Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta bu hafta Van deplasmanındaydı. Temsilcimiz 22. hafta karşılaşmasında son haftaların en flaş takımı Van BBSK ile karşılaştı. Vanspor'un cezası dolayısıyla seyiricisiz oynanan maçın 24. dakikasında kalesinde gol gören temsilcimiz 52. dakikada beraberliği yakaladığı maçtan puan çıkaramadı. 

Van Atatürk Stadı'nda saat 13.00'da başlayan karşılaşmayı hakem Erkoç Doğan yönetti. Zirve yarışından kopmamak için mücadele eden her iki takımın da mutlak 3 puan hedefiyle çıktığı maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Van BBSK'yı öne geçiren goü karşılaşmanın 24. dakikasında Anıl Dilaver kaydetti.

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan temsilcimiz skora beraberliği getiren golü 52. dakikada Hasan Gündoğdu ile buldu. Golün ardından her iki takımında gol yollarında pozisyona girdiği maçta bir kez daha öne geçen taraf ev sahibi Van BBSK oldu. Maça 79. dakikada Utku Demirel'in yerine giren Ozan Hançer 81. dakikada skoru belirleyen golü attı. 90 dakika 2-1 sona erdi. 

Güneş'in oyuncu tercihleri kırmızı kartı engellemeye yetmedi

Öte yandan teknik direktör Bahaddin Güneş, kart cezalısı Coşkun Kılıç ve İbrahim Kongur'un oynamadığı maçta sarı kartı bulunan kaleci Ali Karadeniz ile Hasan Gündoğdu'yu kenara aldı. Güneş'in bu tercihine rağmen kaptan Yunus Emre Eserdi maçın 88. dakikasında gördüğü  kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

Van Atatürk Stadı / 13.00
Hakemler: Erkoç Doğan, Can Öztekin, Habip Tiryaki

Van BBSK: Murat Günay, Yakup Demir, Muammer Erdoğdu, Halil İbrahim Yazğılı, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Emrah Tacir, Utku Demirel (Ozan Hançer), Salih Tunar, Anıl Dilaver (Serdar Karaduman), Murat Berge (Hidayet Uca)

Bayburt Grup Özel İdare: Ali Karadeniz (Metehan Demir), Süleyman Altuntaş, Hakkı Helvacı, Yunus Emre Eserdi, Erçin Ilgaz, Ahmet Kaan Ergün (Emre Özivgen), Tevfik Şanver, Tahir Türker, Hasan Gündoğdu (Onur Selduman), Gökhan Özkan, Anıl Gir 

GOLLER: DK: 24’ Anıl Dilaver, DK: 52' Hasan Gündoğdu, DK: 81' Ozan Hançer

22. haftanın toplu sonuçları ve puan durumu şöyle:

Sakaryaspor - BB Erzurumspor: 1-1         
Balçova Yaşamspor - Anadolu Üsküdar 1908: 0-0             
Beylerbeyi - İstanbul Güngörenspor: 2-0            
Etimesgut Belediyespor - Kahramanmaraş BBSK: 2-0         
Orhangazispor - Erzin Belediyespor: 0-3             
Sandıklıspor - Silivrispor: 0-0             
Bergama Belediyespor - Ankara Demirspor: 0-1             
Van BBSK - Bayburt Grup Özel İdare: 2-1            
Kayseri Şekerspor - Ayvalıkgücü Belediyespor: 1-0