Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'la Röportaj


 Sayın Başkanım bizler sizi tanıyoruz, fakat hemşerilerimizin sizi daha yakından tanımaları için kısaca kendinizden bahseder misiniz?
1966 yılında Erzincan'da doğdum ve 1972'de İstanbul'a geldim. 1990'da İ.T.Ü. Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Aralarında çok uluslu firmaların da bulunduğu özel kuruluşlarda üst düzey yöneticilik yaptım. İş hayatı boyunca yürüttüğüm projelerden ikisi, TÜBITAK tarafından desteklenmeye değer bulundu. Ayrıca bu projelerden biri, TTGV tarafından "Teknoloji Ödülü"ne layık görüldü. İşim gereği gittiğim çeşitli Avrupa kentlerinde belediye hizmetlerini inceleme fırsatı buldum. En son Ulaşım A.Ş.'de, Türkiye'nin "ilk ve tek" yerli tramvay aracını geliştirip imaleden bölümün yöneticiliğini yaptım. AK Parti Güngören Belediye Başkanlığı'na aday olmak için bu görevinden istifa ettim. 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde Güngören Belediye Başkanlığına seçildim. Halen bu görevime devam ediyorum.
İlçenizde yaptığınız Kültürel faaliyetlerde Bayburt kültürüne ne kadar yer veriyorsunuz?
Güngören’e kazandırdığımız Kültürel Merkezi’mizde tiyatrodan, söyleşiye, çocuk oyunlarından, sinemaya kadar pek çok kültürel faaliyete yer veriyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız, yöresel programlarımızda Bayburt ilimizin yanında birçok Anadolu ilimize de yer verdik. Derneklerden talep gelmesi durumunda yerel sanatçı ve yöreye özgü halk oyunları ve benzeri uygulamaları kültürel faaliyetlerimiz içine alıyoruz. Bayburt derneklerimizi sürekli ziyaret ediyoruz. Kültürel faaliyetler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. İlerleyen zamanlarda Bayburt iline özgü kültür faaliyetler projesini de hayata geçireceğiz.
İlçenizde bulunan Bayburt Sivil Toplum Kuruluşlarımızla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
İlçemizde, Bayburt İli Armutlu Köyü, Aydıncık Köyü, Hacıoğlu Köyü, Sorkunlu Köyü, Yolatlı Köyü ve Sancaktepe Köyü dernekleriyle belirli aralıklarla görüşüyoruz. Cenaze ve önemli günlerde onları yalnız bırakmıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının önemi her zaman büyüktür. Var olan kültürümüzü, büyükşehirlerde yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak gibi önemli misyonları var. Son zamanlarda dernekçilik faaliyetleri bu asli görevlerini daha iyi yerine getiriyor. Bayburt derneklerimizin çalışmalarından ve özellikle ilçemizde bulunmalarından dolayı da çok mutluyuz.
Bayburt Belediyeleriyle olan ilişkileriniz nasıl, Belediyelerimizi ne gibi destekleriniz oluyor?
Güngören Belediyesi’nin kardeş belediye ilan ettiği ilçe belediyeleri bulunuyor. Kardeş belediye uygulaması, yasal prosedürlerle çerçevesi belirlenmiş bir uygulamadır. Bugüne kadar Belediye olarak Bayburtlu belediyelere park, bahçe ve oyun grupları noktasında, spor aletleri, aydınlatma direkleri, piknik masası, bank, konteynır ve çök kovası noktasında yardımlarımız oldu ve olmaya da devam ediyor. 
Bayburt’a gittiniz mi? Gittiyseniz Bayburt hakkındaki izlenimlerinizden bahseder misiniz?
Bayburt’a 2009 yılında ilçemizde bulunan derneklerin daveti üzerine gitme fırsatım oldu. Bayburt’u coğrafik yapısı ve yaşam kültürü bakımından memleketim Erzincan’a çok benzetmiştim. Anadolu kültürünün bütün özelliklerini taşıyan özel illerimizden biri olduğuna inanıyorum.