Programa Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Akşar Belediye Başkanı Salih Aydoğdu, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sertifika programına geçilmeden önce AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, siyaset akademisi programını kastederek, program süresince gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı akademi koordinatörlerine teşekkür etti.

 

İl Başkanı Yusuf Elçi, “Bayburt’a yakışır bir şekilde, sekiz hafta boyunca Türkiye’nin en kıymetli bilim adamlarını bizlere bilgi vermesi adına Bayburt’a getirdik ve bundan hepimiz istifade ettik. Burada önemli olan şuydu; Biz Bayburt’ta siyaset akademisiyle insanlarımıza nasıl fikir jimnastiği yaptırırız, genel kültürümüzü nasıl geliştiririz ve sosyal aktivite çerçevesinde de bu sosyal faaliyetimizi ‘Nasıl yaparız?’ gibi düşünceler içerisindeydik. Bu işi yüzümüzün akıyla başardık. Genel merkezimizde bu konuda bizi gerçekten takdir etti.” dedi.

 

Akademide 240 kişinin eğitimlere katıldığını ifade eden İl Başkanı Elçi, bu eğitimler sonunda katılımcılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı sertifikaları verdiklerini dile getirdi.  İl Başkanı Yusuf Elçi, “Sayın vekilimizi de hazır yakalamışken bu kıymetli belgeleri kıymetli bir vekilin elinden vatandaşlarımıza vermeyi daha uygun bulduk. Onun için bugün buradayız, hepiniz hoş geldiniz.” şeklinde sözlerini noktaladı ve sözü Milletvekili Bünyamin Özbek’e verdi.

 

Milletvekili Bünyamin Özbek, konuşmasında gündemde yer alan konulara değinerek, siyaset akademisi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Milletvekili Özbek, kendisinin de bir zamanlar siyaset akademisi öğrencisi olduğunu vurgulayarak, “Bizim eğitimlerimiz bu kadar kolay olmamıştı. Biz her hafta sonu ders için Gümüşhane’ye giderdik. Beş-altı hafta bir çok konuda ders aldık, çok faydalı oldu. Geriye dönüp baktığım zaman ilk il başkanı olduğum zaman hatırıma geliyor. O zaman toplum karşısında konuşurken ciddi anlamda heyecanlanıyordum. Siyaset akademisi bu heyecanı yenmemde bana büyük fayda sağladı.” dedi.

 

“Eczane’den Bir Kilo Et İstedim”

 

Milletvekili Bünyamin Özbek, akademi dersleri sırasında yaşadığı ilginç bir hatırayı da dinleyicilere anlattı: “2008 yılında siyaset akademisinde biz ders aldığımız zaman bize dediler ki, ‘Eczaneden gidip bir kilo et isteyin !’. Ben de eczaneye gittim ‘Bir kilo et verir misin? diye. O zaman eczacı bana çok garip bir şekilde baktı. Veya caddede karşıdan karşıya bağırmak gibi şeyler yaptırıyorlardı bize. O zamanlar bunları yapmak modaydı ve gerçekten çok faydasını gördük. Üzerimizdeki çekince ve tutukluğu atmak bakımından siyaset akademisinin bizlere çok faydası oldu.”

 

“Siyasette Artık Kadınlarda Söz Sahibi”

 

Siyaset akademisinin, siyasi, toplumsal ve günlük yaşamda ders verici öğretileri olduğunu ifade eden Milletvekili Özbek, bu öğretilerin birçok alanda fayda sağlayacağını belirtti. Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt’ta kadınların 10 yıl öncesine kadar siyasette aktif olmadıklarını ve siyasetle ilgilerinin sadece seçimden seçime oy vermekle sınırlı olduğunu ya da aileden gelen her hangi bir siyasi partiye yönlendirme gibi bir niteliğe büründüğünü kaydetti. Siyaset akademisi sayesinde bu ilginin giderek daha farklı bir boyuta taşındığını ifade eden Bünyamin Özbek, “Artık evin erkeği farklı bir siyasi görüşteyse evin hanımı da farklı bir siyasi görüşte olduğunu ifade edebiliyor.” Dedi.

Bayburt’ta kadınların siyasi olarak daha aktif olmaları için çok çaba sarf ettiklerini bildiren Milletvekili Özbek, gün geçtikçe kadınların siyaset sahnesinde daha fazla rol üstlendiklerini ve siyaset akademisinin bu noktada büyük faydası olduğunu kaydetti.


Başbakan Erdoğan’ın Bayburt Örneği

Kadınların son zamanlarda siyasette üstlendikleri aktif rolü bir anısıyla dile getiren Milletvekili Özbek, şu ifadeleri kullandı : “ Bir gün il başkanları toplantısında, sayın başbakanımız; ‘Bayburt’ta bile artık kadın belediye meclis üyemiz var.’ demişti. Şükürler olsun kadınlarımız bugün hem sosyal alanda, hem iş hayatında hem de siyasi alanlarda kendilerini gösteriyorlar. Kadınlarımız baş tacımızdır. Bize gerçekten büyük değer katıyorlar. Siyasete de gerçekten bir seviye getiriyorsunuz. İnşallah sizler sayesinde daha başarılı olacağız. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye bir laf var biliyorsunuz. Allah onları başımızdan eksik etmesin.”

 

Milletvekili Bünyamin Özbek’in konuşmasının ardından başarılı adaylara sertifikaları verildi. Siyaset akademisi programı süresince programa sundukları katkılardan dolayı, Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,  il koordinatörleri ve Bayburt Belediyesi yetkililerine ayrıca sertifika verildi.Ankara’da ki programı dolayısıyla programa katılamadığı bildirilen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın sertifikasını eşi Kerime Polat aldı. Sertifikalarını Milletvekili Özbek’in elinden alan katılımcıların bir hayli mutlu oldukları gözlendi.