Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur konferanstan önce bir açılış konuşması yaptı. Temur, Taksim olaylarının terörize edildiğini hatırlatarak Türk-İslam âleminde yapılan zulümlerden örnekler verdi ve bu zulümler yapılırken neredeydiniz diye sordu. Temur, Ak Parti’nin faiz lobisine hizmet ettiğini savundu.

Konuşmasının tamamında İslam tarihinden örnekler veren Kamalak, milli görüşün tarih boyunca nasıl engellendiği noktasında bilgiler aktardı.

Saadet partisinin temel hedefinin İslam birliğini oluşturmak olduğunu belirten Kamalak, "Hedefimiz İslam birliğini kurmaktır. Bunun için destek istiyorum sizlerden. Eğer İslam birliğini kurmayacak olursak dün Irak’ın başına ne geldiyse yarın Türkiye’nin başına o gelecektir. Eğer kardeşler topluluğunu bir araya getirmeyecek olursak dün Libya’nın başına ne geldiyse yarın Türkiye’nin başına o gelecektir. Eğer İslam birliğini kuramayacak olursak Suriye'nin başına ne geldiyse yarın Türkiye'nin başına o çorabı öreceklerdir. Eğer kardeşleri bir araya getiremeyecek olursak bugün Mısır'ın başına ne geldiyse yarın Türkiye'nin başına o gelecektir. Tek çare kardeşlerin bir araya gelmesidir. Can dostlarım, aziz kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, gençler. Hıristiyanların bir başı vardır: Papa. Yahudilerin bir başı vardır: Hahambaşı. Bir buçuk, iki milyar İslam âleminin başı nerede? Nerede sizin başınız? Ehl-i küffar İslam’ın başını almak için, hilafeti kaldırmak için Çanakkale’ye yüklenmişlerdi. Ecdat Haçlı sürülerini püskürterek halifeyi ve hilafeti korudu. Ehl-i küffara karşı korumuş olduğumuz o makamı yazık ki Müslümanlara karşı koruyamadık. Neden? Çünkü mal, mülk, makam sevdasına kapıldılar da ondan. "dedi.

Avrupa Birliği’ne de değinen Kamalak, " Eğer AB bu kadar önemliyse sadece Çanakkale’de vücudunu siper ederek can veren 400 bin şehidimizin suçu neydi Allah aşkına? Kurtuluş savaşında can veren dedelerimizin suçu neydi? Onlar mı yanlış yaptı? Bütün Avrupa Birliği’nde aile çökmüş, toplum kokuşmuş, sefalet almış başını gidiyor. Gayr-i meşru ilişkiler hukuken meşru hale getirilmiş. Sizce zina yapan bir sistem mi daha üstün, zinayı yaklaşmayın diyen bir sistem mi? Bu milleti bataklığa sürüklemeye kimsenin hakkı var mı?" diye sordu.

Taksim'de ki Gezi Parkı olayları hakkında da konuşan Kamalak şunları kaydetti:

"27 Mayıs'tan itibaren Taksim olayları cereyan etmişti. Orada bazı ağaçlar kesilip, büyük alışveriş merkezi yapılacakmış. Bir kısım gençler dediler ki 'burası bizim akciğerimizdir, gezi alanımızdır, parkımızdır. Bu ağaçlara dokunmayın'. Bana göre bir başbakan aile reisi demektir. Türkiye’nin aile reisi. Dolayısıyla nasıl ki aile reisi ailenin huzurundan, dirliğinden, düzenliğinden sorumlu ise başbakan da Türkiye'nin huzurundan, dirliğinden, düzeninden sorumludur. Aklı başında bir aile reisi aile fertlerinden birileri eğer olumsuz davranacak olursa 'evladım gel bakalım ne diyorsun demesi lazım. Derdin ne' Ortalığı yatıştırması lazım. Böyle değil de sen hadi canım bir avuç çapulcu diyecek olursan bu aile reisliği değildir. Nitekim Taksim’de de böyle oldu. Ana muhalefet partisi de ondan beter. Neticede ortalık karıştı. Ana muhalefet partisi Kadıköy’deki mitingi iptal etti. Oraya gelmekte olan kuvvetlerini Taksim’e yöneltti. Sanki iç savaş var. Ortalık daha bir gerildi. Sonra ne oldu? 6 gencimiz hayatını kaybetti. 12 insanımız gözlerini yitirdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre 7 bin 831 kişi hastaneler sevk edildi. Yüzlerce insanımız tutuklandı. Zarar ise 150-200 milyon. Türkiye ne kazandı Allah aşkına? Sayın başbakan olayları faiz lobisine dayandırdı. Biz dedik ki sayın başbakan yanılıyorsun gene. Faiz lobisi seninle niye uğraşsın ki? 10 yıldan beri sen faiz lobisini beslemiyor musun? Sen Ak Parti olarak faiz lobisinin öz evladısın. Faiz lobisi ile uğraşan tek hükümet Türkiye cumhuriyetinin 54. Hükümeti Erbakan hükümetidir. Denk bütçe yaptı. " şeklinde konuştu.