‘’Şehrimizde gençlerimiz töre’den uzak, kişiliğini kazanamamış, günü birlik yaşam tarzını tercih ettikleri tüm kamuoyunun gözleri önündedir. Bizler ülkü ocakları olarak birçok başarılı eğitim programının altına imza atmış bir kurumuz. Bu çalışmalardan bir başkasını da 26-27 Nisan Cumartesi-Pazar günleri başlatmış olacağız. Bu kurs ile beraber öğrencilerimiz hafta sonlarını yuvamızda geçirecek, arkadaşlık ortamını, toplu yaşama koşullarını ve de toplumsal saygıyı öğrenip, uygulamalı olarak yansıtacaktır.

                Kayıtları 13-20 Nisan tarih aralığında alınacak olan kurslarımız; KURAN’I KERİM, İlmihal, Bağlama, Halk Oyunları, Matematik ve Türkçe Başlıkları altında 6 ana daldan oluşacaktır. Bununla birlikte gençlerimize sohbet, münazara ve istişare ortamları da oluşturmayı planlamaktayız.

                İlkokul ve ortaokul’daki öğrencilerimizin katılım sağlayabilecekleri kurslarımızda, branşında uzman kişiler görev yapacaktır. Öğrencilerimiz sabah evden alınarak, tüm gün boyunca yemek ihtiyaçları karşılanıp kurs bitiminde de yine ocağımızın yöneticileri tarafından evlerine teslim edilecektir. Bu çalışmamızın güzel sonuçlar doğuracağı ve topluma faydalı bireylerin yetiştirileceği ülküsü ile yola çıkmış bulunuyoruz. Ümit ediyorum ki hedeflenen merhaleye ulaşır ve memleketimiz gençliğine önemli katkılar sağlarız. Bu duygular ile tüm öğrenci kardeşlerimizi Ocağımıza davet eder Saygılar sunuyorum.’’dedi.

Ülkü Ocaklarıdan aktarılan bilgiye görede kursların ve hizmetlerin tamamını ücretsiz olduğu,taşıma,iaşe ve eğitim giderlerinin Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı tarafından karşılanacağı bildirildi.26-27 Nisan Cumartesi,Pazar günleri başlayacak kurslar tüm hafta sonları devam ettirilecek,kayıtlar için 13-20 Nisan aralığını belirleyen Ülkü Ocaklarına kayıt yaptırılacak telefon numaralarıda şöyle; 0506 465 55 36 – 0534 376 96 66 – 0541 591 84 81 -0458 211 55 65 olarak belirlendi.