Üç kategoride (1.kategori ortaokul-lise ,2.kategori üniversite ,3. Kategori okumayan 14-29 yaş arası gençler) düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde, toplam 59.000 kişi katılmış olup Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak 840 mektupla yarışmaya iştirak ettik.

Kurumumuz bünyesinde oluşturulan İl Değerlendirme Komisyonu 840 mektubu değerlendirerek her kategoride dereceye giren ilk 3 mektubu Türkiye finali için değerlendirilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığına göndermiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Üniversite kategorisinde Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Türkiye 2.’si ve Türkiye 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Dereceye giren gençlerimize Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 15-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara’da kutlanacak olan Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde törenle ödülleri verilecektir.

Yarışma da Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yunus EMRE Türkiye 2.’si, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği İlköğretim Bölümü öğrencisi Esma ÖZDEMİR Türkiye 3.’sü olmuştur. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz KARAKAŞOĞLU yaptığı açıklamada “Türkiye genelinde yapılan bu yarışmaya mektuplarıyla katkı sağlayan tüm gençlerimize teşekkür ediyor ve dereceye giren genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca bu yarışmaya üst seviyede katılımın sağlanmasını sağlayan ve destek olan tüm okul müdürlerimize ve  Gençlik Merkezi Müdürü Şerif BAYRAM ve çalışanlarına teşekkür ediyorum .” dedi.