Kentteki bir sosyal etkinlik salonunda düzenlenen iftar yemeğine Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti 22. Ve 23. Dönem Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,  Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Bekir Çetin, Ak Parti Bayburt Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Daştan, Ak Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, ilçe teşkilat başkanları, bazı İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Kadın kolları ve Gençlik kolları, ilçe ve belde belediye başkanları, katıldı.

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi yaptığı açıklamada Bayburt gibi kadim bir şehre hizmet etmeyi kendilerine nasip ettiği için Cenab-ı Allah’a şükrettiklerini kaydetti.

Bayburt’a hizmet etmenin gurur ve mutluluğunun ömr-ü hayatında kendilerine yetip artacağını belirten Elçi, " Bu aziz millete teşekkür ediyoruz ki bizi bu kadim şehre ve aziz milletimize hizmet etmek yolunda iktidara getirdi. "dedi.

Mısır, Suriye, Myanmar gibi dünyanın çeşitli Müslüman ülkelerinde zulme uğrayan Müslümanlardan dolayı Ramazan ayının buruk geçtiğini vurgulayan Elçi, " Yaşanan çile, meşakkat karşısında bizlerin de onları unutmadığımızı buradan ifade etmek istiyorum.  Ramazan-ı şerifimizin, gelecek Kadir gecemizin, bayramımızın ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugünkü beraberliğimizin daim olması için, 2014 yerel seçimlerinin ülkemiz ve İslam alemi için önemli olduğunu sizlere ifade etmek istiyorum. Olumsuzlukları bir taraf bırakarak hep beraber kol kola gelip mutlu, refah, huzurlu bir ülke için Bayburt’ta yapılması gerekenleri yapıp Başbakanımıza sonucu hediye edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise Ramazan-ı şerifin hayırlı olması dileklerini ileterek Ramazan bayramına da birlik, bütünlük ve mutluluk içerisinde girme temennisini iletti. Özbek, Pazar günü yapılacak Bayburt Belediyesi’nin Sokak iftarına tüm teşkilat üyeleri ve Bayburtluları da davet etti.