Kapalı Spor Salonu’nun tıklım tıklım dolduğu gecede ülkücü sanatçılar Ali Kınık, Atilla Yılmaz, Ahmet Öngel, Gürbüz Gözüm ve Burçe Bozkurt sahne aldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi sunucularından İskender Kömürcü’nün sunumuyla gerçekleşen gecede ilk olarak Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç bir konuşma yaptı. Ötünç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkücüler; Türklüğün duasıdır” “Sevdası sevdamız, kavgası kavgamız olan Müslüman Türk’ün göz bebeği gençler.

     Ülkücüler; Allah’ın davasını dava bilmiş gönül erleridir. Ülkücüler; iman aşk ve aksiyon adamıdır. Ülkücüler; Türklüğün duasıdır, Ülkücüler; Turana adanmış iradedir. Ülkücüler; Milliyetçi Türkiye’nin umut kaynağıdır. Ülkücüler; birlik ve kardeşliğin cisimleşmiş halidir. Ülkücüler; aziz şehitlerimizin izinde vatanın bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.

      Ülkücüler; menfaat ve çıkar peşinde ömür tüketmeyen ahlak abidesidirler. Ülkücüler; ahde vefayı imandan bilen kimselerdir. Türk İslam ülkücüleri; Hiç şüphe yok ki, şanlı mazimizin, kahraman ecdadımızın bugüne izdüşümüdür. O ecdad ki, sinelerini cayır cayır yakan şehadet arzusunu varılacak en büyük hedef Kızıl Elma bilmiştir. Dünün ülkücüsü kahraman ecdad, hak yoluna baş koymuştur. Bilesiniz bu, bugünde aynıdır; karakter aynıdır, düşünce aynıdır, iman aynıdır, atılganlık ve cesaret aynıdır. Hoca Ahmet Yesevi’nin düşlerini, ata yurdundan, Anadolu’ya taşıyan gazi dervişlerin torunları, evvel emirde, Allah’ın birliğine ve O’nun kutlu Nebisinin Peygamberlerin sonuncusu olduğunun şahididir. Türk’ün töresine, kültür ve medeniyetine hasımlık edenin karşısında törenin, tarihin ve kültürün şahididir. Zulme karşı adaletin, karanlığa karşı aydınlığın şahididir.”

Gecede Fatih Ötünç’ün ardından MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap da bir selamlama konuşması yaptı. 

Konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç’ün kızı Hilal Ötünç salonu dolduran tüm davetlilere 'Andımız’ı okutarak anlamlı anların yaşanmasına sebep oldu.

 İlk olarak genç sanatçı Burçe Bozkurt’un sahne aldığı programda sırasıyla, Gürbüz Gözüm, Ahmet Öngel, Atilla Yılmaz ve “Ali Ayşeyi Seviyor” şarkısıyla milyonların gönlünde taht kuran Ali Kınık sahne aldı. Sanatçıların birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği müzik ziyafeti ile dopdolu gece aynı zamanda görsel bir şölene dönüştü. Gece, Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç’ün programa katılan sanatçılara teşekkür ederek, hediyelerini takdim etmesinden ardından son buldu.

Geceye; MHP MYK Üyesi İdris Aydın, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, MHP Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci de katıldı.