İlk olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suudi Arabistan ziyareti sırasında devletimize yönelik asılsız ithamlarda bulunmuştur. Çağlayan’ın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiyi geliştirmek üzere çıktığı bir gezide “Yıllardır Kürt olduğunu söyleyememiş biriyim.” demesinin makul yanı yoktur. Bunu söylemesinin gerçeği yansıtmadığı bir yana bırakılacak olsa bile, Türkiye’nin diğer ülkelerin gözünün önünde bu kadar küçük düşürülmesi kesinlikle Çağlayan’ın art niyetinin bir yansımasıdır. Sosyalist Enternasyonale katılan Kılıçdaroğlu’nun bizi başka devletlere şikâyet ettiğini söyleyen Erdoğan, kendi hükümetindeki bir bakan için de aynısını söyleyebilecek midir? Anlaşıldığı kadarıyla Suriye konusundaki başarısız hamleler AKP hükümetine yetmemektedir, AKP Türkiye’nin itibarını düşürmek için her yolu denemektedir.

Kürt olduğunu saklamak zorunda kaldığı iddiasını ortaya atan Çağlayan, bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde bakan olabilmektedir. Bu durum Türkiye’de vatandaşlar arasında bir ayrım yapılmadığının göstergesidir. Cumhuriyet tarihinde pek çok farklı kimlikten politikacı olduğu da herkesçe bilinen bir vakıadır. Çağlayan kimliğini gizleyerek bakan olabildiği iddiasında bulunacak kadar ileriye gitmekten de çekinmemiştir. Hangi devlet istediği zaman bakan olacak bir kişinin kimliği hakkında araştırma yapamayacak durumdadır? Eğer bugün Türkiye’de kimliği nedeniyle birinin görev alamaması istense bunun için kişinin kimliğini itiraf etmesini beklemeye gerek var mıdır?

Çağlayan sözlerine  “Bugün konuştuklarımızı sekiz-on yıl önce konuşamazdık.” diyerek devam etmiştir. Haklısınız Sayın Bakan! 8-10 yıl önce Türkiye’de kimse birbirinin Kürt olup olmadığını merak etmezdi. Kimsenin Kürt olduğunu söylemesine gerek yoktu. İhanet bugünkü kadar ayyuka çıkmamış, terör örgütü pazarlık masalarının baş aktörü haline gelmemişti. Bugün ise bu tür açıklamalar yapmak adeta siyasetin vazgeçilmezi hâline geldi. Bir de kalkmış İmralı görüşmelerinin içeriğinin açıklanmasını süreci sabote etmek olarak nitelendiriyorsunuz. Tehlikeye düşmesinden korkulan, görüşmeleri açıklayan herkesin sabotajcı ilan edildiği süreç bu mudur?

Açıklamalarının sonunda ise Çağlayan sözlerini: “Kafatası milliyetçiliğinin önüne geçmek gerekiyor. Eski Ülkücü olarak bunları söylüyorum.” şeklinde bitirmiştir. Eski Ülkücü ifadesi AKP’li yöneticilerin son dönemde moda tabirlerinden biri olsa da artık had sınırını zorlamaya başlamıştır. Ne ilginçtir ki bu tür çıkışlar AKP’nin yıkım politikaları ve bu doğrultuda homurtuların arttığı veya emperyalist güçler tarafından verilen talimatlar yerine getirilirken yapılmaktadır. Ülkücülük kimsenin ihanet politikalarını aklama ve haklı gösterme noktasında pazarlama malı değildir. Çağlayan’a şunu hatırlatmak isteriz: Ülkücünün eskisi yenisi yoktur. Hangi ürünün eskisiyle yenisi arasında fark olduğu da herkesin malumudur. Türk ile Kürt’ün farklı olduğu noktasında öne sürülen iddialar Ülkücü hareketin hiçbir döneminde gündeminde olmamıştır. Nitekim Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Biz ne kadar Türk isek, onlar da o kadar Türk’tür. Onlar ne kadar Kürt’se biz de o kadar Kürt’üz. Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz. Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da Elhamdülillah Müslüman’dırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı Peygamber’in ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız.” sözleri Ülkücü Hareketin temel duruşunu yansıtmaktadır.  Türk Milliyetçiliği hareketinin merhum Başbuğ’u böyle bir fikriyata sahip iken bizi ayrım yapmakla, ırkçılıkla suçlamak utanma duygusunun yitirildiğinin göstergesidir. Aynı zamanda şu da unutulmamalıdır ki: Ülkücü Hareket içerisinde Kürt kökenli şehitler ve gaziler bulunmaktadır. Bu yapılan açıklama onların hatıralarına ve ailelerine yapılan saygısızlıktan başka da bir anlam içermemektedir.

Çağlayan sözlerinde kafatası milliyetçiliği yapılmaması gerektiğini, yine eski Ülkücülüğünü vurgulamayı unutmadan belirtmiştir. Hem Kürt hem de Ülkücü olduğunu söylediğine göre, kendisi bizim kafatası milliyetçiliği yapmadığımızın farkındadır.  Sayın Çağlayan kimleri kafatası milliyetçiliği yapmakla suçlamaktadır? Başbakan meydanlarda “Önemli olan boy değil soydur, soy!” derken Sayın Çağlayan’ın aklı nerededir? Kafatası milliyetçiliği yapılmamasını savunurken mensubu olduğu hükümetin Başbakan’ının yaptığı açıklama karşısında neden kayıtsız kalmakta ve o malum eski Ülkücülüğünü hatırlamamaktadır? Anlaşılan o ki, bakanlık koltuğu tatlı gelmekte, düz bir çizgi yerine zikzaklar eşliğinde renk değiştirmeyi tercih etmektedir. Çok şükür ki Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de ifade buyurdukları gibi Ülkücülerin hayatında zikzaklar olmadığından renk değiştirmekte mevcut bir davranış değildir. Görünen o ki Çağlayan Ülkücü olmanın idrakine varamamıştır.

Başbakan şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okurken ağlamıştır. O mektup bir şehidin son arzudur ve “Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır.” diye biter. Ancak o mektubu okuyan Sayın Başbakan bu ifadeleri dillendirmeyerek, ebediyete göçmüş bir şehidin aziz hatırasına saygısızlık etmiştir. Bu tavrın arka planındaki düşünce bulanıklığını ve samimiyetsizliği de milletimizin takdirine bırakıyoruz.  Ancak Çağlayan bir eski Ülkücü olarak Başbakanın bu davranışından nedense rahatsız olmamakta, AKP çatısı altında siyasi yaşamına devam etmektedir.

İkinci olarak, Erdoğan salı günü partisinin grup toplantısında konuşurken, MHP’nin milli bir tavır sergilemediğini belirtmiştir. Öncelikle sorulması gereken soru şudur: “Erdoğan hangi milletin milli tavrından söz etmektedir?” Her çeşit milliyetçiliği ayakları altında ezdiğini söyleyen Başbakan ya milli tavrın ne olduğunu açıklamalı ya da kurulduğu günden bu yana Türk Milleti’nin emrinde olan Milliyetçi-Ülkücü camiaya bu şekilde dil uzatmamalıdır. Kendini milletimizi ayrıştırmaya adayan Erdoğan’ın milli tavır dersi vermeye kalkışması trajikomik bir olaydır. Hem şehitlerin kemiklerini sızlatacak bir faaliyet içine asla girmeyeceğini söyleyip şehide kelle, terörist başına sayın diyen kendisi değil midir?

Yine Sayın Başbakan bir Türk düşmanı olduğu ayan beyan belli olan Şivan Perver’e sahip çıkmış, “Sadece türkü söyleyen, acılarına ağıtlar yakan, barışın, kardeşliğin özgürlüğün ezgisini dünyaya duyuran sanatçıya Şivan Perver’e yönelik tehditler bizatihi hıyanet, bizatihi faşizm değil de nedir? Oysa Şivan Perver toprağına, vatanına sesleniyor.” demişti. Anlaşılan o ki Başbakan Şivan Perver’in acısına ağıtlar yaktıklarının 30 bin insanımızın canına kasteden teröristler olduğundan haberi yoktur. Ayrıca bu ayrıntı yazılmasa da “Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık.” diyen Başbakan ile “Türkler Türk Milliyetçiliğini bırakmalıdır.” diyen Şivan Perver’in düşünceleri örtüşmesini, zihniyetlerinin ortak olduğunun apaçık bir göstergesidir. İkisine birden hatırlatmak isteriz, Türk Milliyetçiliğini öldürmek, yok etmek mümkün olmamakla birlikte hiç bir beşerinde harcı değildir.

Üçüncü olarak, Sırrı Sakık Meclis kürsüsünden Bursa, Sakarya ve Afyonkarahisar’da Kürtlere yönelik saldırıların Ocaklarımız tarafından desteklendiğini iddia etmiş, pek tabii olarak da bu yalan senaryoyu ispat edebilecek hiçbir delil gösterememiştir. Üstelik yalanını yüzüne vuran MHP milletvekillerine “Çirkin sesinizi çıkarmayın. Bu ülkede sizin politikalarınızdır ki bu savaş devam ediyor. Ret ve inkâr politikalarının yansımasıdır.” demiştir. Bu sözü ile PKK’ya karşı yürütülen mücadeleyi savaş olarak nitelendirmektedir. Oysa savaş terör örgütü ile bir hukuk devleti arasında değil, eşitler arasında cereyan eder. Kendini hiç bir devlete ait hissedememiş ve devlet terminolojisinden habersiz olan insanların bu tür yanlış ifadeler kullanması olağandır.

Daha bir süre önce “Çanakkale’ye bakın. Orada sadece sizin atalarınız savaşmadı. Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Oradan gelip, hele dağdan gelip bağcıyı kovma hakkına sahip değilsiniz. Hiç kimsenin bir tek halka hakaret etme hakkı yoktur.” diyen Sakık’ın ret ve inkâr politikasından dem vurup ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığını söylemesi de son derece gülünçtür.

Üniversitelerde Ülkücü öğrencilere karşı terör örgütü yandaşlarının faaliyetleri devam etmekte ve maalesef rektörlükler ile güvenlik güçleri bu yapılanlara karşı kayıtsız kalmaktadır. Ankara Üniversitesi DTCF ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, Marmara Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nde Ülkücü hareket üzerine yönelen ve ağır yaralanma hadiseleri içeren eylemlere son halka olarak Kars’ta eklenmiştir.

Kars’ta KYK yurdunda Ülkücüler saldırıya uğrarken, daha sonrasında gelişen olaylar neticesinde terör örgütü yandaşları yurt müdürü tarafından içeriye alınmış, Ülkücü öğrenciler yurda alınmamıştır. Bu da yetmezmiş gibi terör örgütü yandaşlarına hiçbir yaptırım uygulanmamış, hatta bir Ülkücü arkadaşımız halen gözaltında bulunmaktadır. Ülkü Ocaklarına gelen polis müdürünün “Sürece zarar verecek bir eylem içine girmeyin, itidalli olun.” demesi, ülkemizin içinde bulunduğu durumun vahametini gözler önüne sürmektedir. Görülmektedir ki AKP Hükümeti yaşanan parçalama ve yıkım sürecinin kesintiye uğramaması için her düzeydeki memura kadar sistemli bir çalışma yürütmekte ve bu süreci meşrulaştırmak için elinden geleni yapmaktadır. AKP Hükümeti İmralı süreci ve yıkım projesi kapsamında tek engel olarak Ülkücüleri gördüğünden, bizleri sindirmek için elindeki her türlü imkânı kullanmaktadır.

Uzun yıllardır Türk Milleti’nin canının, malının ve manevi duygularının tahribatından sorumlu olan eli kanlı katil Abdullah Öcalan ile Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği üzerine masaya oturanlar şunu iyi bilmelilerdir: “Bizler, Türk-İslam Ülkücüleri olarak birilerinin ayaklar altına almaya cüret ettiği milliyetçiliği hep el üstünde tutacağız.”

İyi biliyoruz ki memleketin her yanındaki milletimizin düşmanları ve onların sempatizanları bizim varlığımızdan rahatsız olmaktadır. Şunu garanti ederiz ki bizler son nefesimize kadar sizleri rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu dil tektir ve bizimdir!

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!