Çıraklık Düğün Salonundaki iftara, MHP Bayburt İl Başkanı İdris Aydın, MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım, Bayburt eski Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile partililer katıldı.

       Programda bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, iftar yemeğine Bayburt’ta MHP’ye hizmet etmiş tüm ülkücüleri davet ettiklerini belirterek, katılım gösteren herkese teşekkür etti. 

         Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Kasap, “Her zaman dilimizden düşürmediğimiz ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ Hadisi şerifinden hareketle bugün verdiğimiz bu birliktelik mesajı Ülkücü Hareketin yarınlarının daha iyi olacağının da bir göstergesidir. Bizim Türk-İslam ülküsünden başka davamız yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücü Türkiye üzerinde oynanan oyunların hepsini bozmaya yeter. Bunu her zaman olduğu gibi bundan sonra da göstereceğiz” dedi.

             Kasap, Ramazan’ın Türk - İslam âlemine hayırlar getirmesini ve tüm Müslümanların kurutuluşuna vesile olmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

         MHP İl Başkanı İdris Aydın, iftar sonrası yaptığı konuşmada, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini içinde bulunduran 11 ayın sultanı ramazan ayını, uğurlamak üzere olduklarını ifade ederek, ‘’İslam dünyasında, Ortadoğu’da yangın çıkmıştır. Bu yangın ülkemize zarar verebilecek düzeye gelmiştir. Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de cereyan eden olaylar iç dinamiklerin isteği değil, sömürgeci zihniyetlerin büyük projeleridir. Akan kan Müslüman kanıdır. Bizler bu oyunun farkındayız. Bu hareketin dosta huzur düşmana korku kaynağı olacağına inancım tamdır.’’ dedi.