Maç öncesi Genç Osman Stadyumunda basına konuşan teknik direktör Bahaddin Güneş, karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıkacaklarını söyledi.

 

Müsabakaya geçtiğimiz hafta sakatlanan Tahir ve cezalı oyuncular İbrahim Kongur ve kaptan Yunus Emre olmadan çıkacaklarını hatırlatan Güneş şunları söyledi:

 

Futbol hatalar oyunu. Hata yapan kaybediyor. Yapmayan kazanıyor. Az hata yapmaya  çalışıp Ankara deplasmanından kayıpsız dönmeye çalışacağız. Bugün Ankara Demirspor ile oynasak ta dipteki takımla oynasak ta aynı ciddiyette, aynı anlayışta oynamamız gerekiyor. Bu maçta iki oyuncumuz sakat İbrahim Kongur ve kaptanımız Yunus Emre onun dışındaki oyuncularımızla bu maça hazırlanıyoruz. Son 6 maçımız kaldı. Tabi 6 maç kalınca bunun telafisi yok. Oynayacağımız rakiplerde tabi Erzurum içerde  Anadolu Üsküdar var. Bu takımlarda şampiyonluğu kovalıyor. Silivri, Ayvalık gibi takımlar var. Burada baktığımız zaman en kolay oynayacağımız maç Ayvalık gibi görünüyor. Silivri daha yukarıya oynamaya çalışıyor. Şu an için birinci çıkabilmek zor görünüyor. Ama tabi bundan sonraki haftalarda ne olur onu bekleyip göreceğiz.”

 

 

“Gol sıkıntımız var”

 

Matematiksel olarak düşme hattından henüz kurtulmadıklarını ifade eden Güneş şöyle devam etti:

 

Taraftarımız sabırsız tabi. Ama yeni bir takımız iyi takımız inanılmaz puanlar kaybettik ama. Düşünce olarak baktığımız zaman yere sağlam basan bir takım olmamız gerekiyor. Matematiksel olarak da henüz kurtarmış değiliz. Geçtiğimiz maçlar için üzülüyoruz ama tabi hep önümüze bakmamız gerekiyor. Bu anlayışta gitmemiz gerekiyor. Bu ligi tanımış olduk. Kupanın yorgunluğu var. Bir Balçova’ya bakın oda bizim gibi kupa yorgunluğu vardı. Oda düşüşte. İnanılmaz bir takımdı. İyi mücadele eden bir takımdı. Ama bunlar geride kaldı. Şimdi önümüze bakmamız lazım. Daha sabırlı oynamamız lazım. Belki kupadaki gibi oynamıyoruz. Daha istekli daha tempolu oynamıyoruz ama şimdi birazda ister istemez bir yorgunlukta oluyor. Daha sabırlı oynuyoruz ama daha kaliteli oynamıyoruz. Kısırda gol atıyoruz çünkü savunmamız iyi savunma yapıyor. Yenildiğimiz zaman 1 farklı mağlubiyetler oluyor genellikle. Yendiğimiz zamanda çok farklı yenemiyoruz. Gol sıkıntımız var.

Aldığımız oyuncularda elinden geleni yapmaya çalışıyor ancak son vuruşlarda sıkıntılarımız var. Bugünde onun çalışmasını yaptık. Yarında yapacağız.”

 

Tahir’den ümit yok

 

Geçtiğimiz hafta maç sırasında sakatlanan Tahir’in durumunu değerlendiren Güneş, son 2 yada 3 hafta kala hazır olabileceğini ancak çokta ümitli olmadığını söyledi. Mevcut kadroyu en iyi şeklde değerlendirmeye çalıştığını ifade eden Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bizim takım için hiçbir şey fark etmiyor tabi Ankara Demir iyi bir takım ama bizim takımımızda iyi bir takım. Bizim isteğimiz arzumuz olduğu sürece biz 3 puanı düşünüyoruz. Balçova iyi bir takım gibi görünüyor. Benim en beğendiğim takımlardandı ama düşüşü şaşırttı. Aynı şekilde Maraş iyi bir takım olarak görünüyor ama onu da yendik.  Bir Etimesgut takımını iyi oynamadan kazandık. Yani ligde hep değişken takımlar var bu grupta. Herkes yukarıyı zorlayabilir.”

 

“En iyi taraftar bizde”

 

Buraya geldik tabi ki hedefte koyduğumuz gibi şampiyon olsaydık daha bir mutluluk verecekti  bu taraftarımıza. Bu gruptaki en iyi taraftar bizde var. Benim ricam taraftarlar bu çocuklara  sahip çıksınlar. Bu lig böyle kimi yeniliyor kimi yeniyor.  Bizim futbolcularımızda sürekli galip gelmek için uğraşıyor. Çünkü para kazanıyorlar. Ve gelecekleri  adına bunu yapmak zorundalar. Doğrudur hatalarımız yok mu var. Gönül isterdi ki  daha iyi oyuncular alalım. Ama bunda kulübün ekonomik şartlarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor.  Ara sıra kulağıma geliyor. İşte hocam 9 kişi aldınız da ne oldu? O dokuz  kişiyi biz takımın ligde ve kupada daha geniş bir kadroya sahip olmak için aldık.  Gönül isterdi ki daha iyisini alalım. Ama bizde sürekli örnek veriyoruz, Erzurum’un verdiği gibi 700 bin lira bir oyuncuya veremeyiz. Bizden bir farkı da yok yani. Beni en çok sevindiren şey, takımın arkadaşlık bağları Allah bozmasın gerçekten arkadaşlık bağları  birlikteliği çok iyi bizim takımımızın.”