Bayburt’ta ilk geldiği günden sonra hakkında ‘teknik direktör değil’ söylemlerinin çıktığını söyleyen Türkoğlu, “Geçen gelip başkanımızla görüştük. Ardından spekülasyonlar oldu. TFF’den takip edip benim teknik direktör olmadığımı söyleyenler var. Ben belgelerimle geldim. Türkiye’de yabancı takım çalıştıran 10 hoca varsa bir tanesi de benim. Kendimizi ispatlamak gibi derdimiz yok” dedi.

Türkiye’de Kartal spor, Maltepe spor ve Bafra Belediye sporda yardımcı antrenörlük yaptım Yüksekova Belediye sporda  ve Siirt spor ‘da teknik direktörlük ve son olarak Fildişi Sahili’nde 1.ligde bulunan Stade Abidjan takımında teknik direktörlük yaptığını hatırlatan  Türkoğlu, “Biz gittiğimiz her yerde Allah’ın izniyle iyi işler yaptık.  Bu bayrağı inşallah ilerlere taşıyacağız. Bizim bu namusumuz. Allah’ın izniyle yaptıklarımızı göreceksiniz. Biz burada da çok güzel bir takım kuracağımıza inanıyoruz. Şunu herkes bilsin, bizim kurduğumuz takım hem karakterli,  ahlaklı kolej takımı havasında ama hedefe giden bir takım olacak. Hem futbolu, hem ahlakıyla 4 usta oyuncuyla genç bir kadro, iyi bir takım, ısıran bir takım, herkesin izleyip de beğendiği bir takım yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkoğlu, geçen yıl alınan başarıya da değindiği konuşmasında takımın eski teknik direktörü Bülent Topuzoğlu’na da ayrıca teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Öncelikle bu görevi layık görüldüğümüz için Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca geçen sene bu takımın şampiyon olmasında emekleri büyük olan yönetim, Bülent hoca ve taraftara teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı, lütfettiler bu bayrak şimdilik bizde. Yarın bir başkasında olur. Ne kadar iyi ilişkilerim olursa olsun kötü olduğum yerde asla kalmam. Asla kimsenin arkasına sığınmam. Yarından itibaren transferlere başlıyoruz. En geç 20 Temmuz’da da top başı yapmayı düşünüyoruz.”

Geçtiğimiz yıl Gümüşhane spor ‘da yardımcı çalıştırıcı olarak çalışan ve yeni sezonda Nevzat Türkoğlu’nun yardımcılığını üstlenen Ferhat Timoçin ise, “14 sene profesyonel futbol oynadım, 4 yıllık da antrenörlük hayatım var. Geçen senede Gümüşhane spor ’da yardımcı hocaydım. Bu senede Bayburt’a hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.