkinliğe katılmaya çalıştığını belirten Milletvekili Bünyamin Özbek, “Geçen yıl Of’taki bu etkinliğe gelememiştim. Bu yıl özel olarak geldim. Rize’de ve Artvin’de düzenlenen etkinliklere katıldım. Etkinliklerin hepsine katılmaya çalışıyorum. Gurbetteki hemşerilerimle buluşmak bizlere keyif veriyor. Vekilliğimiz sürecinde Bayburt’umuzun birçok eksikliğini giderdik. Eskiden yollarımızın olmasını, üniversitemizin olmasını isterdik. Şimdi de 2.bir vekilimizin olmasını istiyoruz. Hemşerilerimizden Bayburt’un nüfusunu arttırmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

      Bayburtluların mert ve güvenilir insanlar olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Murat Saral, “Bayburtlulara o kadar güveniyoruz ki sırtımızı onlara dayadık. Yaylalarımızı ortak kullanıyoruz. Of’ta kendi evlerinde gibi yaşıyorlar. İnşallah İrfanlı Mahallesi Sahil Dolgu alanında yapacağımız projemizde Bayburtlu hemşerilerimize de özel bir yer ayıracağız” ifadelerini kullandı.

 

           Of Kaymakamı Eren Arslan ise yaptığı konuşmada “Memleketlerinden uzakta yaşayan insanların bu tür sosyal etkinliklere önem veriyorlar. Bayburtlu dostlarımızla bu gece bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu tür kaynaşmaların artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.  

 

        Bayburt Valisi Hasan İpek ise yaptığı konuşmada Bayburt ile Of’un benzer özelliklerinin çok fazla olduğunu belirterek “yaylalarımızı ortak kullanmaktayız. İlimizden daha çok Bayburtlu Türkiye’nin birçok yerinde yaşamaktadır. Ancak Of’ta yaşayan Bayburtlular, bizi en iyi temsil eden Bayburtlulardır” dedi.

 

          Konuşmaların ardından Dernek Yöneticileri tarafından derneğe ve gecenin hazırlanmasına katkı ve destek verenlere plaket takdim edildi. Programın eğlence bölümünde ise Bayburt Halk oyunları gösterileri ve yöresel sanatçılar Kenan Koman, Bedirhan Koman, Önder Gider, Devran ve Sinan Yılmaz’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle eğlenen Bayburtlular, bar oynayıp, bol bol  halay çektiler.