Bayburt Ulu Camii, Zahit Camisi ve Bağlarbaşı Camisinde Miraç Kandilinde Soma’da yaşamını yitiren 301 şehidimiz için mevlüt okutuldu. Konu hakkında bilgi veren Memur-Sen Bayburt İl Başkanı Fikret Özbey, Soma’da yaşanan elim olaydan duydukları üzüntülerini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: “ Memur-Sen dünyanın neresinde olursa olsun, insanların dinine, ırkına, cinsiyetine ve milletine bakmaksızın, zulme uğrayan, mağdur olan ve ölen her insanın acısını sinesinde hisseder.

     Bu bağlamda  Soma’da şehit olan 301 şehidimiz, acılarımızı daha da artırmıştır. Bu kardeşlerimizin ailelerine karşı  elimizden gelebilecek her türlü maddi desteği sağlamak, onların sıkıntılarını bertaraf etmek için, bütün kararları almış bulunmaktayız ve kısa bir süre sonra bu ihtiyaçları giderebilmek için, yardım kampanyaları başlatmayı amaçladık.

       Özellikle bu gecenin Miraç Kandili olması münasebetiyle Soma’da şehit olan 301 kardeşimize bu gecede dua etmek, hayırla yad etmek, onların acısını yüreğimizde bir nebze  olsun azaltmak için, Bayburt Ulu Cami, Zahit Cami ve Bağlarbaşı Cami de onların ruhi mekanlarına hibe etmek için Kuran okutmayı, Selat-u Selam  getirmeyi ve Mevlüdü Şerif okutarak onlara karşı vicdanımızdaki en güzel  hediyeyi sunacağımızdan dolayı böyle bir organizasyonu yapmaya karar verdik. Şehit olan kardeşlerimizin; Kabirlerini K.Kerim’in nuru ile tenvir eyle. Taksiratlarını affeyle. Seyyiatlarını hasenata tebdil eyle. Kabirlerini pür-nur, makamlarını cennet eyle Ya Rabbi. Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, geride kalanlara ise sabrı cemil ihsan etsin. İnşallah Rabbim böyle bir acı, keder  ve üzüntüyü milletimize bir daha göstermesin. Birlik ve beraberliğimizi bozanlara fırsat vermesin”.