Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki “ Oy pusulaları dahil olmak üzere, UGP’nin 10. Genel Kurulu şaibelidir. Bu yıl ki genel kurul seçimleri yeniden yapılmalıdır. Bayburt Gençlik Meclisi oy pusulalarında Bayburt Gençlik Merkezi olarak gösterilmiştir. Bu da Bayburt’un birinci olmasını engellemiştir. Ayrıca Bayburt’un Gezi olaylarına karışmadığının anlatıldığı sırada salonun terk edilmesi esef vericidir. ”dedi.

9-12 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara İçkale Otelde gerçekleştirilen 10. Genel kurulda Kütahya birinci, Nevşehir ise ikinci seçilirken Bayburt Gençlik Meclisi’nin Türkiye’de Gezi olaylarına destek vermeyen tek il olarak açıklandığı sırada katılımcıların bir çoğunluğunun salonu terk etmesi tepkilere neden oldu.

Konu ile ilgili  bir açıklama yapan Bayburt Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki “ Oy pusulaları dahil olmak üzere, UGP’nin 10. Genel Kurulu şaibelidir. Bu yıl ki genel kurul seçimleri yeniden yapılmalıdır. Bayburt Gençlik Meclisi oy pusulalarında Bayburt Gençlik Merkezi olarak gösterilmiştir. Bu da Bayburt’un birinci olmasını engellemiştir. Ayrıca Bayburt’un Gezi olaylarına karışmadığının anlatıldığı sırada salonun terk edilmesi esef vericidir. ”dedi.

Bayburt Gençlik Meclisi’nin 2014 yılında Türkiye’nin en iyi gençlik merkezi olarak seçilmesi gerekirken UGP 10. Genel kurulunda yaşanan olayların buna engel oluşturduğuna ifade eden Kiki, “ Biz Bayburt gençliği olarak Türkiye’nin neresinde olursa olsun, vatanı ve milleti bölmek isteyen bütün güçlerin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sen devletin itfaiye aracını, polis aracını yakacaksın, bu ülkenin bölünmesine çanak tutacaksın, Bayburt’un Gezi olaylarına katılmadığının açıklanması üzerine Genel Kurulu terk edeceksin. Ondan sonra da şaibeli bir şekilde oylama yapacaksın. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanını getirip genel kurulda siyasi olarak konuşturacaksın. Gezi olaylarını tanıtım CD’mize koyduk diye bize tepki vereceksin. Bu genel kurula siyaset karışmıştır. Bu kurul muhalefet zihniyetiyle yönetilmektedir. Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafsızlığını kaybetmiştir. Gençlik meclisleri için yeni bir platform oluşturulmalıdır. Biz Bayburt Gençliği olarak Ulusal Gençlik Parlementosu’nun ulusumuzun değerlerini yansıttığına inanmıyoruz. ”dedi.

Baybur Geneçlik Meclisi’nin çalışmalarıyla Bayburt gençliğinin gönlünde taht kurduğuna da değinen Kiki, günün 24 saatinde Bayburtlu gençlerin yanında olduklarını da sözlerine ekledi.