Her sporcunun yirmi dokuz karşılaşma yapacağı lig sonunda ilk beşe giren oyuncular ilimizi en yakın turnuvalarda temsil etme hakkına sahip olacaklar.

Üç bant bilardo ligi sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller de verilecektir. Her hafta ayrı bir heyecana sahne olacak maçlara yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Üç bant bilardo sporunun zeka ve yetenek oyunu olduğunu belirten Şampiyon Bilardo İşletmecisi ve 2008 Türkiye Üç Bant Bilardo 4. sü Cevdet Türker, “Üç bant bilardo ligi Bayburt’ta bilardonun gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bilardo hata kabul etmez, kesinlikle hak edenler kazanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Bayburt'ta ilk kez üç bant bilardo ligi organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Fatih Dündar ise " Otuz oyuncuyla yirmi dokuz haftalık maraton Bayburt'a ayrı bir heyecan getirecek, bilardoya ayrı bir hava katacaktır. Sonuçta kazanan Bayburt ve bilardo olacaktır." ifadelerine yer vererek ligin kurallarını sıraladı.


Üç Bant Bilardo Ligi Kuralları

-Mazeretsiz maça çıkmayan oyuncu hükmen mağlup sayılacaktır.

-Maç haftalarında sporcular aralarında anlaşarak maç saatlerinde değişikliğe gidebilirler. (Anlaşmazlıklar halinde fikstürdeki maç gün ve saatleri geçerlidir)

-Maçlar 60 ıstaka üzerinden 40 sayı olarak oynanacaktır.

-Galibiyet iki puan (2), beraberlik bir puan (1) olarak cetvele işlenecektir.

-Maçlarda, ıstaka ve  sayılar sonuç cetveline işlenecek, bütün maçlar sonunda her sporcunun sayı/ıstaka ortalaması hesaplanacaktır. (Aynı puanda olanlar için averaj bu yöntemle belirlenecektir)

Salon sahibinin sorumlulukları

-Müsabakalarda lig cetveli doldurulacaktır.

 İlk Hafta Maçları

1. HAFTA Sayı Istaka Sayı 1. HAFTA
Serdar Kayalı Şeref Şık
Şenol Çelik Sedat Pala
Fatih Dündar Ahmet Karaman
Celal Geyik Cevdet Türker
Mevlüt Koman H. Dursun Sezek
M. Serkan Yalçın Cuma Öztürk
Evren Kılbaş Ramazan Tüysüz
Mikail Akkuş Ahmet Kalkan
Ramazan Gülhan Cemal Kahraman
Feyzat Bilgeoğlu İrfan Karaaslan
Yunus Şah Ayhan Gülhan
Muharrem Kaymak Adem Kaymak
İkbal Durak Adem Şentürk
İsmail Toçuoğlu Hacı Sarıboğan
Yaşar Durmuş Kadir Kahraman