Şair Zihni Kültür Merkezi’n de,  Lise öğrencilerinden oluşan 42 öğrencimizin eserleriyle katıldığı, “Öykü Yazma Yarışması” ödül törenine Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi Doğan, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman POLATTİMUR, BAYPROJE  Yön. Kur. Başkanı Prof. Dr. Rıfat YILDIZ , BAYPROJE Yön. Kur. Üyeleri Akın BAYRAK, Ali Kemal TEMUÇİN, Prof. Dr. Hülya ARGUNŞAH, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmen, öğrenci ve velileri katıldılar.

 Burada bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN, gençlere değer veren, onların duygularını, heyecanlarını, geleceklerini döktükleri satırları tek tek değerlendiren BAYPROJE yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini belirterek, duygularını şöyle ifade etti: “ Bayburt’un sosyal,kültürel ve ekonomik açıdan gelişimlik düzeyini ve rekabet gücünü artırmak için mesleğinde  ve iş hayatında belli  aşamaları kat etmiş, Bayburt için söyleyeceği sözü,paylaşacak bilgisi olan proje üretmeye ve katkıda bulunmaya talipli kişilerin güçlerini bir araya getirmek ve böylece Bayburt’a daha etkin hizmet etme olanaklarını sunmak amacıyla, Bayburt için bir araya gelen, Bayburt sevdalısı  BAYPROJE yönetim kurulu Başkanı Prof.Dr. Rıfat YILDIZ’a, ve yönetim kurulu üyelerine şahsım ve Müdürlüğümüz adına teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.

    Geçen yıl başlatılan Bayburt İlini kapsayan Ortaöğretim Okulları arasında BAYPROJE tarafından düzenlenen , Öykü Yazma Yarışmasına 39 öğrencimiz katılmıştır. Bu yıl ise sayı 42’ye yükselmiştir. Bayburt’un ve ülkemizin  geleceğinde rol alacak Bayburtlu Gençlerin öykü yazarak ve günlük tutarak yazma becerilerinin, duygu-düşünce ve gözlem yeteneklerinin,  Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarını geliştirmelerine katkı sağlayan  BAYPROJE şahsında Prof .Dr. Rıfat YILDIZ ve değerli yönetim kurulu üyelerine Bayburt İline yaptığı hizmetlerden dolayı  teşekkür ediyorum.

   Tüm eserleri büyük bir titizlikle inceleyen jüri heyetindeki değerli hocalarımızın katkılarını da Müdürlüğümüz adına anmadan geçemeyeceğim. Önümüzdeki yıllarda BAYPROJE ile ilgili farklı konularda bu çalışmalarının devamını arzu ediyor, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederek şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.  

      Daha sonra söz alan Öykü yarışması değerlendirme jürisi Başkanı, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Bölümünden Sayın Prof. Dr. Hülya ARGUNŞAH, beni şaşkınlığa düşürecek kadar güzel, kurgusunu  ve dili kullanımı olgun öykülerle karşılaştığını belirterek, sözlerine şu şeklide devam etti: öğrencilerimizden  Elif Akdağ’ın “YA UMUT OLMASAYDI” öyküsünde dediği gibi ‘umudun olmadığı yerde yaşanmaz. Yaşamak istiyorsan, umut sen olmalısın’ sözü bana umut oldu. Merve Çetin’in ’Üzüm Reçelleri’ öyküsündeki doğuda şehadeti tadan asker Ahmet’in üzüm reçelleri ve üzerindeki gözyaşı turtaları üzerinde anlattığı öyküsünde, gözyaşları ve üzümlerin edebi anlatımı. Hatun Altuntaş’ın Musalla Taşı, Zaliha Akkaymak’ın Pisipisisi, Süveyda Nur Saka’nın Gurbet Gelini, Sümeyye Karanfil’in Ruhuna Dokunabilir  miyim?   Ve diğer eserler. Gerçekten gelecek vadeden evlatlara sahipsiniz. Onların duygularını açığa çıkarmak, onları anlamak ve onlara daha değer vermek için bu yarışmalara gereken değeri vermeliyizdir. Katılan bütün herkese, canı gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.

        Öykü Yazma Yarışmasın da  Özendirme Ödülü 3.’sü: Zeliha AKKAYMAK (Fen Lisesi) ödülünü  Bayproje Yön. Kur. Üyesi Ali Kemal TEMUÇİN, Özendirme Ödülü 2.’si: Süveyda Nur SAKA (Korkut Ata Anadolu Lisesi) ödülünü  Bayproje Yön. Kur. Üyesi Akın BAYRAK,  Özendirme Ödülü 1.’si: Sümeyye KARANFİL (İmam hatip Lisesi) ödülünü  Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman POLATTİMUR takdim ettiler.

 

                Yarışmanın 3.’lük Ödülü: Hatun ALTUNTAŞ (Anadolu Lisesi) ödülünü  Bayproje Yön. Kur. Bşk. Sayın Prof. Dr. Rıfat YILDIZ, 2.Olan Yarışmacı: Merve ÇETİN (Fen Lisesi) Ödülünü Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seydi DOĞAN, 1.’lik ödülüne layık görülen öğrencimiz: Elif AKDAĞ (Gökçedere Lisesi) ödülünü  Belediye Başkanımız Sayın Hacı Ali POLAT verdiler.

               1.lik ödülü ( 1,000 Tl ve değişik ödüller, 2.lik ödülü 500 Tl ve değişik ödüller, 3.lük ödülü 250 Tl ve değişik ödüller verilmiştir.