İHH İnsani Yardım Vakfı, abluka ve saldırılar nedeniyle hayatın adeta durma noktasına geldiği Gazze için yeni bir insani yardım kampanyası başlattı.

2007 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze'de hayat adeta durma noktasına geldi. İsrail’in Ramazan ayında Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından yerle bir olan şehir yeniden ayağa kalkmaya çalışırken uluslar arası toplum tarafından verilen yardım sözlerinin tutulmaması nedeniyle insani kriz daha da büyüdü.

Abluka nedeniyle elektrik, su, ilaç, gıda ve yakıtın tükendiği şehirde çocuklar için giysi, çocuk bezleri ve çocuk mamaları; aileler için de barınacakları bir yer, battaniye, ısıtıcı soba ve temizlik malzemelerine ihtiyaç var.

70 bin Filistinli aile okullara sığınabilir

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de ev onarımı ve kira katkısı amacıyla verilen nakit para yardımlarının, kaynaklardaki ciddi eksiklik nedeniyle durma noktasına geldiği bildirildi. UNRWA açıklamasında, geçtiğimiz yıl Kahire’de yapılan zirvede taahhüt edilen yardımların “hiçbirinin” Gazze’ye ulaşmamış olması nedeniyle söz konusu nakit yardımlarının durdurulduğu ifade edildi. Gidecek yeri olmayan 65 ila 70 bin Filistinli ailenin Gazze’de okullara sığınacağı öngörülüyor.

Geçtiğimiz yaz yaşanan saldırılar nedeniyle Gazze’de 96 binden fazla ailenin evleri ya yıkıldı ya da hasar gördü.

“Burası Gazze” kampanyası

Ambargo ve saldırılar nedeniyle harabeye dönen Gazze, söz konusu sorunu aşabilmesi için şimdi yardımlarınızı bekliyor. 2009 yılında Gazze’de ofis açarak buradaki insani yardım ve kalkınmaya yönelik faaliyetlerine hız veren İHH, Gazze için "Burası Gazze" sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlatıyor.

Kampanyaya destek için

Kampanyaya destek olmak için;  İHH Genel Merkezine veya temsilciliklerimize gelerek, 0(212) 631 21 21 nolu telefon numaramızı arayarak ya da online bağış yöntemi ile bağış yapabilirsiniz.

Aryrıca cep telefonlarından "GAZZE" yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.