Kısa adı IDEAL olan ‘’I. International Dynamic, Explorative and Active Learning” (Birinci Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme) konferansı Bayburt Üniversitesinde başladı.

         Bayburt Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi amfisinde başlayan konferansa Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Murat Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Şemsi Burhanettin Altan, Bayburt Belediye Başkan Vekili Selahattin Karaman, İl Mili Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Eğitmenler ve davetliler katıldı.

        Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Murat Mollamahmutoğlu açılış konuşmasında; ”Bu gün başlayıp, 3 gün sürecek olan 1.Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme konferansını başlatmış bulunmaktayız. Eğitimde teknoloji kullanımında önde gelen üniversitelerden olmayı kendisine stratejik hedef olarak belirleyen ve 3.Nesil Lider Üniversite hedefi belirleyen Üniversitemiz için bu konferans, önemli bir altyapı sağlayacaktır.

       “Uluslararası Eğitimde Teknoloji Kullanımı” temalı konferansa 10 farklı ülkeden toplam 30 katılımcı Akademik bildiri sunacaktır. Sunum dili İngilizce olacak olan konferansta katılımcılar için anında tercüme yapılacaktır. 

           Bu konferansın amacı ;“Uluslararası Eğitimde Teknolojik imkânların aktif bir biçimde Kullanılmasını teşvik etmek ve desteklemektir. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin de Fatih Projesi adı altında başlatmış olduğu bir kampanya var. Bu proje tüm İlköğretim Temel öğretim okullarının Aktif Teknolojik İmkânlarla donatılmasını hedeflemektedir. Bu çalışmada özellikle İlköğretim okulları Smart tahtalara kavuşturulacak, bunlar aynı zamanda İnternet imkânlarına bağlı olarak faaliyet gösterecek, bunun yanında da tüm öğrencilere tablet PC’ler dağıtılarak Çağdaş Eğitim özellikle vurgulanacak ve hedeflenecektir.

         TÜBİTAK Kurumunun da bu projeyi destekleyen özel bir fonu bulunmaktadır. Yerli ve Yabancı bilim adamlarının birbiriyle olan temasını sağlamak bu proje ve fon kapsamında Teknolojik imkânların aktif bir biçimde kullanımını sergileyecek ortak projeler geliştirmektedir.”

       Konferansa online olarak Amerika’dan bağlanan İllionis Üniversitesinden Dr.Linguo Bu;”Keşfe Yönelik Öğrenme ve Dinamik Modelleme Sürecinde Matematiksel Anlayışı geliştirme “ konulu sunumu gerçekleştirdi.

          Konferansın açılış programı verilen resepsiyon ile sona erdi.