Sanatçı Keremay Ata çevre için yaptığı çalışmalar neticesinde  büyük çevre derneklerinin de dikkatini çekmiştir bu bağlamda grenpeace derneği tarafından taktir edilip rozetlendirilmiştir

 

Aslen Bayburt’un Kitre köyünden bir ailenin çocuğu olana Ata;1974 yılında Trabzon da dünyaya geldi babasının memuriyeti sebebiyle 1989 yılında Bursa ya yerleşti.

” 25 yıldır Bursa da yaşayan çok yönlü bir sanatçı olan Keremay Ata 1992 yılından beri sanat dünyasında önemli işler yapmak için mücadele etmekteyim dedi. imkansızlıklardan dolayı zaman zaman sanata ara vermek zorunda kalan sanatçı 2005 yılından itibaren sanata  bıraktığı yerden tekrar  başladı aynı yıl oyunculuk teklifi alan sanatçı Keremay Ata  televizyon ve sinemayla tanışmış oldu bu süreç . içinde sanat aşkı olan Keremay Ata yı yazarlığa kadar getirdi kısa hikayeler ve senaryo yazmaya başladı ilk uzun metraj senaryosunu yazdı. hikayesi kendisine ait olan bu senaryoyla  alakalı  onlarca ulusal ve yerel olmak üzere bir çok medya kuruluşunda  haber yapıldı çünkü ele aldığı konuyla alakalı bu zamana kadar ne ülkemizde nede dünya da yayınlamış  bir sinema filmi projesi yoktu bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşayan çok yönlü sanatçı arada sinemayla alakalı eğitimlere katıldığını sanattan kazandığını yine sanat için harcadığını ifade etti.. 2012 yılında Bursa büyükşehir belediyesinin sinemaya dair başlattığı karagöz sinema atölyesi film yapım bölümünü bitirdi. aynı yıl kendi eserlerinden oluşan  şarkılarım ve şiirlerim adlı bir albüm yaptı.2014 e kadar çeşitli konserler verdi bunların bazıları yardım konserleriydi.tek hayalinin  senaryosunu yazdığı projeyi hayata geçirmek olduğunu açıkladı ve Türk olarak dünya da yaptığı işlerle adından söz ettirmek istediğini söyleyen sanatçı doğru adımlarla ilerlediğini açıkladı. bu bağlamda yaptığımız çalışmalarla sosyal ve çevresel içerikli bu projeyi romana çevirdi ve mayısın 15 inde  raflardaki yerini alan eser şimdi den ses getirmeye ve dillere pelesenk olmaya başladı insanlığı bilgilendireceğine inandığını söyleyen Keremay Ata .evrensellik düşüncesiyle çıktığı bu yolda öncelikle yaşadığı dünyayı önemseyen tüm hemşehri ve yurttaşlarından destek beklediğini açıkladı.

 

KEREMAY ATA

 

Bayburt’un Kitre nüfusuna kayıtlı olan sanatçı,  1974 yılında Trabzon da dünyaya geldi ilk ve orta okulu Trabzon da okudu. 1989 yılında babasının memuriyetinden dolayı bursa da yaşamına devam etti, burada içinde ki sanat aşkı daha çok alevlendi..ve 1990 yılında bursa büyükşehir belediyesi konservatuarı imtihanını kazandı ve bir müddet orada şan eğitimi aldı dönem dönem bazı müzikol ve gazinolarda sahne aldı .

94 yılında vatani görevini yapıp geldikten sonra bir müddet müzik ve sanattan uzak kaldı 2005 yılında sinema televizyonla sanat dünyasına dönüş yaptı.

2005-2012 arası  onlarca sinema ve dizide oyuncu olarak yer aldı,ipek yolu sinema festivali bünyesinde açılan belgesel çekim kursuna katıldı,bursa belediyesinin açmış olduğu karagöz sinema atölyesi bünyesinde oyunculuk ve yönetmenlik kursunu başarıyla bitirdi..senaryo da yazabilen ufku geniş sanatçı son yıllarda şiir yorumculuğunda ustalardan biri olduğunu katıldığı konser ve televizyon programlarında ispatlamıştır.Aslen Bayburtlu olan Keremay Ata  dünyada bir ilki gerçekleştirerek şimşekleri’de üzerine çekmeyi başarmıştır.Dünyanın büyük bir çevre sorunu olan denizlerdeki katliamın ana unsuru  trol avcılığını aksiyon filmi tarzında yazarak bir çok gazetecinin ve yapımcının dikkatini çekmiştir.

 

SANATÇI  MESLEKİ  BİOGRAFİSİ

 

KATILDIĞI PROJELER

 

1-2005 KANAL 7.diyet filmi –oyuncu

2-2006- ATV  .selena…dizi     – oyuncu

3-2009-STAR TV-bir varmış bir yokmuş –oyuncu

4-2009-klip                                               -oyuncu

5-2009-dönem bitirme ödevi kısa film (bubakar)oyuncu

6-2010-ingiliz sinema filmi(will)-oyuncu

7-2010-adı aşk bu eziyetin sinema filmi(0yuncu)

8-2012-ATV-alyazmalım dizi(oyuncu

9-2014-kanal D güneşi beklerken

10-2012-KARAGÖZ SİNEMA ATÖLYESİ-kısa film ADRES(yönetmen)

11-2012-KARAGÖZ SİNEMA ATÖLYESİ-belgesel-BELENE-(yapımcı ve seslendirme)

12-2013-SAMANYOLU TV-ekip 1 dizi—oyuncu

 

KATILDIĞI KURSLAR

1-1992 -95 Bursa belediye konservatuarı

2-2008-İpek yolu film festivali –belgesel çekim eğitim kursu

3-2012-Karagöz sinema atölyesi film yapım bölümü

 

ÜRETTİĞİ PROJELER

 

sinema projesi TROL senaryosunun hikaye ve senaryo yazarı

 

2012 ilk albümünü çıkardı 3 şarkı ve 8 şiirden oluşan albümün 9 eseri kendine ait

 

2014 “Derin Darbe” TROL romanını yazdı

 

KATILDIĞI KONSER VE ORGANİZASYONLAR

 

1-2009-Bursa kültür park açık hava tiyatrosu konseri

2-2012-Trabzon Zağnos vadisi konseri

3-2012-Gürsu yamaç paraşütü festivali konseri

4-Ukrayna_Türkiye milli boks müsabakası sunuculuğu ve konseri

5-Yozgat Bozok şenlikleri sunucusu ve sanatçısı