Öğlen namazı için Yeni Cami’ye geçen Kılavuz, cami çıkışında bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Kılavuz, daha sonra Bayburt Ülkü Ocakları tarafından hayata geçirilen Başbuğ Alparslan Türkeş Bayburt Ülkü Evleri’nin açılışını yaptı.

Ülkü Evleri dualarla açıldı

Dualar eşliğinde yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları’nın Türkiye’nin dört bir tarafında eğitim, kültürel ve sosyal faaliyet projelerinin çok iyi bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Ülkü Ocakları’nın Türk milletine hizmeti şiar edinmiş bir kurum olduğunu belirten Kılavuz, ülkücü gençlerin mili ve manevi değerlerle bürünerek memleket faydasına hizmet edebilecek makamlara gelebilmeleri için öncelikli eğitimli olmaları gerektiğini belirtti.

Gençlerin şuurlu, imanlı, ahlaklı, terbiyeli bir şekilde yetişmesi adına Ülkü Evleri projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Kılavuz, şunları söyledi:

“Türk Milleti’nin iyi bir şekilde yönetiminin tesisi adına ülkücü gençlerin milli manevi değerlerle bürünüp millet, memleket faydasına hizmet edebilecek makama  gelmeleri için evvela eğitimli olmaları gerekir. Bu sebepten ötürü Türkiye’mizin hemen her vilayetinde Ülkü Evleri projesini hayata geçirdik. Gençlerimizin ülke genelinde, üniversitelerde gördükleri eğitim öğretim karşısında çeşitli barınma sorunları ile karşılaştıklarını gördüğümüzden ötürü bizde Ülkü Ocakları olarak gençlerimizin şuurlu bir şekilde imanlı, ahlaklı, terbiyeli bir şekilde yetişmesi adına böylesi kurumları ülkemizin her vilayetinde açmış bulunmaktayız. Bugün Allah’a şükürler olsun, Bayburt şehrimizde de Başbuğ Alparslan Türkeş Ülkü Evleri’ni açacağız. Cenabı Allah ülkemize milletimize hayırlı uğurlu eylesin. Milletimize güzel hizmetler yapacak gençliğimizin yetişmesini temenni ediyorum.”

Genel Başkan Olcay Kılavuz’un ardından konuşan Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş ise, projenin manevi ve eğitim yönünün yanı sıra Bayburt’ta Alparslan Türkeş isminin verildiği ilk yer olmasının kendisi için en büyük mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Okutmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

“Ülkü Evleri projesi memlekette okuma imkanı sıkıntısı yaşayan kardeşlerimize sıcak bir yuva sağlamak adına, eğitimlerini de daha kaliteli yapabilmeleri açısından genel merkezin bize uygulattığı bir projedir. Genel Başkanımızın özellikle takip ettiği bu proje ile beraber Türkiye’nin 81 ilinde Ülkü Evleri açılmış bulunmaktadır. Üniversite açıldığı zaman öğrencilerimizi karşılama standı kurduk. Bu stantla beraber şehir rehberliği yaptık. Ülkü Ocakları’nın hazırlamış olduğu evlerde onları misafir ettik. Bugün Bayburt’ta ilk defa ülkücülerin benim diye kabullenecekleri bir yurt ve ev şeklinde bir mekana kavuştuk.”

Alparslan Türkeş ismi yaşatılacak

“Buranın manevi ve eğitim yönünden ziyade benim için en önemli olan durumu Türklerin yeryüzünde yaşadığı en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Türk kenti Bayburt’ta Ülkücü Hareket olarak 40 yıldır verdiğimiz şerefli mücadelemiz karşısında hareketimizin önderi, lideri Başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş’in ismini maalesef ilk defa bugün burada canlandıracağız. Benim için en büyük mutluluk kaynağı bu. Bizler dışarlarda Başbuğumuzun isminin verildiği yerleri gördüğümüz zaman tüylerimiz diken diken oluyordu. Şimdi şuna inanıyorum ki Bayburt’taki binlerce ülkücü gönülden yürekten bu tabelaya selam duracak. Ve geçtiği zaman gururlanıp, Başbuğunu yad edip, dualarla anacak. Bu benim için en büyük mutluluk kaynağı.”

Emeği geçenlere teşekkür

“Bu projeye öncülük eden genel başkanımız Olcay Kılavuz beyefendi ve buranın bu hale gelmesinde en büyük emeği sağlayan yönetim kurulu üyelerime, en başta da Ülkü Evleri’nden sorumlu yöneticimiz Kenan Pekmezci beye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu alanı bize teslim eden bina sahibi Ümit Aydınlı beyefendiye de sonsuz teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yurdumuzun, evlerimizin vatanımıza, milletimize, dinimize faydalı işler yapması noktasında duacıyım.”

Ülkü Evleri’nin açılışının ardından Masat köyü’ndeki Dede Korkut Türbesi’ni ziyaret eden Kılavuz, türbe hakkında bilgiler aldı. Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı İbrahim Sarıaslan tarafından Dede Korkut  hakkında bilgilerin verildiği türbe ziyareti yapılan dualar eşliğinde sona erdirildi.

Ocak Başkanı Oğuzhan Okutmuş, Ocak Yöneticileri ve çok sayıda Ülkücü gencin eşlik ettiği Genel Başkan Kılavuz, Masat dönüşünde Parti Binasını ve Türk Eğitim Sendikasını ziyaret etti. bir dizi görüşmeler ve fikir alışverişinde bulunan Genel Başkan Olay Kılavuz, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beşiktaş takımının kalecisi Tolga Zenginin annesinin ilimizde ikamet eden kardeşlerinin evlerine giderek taziyede bulundu.

programına Ocak Binasında verdiği seminerle devam eden Olcay Kılavuz, gençlere ülkemizin geçirdiği sıkıntılı günlerden bahsederek, onlardan daha fazla çalışmalarını ve Vatan Millet sevgisiyle kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. seminerin ardından okul teşkilatlarıyla da ayrı ayrı görüşen Olcay Kılavuz, Ocaktaki programının ardından ilimizde faaliyet gösteren Kurukafalar taraftar gurubunu ziyaret etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren taraftar gurubu lideri tarafından Olcay Kılavuz'a, üzerinde Bayburtspor amblemi ve Kurukafalar yazısı bulunan atkı hediye edildi.

Ziyaretlerine Bayburt'un en eski gazetesi olan Bayburt Postası Gazetesiyle devam eden ve gazete sahibi Murat Okutmuş'la bir süre sohbet ederek ilkeli yayıncılık anlayışından dolayı teşekkür eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, buradan hastaneye geçerek Bayburt Devlet Hatanesinde tedavi gören Şehit Sebahattin Bozo'nun annesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Şehit annesiyle bir süre sohbet eden ve elini öperek hayır duasını alan Genel Başkan Kılavuz, bir diğer şehit İdris Karakaşoğlu'nun Akşar Beldesinde ikamet eden ailesinin evine misafir oldu ve Şehit Babası Mustafa Karakaşoğlu ile uzun bir süre sohbet etti.

programı çerçevesinde Arpalı ve Aydıntepe MHP İlçe teşkilatlarını da ziyaret eden ve yaptığı konuşmalarda, Ülkenin zor dönemlerden geçtiğini vurgulayan Genel Başkan Olcay Kılavuz'u her iki ziyaretinde de çok sayıda partili karşıladı. Ülke bir ateşin içine atılmışken hiç bir Ülkücünün sessiz kalamayacağını ifade eden Kılavuz, "yorulmak ve bıkkınlık göstermek gibi bir lüksümüz yok." dedi.

İlçe ve Belde ziyaretlerinin ardından Bayburt'a dönen Olcay Kılavuz, Ocak binasında Bayburt Ülkü Ocakları yönetimiyle yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıyla birlikte ilk gün programını tamamlayan Kılavuz, Pazartesi günüde Bayburt'ta bir dizi kurum ziyaretleri gerçekleştirecek.