Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 2014 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Hasan Uğurlu, göreve başladı.

Makamında gazetecileri kabul eden Başsavcı Uğurlu, adalet hizmetini daha erişilebilir ve daha somut bir şekilde sunabilmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Uğurlu, tüm kurumlar ve vatandaşlarla diyalog halinde olacaklarını ifade ederek, "Adalet hizmetini vicdanları okşayan, duyguları tatmin edebilir, insanların çekinmeden, korkmadan, adaletin gerçekleştiği düşüncesi ile koşarak geldiği bir adliye yapabilmek için elimizden geldiğince çalışacağız. Benden önceki değerli başsavcımızdan almış olduğum adalet hizmeti bayrağını buradaki diğer savcı arkadaşlarımız, ağır ceza reisimiz, hakimlerimiz ve çalışan diğer cefakar, vefakar personelimizle daha da yukarılara taşıyacağız." dedi.

Amasya'nın ardından Bayburt'ta da kendisine emanet edilen bu görevi tamamlayıp kentten ayrılma vakti geldiğinde Bayburt'un ve Bayburtlular'ın kendisinden razı olmasını dilediğini kaydeden Uğurlu, "Umarın burada yaptığımız hizmetlerin sonunda Bayburtlular bizden biz de Bayburtlular'dan razı ve memnuniyet duyguları içerisinde dostça ayrılırız." diye konuştu.