Açılışa, kütüphanenin oluşumunda büyük emeği olan Prof. Dr. Asri Çubukçu, Rektörümüz Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcısı ve  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sezgin Akbulut,  İlahiyat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Bayburt Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. İhsan Çubukçu ve akademisyenler katıldı.

Dekan Tozlu’nun 3 bin civarında yaptığı kitap bağışı ve İlahiyat Profesörü Asri Çubukçu’nun bin civarında kitabı bağışlamasıyla oluşturulan kütüphane, ilahiyat fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerine hizmet verecek.

Dekan Hacımüftüoğlu; açılış sonrası yaptığı konuşmada, ilahiyatın laboratuvarının kütüphane olduğunu dile getirerek “ciltler dolusu kütüphaneler oluşturmalıyız. Kitap bağışlamak çok büyük fedakarlıktır. Özellikle bağışlayanların çocukları için daha büyük fedakarlıktır. Burada ilahiyat fakültesi kurmak bizim için  bir hayaldi, bunu gerçekleştirmiş olmanın  mutluluğunu  yaşıyoruz. Yeni kampüse taşındığımızda daha büyük kütüphaneler oluşturacağız.” Dedi.  

Rektör Coşkun da konuşmasında şunları dile getirdi; Asri hocamla öğrenci hoca ilişkimiz çok eskilere dayanır. Asri hocam derse geldiğinde en az 7-8 kitap ile gelirdi. Onun kitap sevgisini çok iyi bildiğimden yaptığı fedakarlığının boyutunu çok iyi anlıyorum.  Onun bu kitap sevgisinin tüm öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde de yeni kampüse taşınmamızın ardından kütüphanelere gerekli önemi fazlasıyla vererek,  üniversitemize yeni kitaplar  kazandırmaya gayret edeceğiz. Kütüphaneler üniversitelerin olmazsa olmaz kurumlarındandır. Kitapsız bir okul düşünülemez. Yeter ki talep olsun biz yeni kütüphaneler açmaya her zaman hazırız.

Açılışın ardından bu özveri ve fedakarlıklarından dolayı Prof. Dr. Asri Çubukçu ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu’ya Rektör Coşkun tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.