Vural yoğun bir kalabalık eşliğinde konferansa katıldı. İl Başkanı İdris Aydın’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan konferans ta İl Başkanı İdris Aydın, Ülkemizin zor ve sıkıntılı ve bölünmeyle karşı karşıya bırakıldığını belirterek “ bu vahim durumu ortaya koymak ve geleceğimizle ilgili üçüncü kişiler tarafından yapılan planları bozmak amacıyla burada yürek yüreğe birlikteyiz. Yani çözülmesi için çaba sarf edilen Türkiye'mizi çözdürmeyeceğimizi, böldürmeyeceğimizi buradan herkese ilan etmek için, sesimizi, yüreğimizi ortaya koymak için buradayız.

          Bu gün toplumu dönüştürmeye çalışan bir grup insan televizyon ekranlarından, gazete köşelerinden sürece ilişkin yorumlar yapmakta Türk insanının yüreklerinde ve beyinlerinde erozyona sebep olmaktadırlar. Bu milleti ve bu ulusu devlet yapan değerler, işini iyi bilen heykeltıraşlar tarafından yontulmaya, yok edilmeye başlanmıştır.

          Bizler hangi savaşı kazanmış veya kaybetmişiz ki anlaşma veya barış yapmaya çalıştığımızı açıklamalarını ve bu insanların önüne zoraki sunulan bu acı reçeteyi, ortadan kaldıracak beyinlerinizden silecek MHP ve onun yürekli vatanını seven Grup başkanvekili Oktay Vural beye mikrofonu bırakıyorum ve haykırıyorum “ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”.

           Konferans için Bayburt'a gelen ve yoğun ilgi nedeniyle Bayburtlulara teşekkür ile söze başlayan MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural : "Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye türküsünden başka bir şey söylemiyor. Bir tek derdimiz var, bu milletin arasına fitne fesat girmesin. Kardeşlik bozulmasın" dedi.

     Vural, MHP Bayburt İl Başkanlığınca Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen "Çözülen Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 44 yıldır siyasi mücadele yaptıklarını belirtti.

     Milletin değerlerini savunduklarını kaydeden Vural,    "Her akşam televizyonlarda melanet, ihanet programlarını izliyorsunuz. Ben biliyorum ki sizler televizyonun başında bu milletin dinine, cumhuriyetine, bayrağına hakaret edenleri işittikçe isyan ediyorsunuz. Sustursalar da susturmak isteseler de ambargo koysalar da Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri, başkanlık divan üyeleri, Türkiye'nin her yerinde sizlerle birlikte olacak, sizlere bunları anlatacağız. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Bizim elimizde iman dolu serhaddımız var. Hep hakkı, hep haklıyı savunduk. Fikir ve siyaset namusumuzu koruyarak buraya geldik."

     Hiçbir zaman eğilmediklerini vurgulayan Vural, "Eğilmedik, bükülmedik. 12 Eylül'ün işkence haneleri, idam sehpaları bizi susturamadı. Dimdik ayaktayız. Çünkü biz bu milletin değerlerini savunuyoruz. Bizi değiştiremediler, dönüştüremediler. Birileri 28 Şubat'ı bir gördüler, partilerini arkadan vurarak gidip ABD ve İsrail eksenli politikaya razı oldular" değerlendirmesinde bulundu.

     MHP'nin milletin değerlerini savunduğunu bildiren Vural,"Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye türküsünden başka bir şey söylemiyor. Bir tek derdimiz var, Bu milletin arasına fitne fesat girmesin. Kardeşlik bozulmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, ay yıldızlı bayrağı ile ilelebet payidar olsun. Bugün burada Türkiye'yi fay hatlarıyla bölmek isteyen, bu milletin içine tefrika ve bozgunlarını yerleştirmek isteyen bir siyaset anlayışıyla mücadele ediyoruz. Mesajlarımız Türk milletinin hepsinedir. Hangi partiye oy verirse versin fark etmez. Çözüm sürecini her yerde anlatıyorlar, anlatacaklar. 'Çözümden yana mısın barıştan yana mısın' diyecekler. Bu ülkenin hangi evladı kan dökülmesini ister. Hiç kimse istemez. Bu ülkenin hangi evladı huzur istemez. Ama bu coğrafyayı vatan yapan değerler, cumhuriyeti kuran irade, milletimizi millet yapan değerler vardır. Bu değerleri koruyarak biz geleceğe bakarız. Onun için soruyoruz 'çözüm dediğin nedir, barış dediğin nedir', çık anlat. Bu ülkenin hiçbir ferdi kan dökülsün istemiyor. Kan bitsin istiyor. Biz Türkiye'nin nereye gittiğini sorguluyoruz."

     Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırlanmasına da değinerek, "Genel başkanımızın 2 yıl önce yapmış olduğu bir konuşma için cumhuriyet savcısı fezleke göndermiş. Bursa'da miting yaptık. Bursa'da mitinge katılan vatandaşlarımızı terörist yerine koyarak cumhuriyet savcısı soruşturma açıyormuş. Neredesiniz ey cumhuriyet savcıları PKK ile işbirliği yapılırken ay yıldızlı bayrak indirilirken neredeydiniz siz" yorumunda bulundu.
Konferansa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk,MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Burç Bayburt ve çevre illerdeki MHP il başkanları ile CHP İl Başkanı Hasan Türker ve Demokrat Parti İl Başkanı Metin İpek,ŞADDER Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma dernek Başkanı Haluk Akkoyunlu ,Bayburt Belediyesi Encümen üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.