İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut yaptığı açıklamada ’’ Bilindiği üzere hayvancılıkta kullanılan en önemli yemlerin başında silaj gelmektedir. İl Müdürlüğümüzce ilimizdeki diğer tarımsal örgütlerle beraber yürütülen eğitim ve bilinçlendirme ve demonstrasyon çalışmaları neticesinde ilimizde silajlık mısır yetiştiriciliği belli bir seviyeye kadar yükseltilmiştir.

Yetiştiriciliğin gelişmesi Orta ve Doğu Karadeniz’in kaba yem deposu olan Bayburt’ta silaj paketleme tesisi kurulmasını teşvik etmiştir. Demirözü ilçemizde Tarım Kredi Kooperatifi ve özel bir girişimci tarafından iki adet silaj paketleme tesis kurulmuştur. Kurulan bu tesisler sayesinde Demirözü ilçemizde bu yıl yaklaşık 7000 ton ticari amaçlı ambalajlı silaj üretimi yapılmıştır.

 Büyük oranda il dışına pazarlanan silaj yemleri sayesinde İl ekonomisine önemli düzeyde girdi sağlanmıştır. Silaj yapmak için çiftçilerden yeşil yem alan Tarım Kredi Kooperatifi yem bedelini çiftçinin borcundan düşebilmektedir. Yani bu bölgedeki çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifine olan kredi borcunu kooperatife ürün yetiştirerek ödeme imkânına da kavuşmuştur.

Yapımı tamamlanan Demirözü Barajı sayesinde, sulu tarıma geçilecek 12.200 hektar alanda yonca, mısır, yulaf, sorgum, pancar gibi değişik silaj bitkilerin yetiştiriciliği yapılabilecek olup Demirözü bölgenin silaj üretim üssü haline gelecektir.