Basın açıklaması :
 "28 Kasım Perşembe günü ilimizde AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Prof.Dr.Yasin AKTAY’ ın Bayburt Üniversitesinde katılmış olduğu panelde,’’Türk dediğin sentezdir,Türk diye bir ırk yoktur.’’diyerek talihsiz bir ifade kullanmıştır.
Bu zevatın Dedem Korkut diyarında kullandığı bu ifadeleri şiddetle kınıyor ve reddediyoruz.Aslında bakarsanız bu kişinin bağlı olduğu siyasi kurumun genel politikası da bu meyandadır. AKP’NİN Türklüğü kaldırmak istemesi birleştirme amaçlı değil bölme amaçlıdır.Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece Allah’ın izni ile bu hedeflerine ulaşamayacaklardır. 

Tarihte devletsiz kalmamış üç milletten biri olan Türkleri Orta Asya’nın en geniş bozkırlarına hükmetmiş ,MÖ 3. yy da Hun İmparatorluğu diye bir devlet hüviyetine bürünmüş ,oluşturdukları ordular ile tüm dünyaya örnek olmuş ve bu ordular ile Çin Seddi gibi devasa bir yapının oluşmasına sebep olmuş Asya dan çıktığı yolda Avrupa ya akmış Roma İmparatorluğu gibi dev bir imparatorluğu bölmüş, papaya el etek öptürerek Avrupayı medeniyetle tanıştırmıştır.Göktürk Devleti gibi ki içerisinde Türk adının geçtiği ilk siyasi yapı “Tekrar Asyayı bir bayrak altına toplamış, Göktürk yazıtlarında tarihini anlatıp gelecek nesillere nasihatler vermiş , Uygurlar ile Çine hükmetmiş, Selçuklular ile Abbasi halifesinin şahsında İslam’ın koruyucusu olmuş ,Hıristiyan Avrupa’nın karşısında haçlı saldırılarına göğüs germiş, Osmanlı ile cihana hükmetmiş,İstanbul’u fethederek Resulullah’ın (s.a.v) övgüsüne mazhar olmuş,İslam dinini ve devletini egemen yapmış ,Çanakkale de İslam’ın son kalesi olmuş bir milleti yok mu sayıyorsun? Coğrafi bir ad olarak 6. Asırda Orta Asya için, 9. ve 10. Asırda Volga’dan Orta Avrupa ya kadar olan sahaya,13. Asırda Mısır ,Suriye ve 12. Asırdan bu yana Anadolu coğrafyası için adı geçen bir millete aidiyet vurgulayan ve tüm dünyaca kabul edilmiş ”Türkiye” Türk’e ait demek olan ismi ne yapacaksınız? 12. Asırdan bu yana gelen bu ismi ne diye söyleyeceksiniz?Yoksa sizde yunanlılar gibi Anatolya olsun mu diyeceksiniz? Bu toprakları Türk ismi altında toparlamış ,yönetmiş ve yönlendirmiş ,bu tarihi yaşamış ve yazmış olan bu necip milleti bütün dünya kabul etmiş ve düşman olmuşken sizin ve mensubu olduğunuz siyasi görüşün bu milleti ve bu tarihi ne kadar yok saymaya çalışsanız da başaramayacağı aşikardır.Abdulhakim Arvasi gibi İslam dünyasına mal olmuş büyük İslam aliminin söylemiş olduğu Türklük hakkındaki şu sözü “Ben bir Seyyid’im (Seyyid: Resulullah (s.a.v)soyundan gelen.)ama yeryüzünde bütün Türkler silinse ,3 Türk kalsa biri ben olurdum.2 Türk kalsa yine biri ben olurdum.Son Türk kalsa da o gene ben olurdum.Çünkü Türkler olmasa bugünkü manada İslamiyet olmazdı. Sayın AKATAY; - Selçukludan Osmanlıya tüm dünya tarafından kabul edilen ve tüm Müslümanlar için Türkler dedirten Hıristiyan dünyanın aksine Türklüğü Müslümanlıktan mı ayırmak istiyorsunuz? -İstanbul’u fethederek Resulullah’ın övdüğü askeri ve komutanı , onun devletini ve dayandığı milleti nereye koyacaksınız? -Çanakkale de saldırı altındaki İslam a siper olan, yedi düvele karşı varlık mücadelesi veren millet sizce kimdi? 

Selçukluyu ,Osmanlıyı ve Türkiye Cumhuriyetini birleştiren Türklüğü yok ederek mi bu ülkeyi birleştireceksiniz? -Sayın başbakanın Davos’ta yerden aldığı bayrak sizce hangi milletin bayrağıdır? -Her zaman ayakta okuduğunuz İstiklal Marşın da geçen” Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal “sözünü hangi millet için söylüyorsunuz? Sayın AKTAY’a önerimiz Fransız dil ve edebiyatından mezun “ismet ÖZEL’e” değil de Türk’ün kim olduğunu öğrenmek için dünya tarafından kabul gören İbrahim KAFESOĞLU,Halil İNALCIK,Osman TURAN ,İlber ORTAYLI ve Yusuf HALLAÇOĞLU gibi tarihçilerden okumasını bu kişileri de beğenmez ise başta Çin olmak üzere Yunan, İngiliz,Fransız,Ermeni ve Ruslara sormasını tavsiye ederiz. Bizce TÜRK demek; - Müslüman demektir. - Birleştiren demektir - Ahlak demektir. - Yanındaki topluluklara varlık sebebi olan demektir." 
VARLIĞIMIZ TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.