Bayburtlu olan AK Parti Sultangazi Belediye Meclis Üyesi aday adayı Sami Murat Hacıarifoğlu’na hemşerilerinden tam destek geldi. Kargı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı programda bir araya gelen Bayburt dernek başkanları ve dostları Hacıarifoğlu’nu desteklediklerini beyan ettiler.
Toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Bayburt İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Saymaz, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Kılıçarslan, İstanbul Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Lokman Saraç, Bayburt Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Salim Aslanhan, AK Parti Gaziosmanpaşa İl Genel Meclis Üyesi Hasip Çiçekli, Sultangazi’deki Mahalle Muhtarları, Sivas Platformu Başkanı Eyüp Bayraktar, Sultangazispor Kulübü Başkanı Osman Cengiz,  Zara Ekinli Spor Kulübü Başkanı İbrahim Can, Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok, İstanbul’da bulunan tüm ilçelerdeki Bayburt Dernek başkanları, Balcıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Balcı, Günaydın Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günaydın, Özşahinler  Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, iş adamları, hemşerileri ve dostları katıldı.

Kahvaltı sonrasında bir açılış konuşması yapan Sultangazi Bayburt İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ercan Saymaz, katılımcıları selamlayarak hoş geldiniz dedi.  Sultangazi’de hemşerileri olan Sami Murat Hacıarifoğlu’u Bayburtlularında ortak kararıyla destelediklerini söyleyerek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Daha sonra bir selamlama konuşması yapan AK Parti Sultangazi Belediye Meclis Üyesi aday adayı Sami Murat Hacıarifoğlu, katılımcıları selamlayarak bu güzel ortamı birlikte paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisini tanıtan Hacıarifoğlu, 1972 yılında Bayburt’ta doğduğunu, İlköğretimini Bayburt Yatılı Bölge Okulu’nda, Liseyi İstanbul Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nde bitirdiğini ve 1996 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun olduğunu söyledi.
İş hayatına inşaat sektöründe devam ettiğini söyleyen Hacıarifoğlu, özel firmalarda şantiye şefliği yaptığını İBB ve ilçe belediyeleri

taahhüt işlerini yaptığını dile getirerek sosyal yaşantısında da görev aldığı STK’lardan bahsetti. 


Gaziosmanpaşa Bayburt Dernek Başkanlığı, Halen Sultangazi Bayburt Dernek Başkan Yardımcılığı, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevi devam etmekte olduğunu,
Asya ve Avrupa İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Milli Gençlik Vakfı ve Önder İmam Hatip Mezunları Derneğinde de yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu ifade etti. Talip olduğu Belediye meclis üyeliği içinde yeterli bilgi ve birikime sahip olduğunu söyleyen Hacıarifoğlu, “Belediyecilik ile ilgili bir çok eğitim aldım. Şu anda da belediyelerle çalışmalarım var. Sosyal hayatımda da deminde bahsettiğim görevleri üstlenerek çevreme karşı duyarlı olmaya çalıştım. Artık yeterli olduğuma inandığım ve bu tecrübeleri daha etkili olarak yararlı ve faydalı işlere harcamak için bu yola başvurdum.  İnşallah seçilip listeye girebilirsem sizlere hizmet etmekten müteşekkir olurum” diyerek desteklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti. 

İstanbul Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Kılıçarslan, ‘Niyetimiz belli çok sevdiğimiz bir kardeşimiz olan Sami kardeşimize destek için buradayız. Hani derler ya musallada nasıl bilirdiniz. Eğer ki kırk kişi iyi derse Cenabı Hak o kulunu affedermiş.  Biz de Sami kardeşimizi iyi biliriz. 

Biz Sami kardeşimizin Sultangazi’de faydalı işler yapacağına inanıyoruz. Yetkili merciler Belediye Başkanımız olmak üzere uygun görürse bu iş olur. Bizler Bayburtlular olarak Sami kardeşimizin her zaman yanında olacağız ve desteğimizi hep yanında hissettireceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur kendisini de tebrik ediyorum” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da katılımcıları selamlayarak bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu gibi toplantılar bu dönemde oldukça fazla oluyor ama şuan ki ortam gerçekten muhteşem. Sultangazi’de bulunan yakın çevremdeki insanları burada görmekten son derece mutlu oldum. Bu arada Ercan kardeşimizle görüşüyoruz geçenlerde Türkiye’nin yarısı Bayburt herhalde dedi.  Bu memleketine duyduğu saygıdır aşk demektir.

Her şehrin bir özelliği ve bir güzelliği var. Ama en önemlisi konuşulmak, bahsedilmek. O şehirden konuşuluyorsa orada bir güzellik vardır. Öyle iller ve ilçeler vardır ki adından hiç söz ettirmez. Kendi kendinize sorarsınız bu Türkiye’nin neresinde ve hangi özelliği var. 

Öyle iller vardır ki adından hep söz ettirir öyle şehirler vardır ki unutulmaz dolayısıyla bizde her ne kadar Büyük şehirlerde yaşasak ta doğduğumuz yerleri atalarımızın yaşadığı toprakları unutmamalıyız. Bazı insanlar var vergiden kurtulmak amacıyla dernek kurdukları yerde oyun oynatıyorlar ama benim bugün gördüğüm bu olay eski de kaldı.

Bir çok dernek şu anda proje üretmeye başladı. Benim ülkemi nasıl geliştirebilir veya da benim doğdum toprakları daha güzel nasıl geliştirebilirim derdine düşen derneklerimiz var.  Zaman zaman dernek başkanlarımıza söylüyorum. Diyorum ki Her bir dernek kendi insanının akıbiyetini öğrenebilse kimse açıkta kalmaz. 

Samsunlu Samsunluyu bulsa Trabzonlu Trabzonluyu bulsa Bayburtlu Bayburtluyu bulursa onların aş ihtiyacı varsa aş ihtiyacını giyinme ihtiyacı varsa giyinme ihtiyacını karşılarsa ve hatta bize bildirirse burada kimsenin sorunu kalmaz.

Az önce arkadaşım gelir gelmez dedi. Balık veriyorsunuz ama Balık tutmayı niye öğretmiyorsunuz dedi. Ne güzel bir söz ama bir de madalyonun diğer bir yüzü var. Acaba bu işi yapabilecek kapasite var mı istek var mı bunları da geçtim adam yaşlı bırak çalışmayı yemek yapabilecek hali yok. 

Biz bu yola çıkarken dedik ki, biz her şeye bir çözüm üretemeyiz bizim buna kaynaklarımız yetmez ama bu esen rüzgardan Sultangazi’de faydalanır diye yola çıktık ve bunun sözünü verdik.  İşte bugün görmüş olduğunuz hizmet binalarının yarısını Bakanlık yapıyor yarısını Büyükşehir diğer bir 3/1’ini de belediye olarak bizler yapıyoruz.

Bizler insanlara umut verdik. İnsanlar burası değişiyor demeye başladı, bunları görebiliyorum. Şimdi Ocak ayında belediye binamızı açacağız. Daha sonra Kaymakamlık, Spor Alanları, Nikah Salonları ve bir çok hizmet binalarımızın açılışlarını peş peşe gerçekleştireceğiz



Az önce başkanım bir şey söyledi. Bayburtlularla da piknik yaptınız mı diye sordu. İnşallah bu yazın diğer derneklerimizle beraber Bayburtlu derneklerimizi de kent ormanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Geçen sene yazın yaptığımızda organizasyonda Kent Ormanımıza tam 2 Milyon insan gelmiş. Ben bu ilçede 37 yıldır oturan biri olarak Arnavutköy’e doğru giderdik ve bir tane tozlu ağacın altını bulabilirsek şükrederdik, akşamları da trafikten dönemezdik. Şimdi çıkın TEM’den rahat rahat pikniğinizi yapabilirsiniz. Biz oraya bir çok fonksiyon koyduk. At biniciliğinden, antik tiyatrolara kadar, spor alanlarına yazlık sinemalar kadar,çocuk oyun parklarından izcilik kampına hobi bahçelerine kadar yani oraya gittiğiniz de bambaşka bir yaşam biçimi sizi karşılayacak.

Yeni dönem bize hayırlı olur. Sayın Başbakanımız henüz açıklamadı ilçe adaylarını. En önemlisi de halk buna evet derse Sultangazi, beş yılda aldığı hizmeti bir o kadar da fazlasını almaya aday. Çünkü projelerimiz hazır, o güne kadar yapılacak işlerimiz hazırlanmış gelecek yıllarda yapılmak üzere önümüzde duruyor.

Bizim amacımız Sultangazi’yi öyle bir ilçe haline getirmek ki 39 ilçe içerisinde merkez haline gelmiş bir ilçe yapmak. Yaşam kalitesi en yüksek ilçelerden biri olsun. Bugün yaptıklarımızla değil bakın hemen yanı başımızda yapımına başlanacak olan 4 tane büyük proje Sultangazi’yi daha iyi noktaya taşıyacak.

Sayın başbakanımız açıklarken dikkatle izlemiştik acaba nereye olacak diye ve hemen bizim yanı başımızda bulunan bir yere yapılıyor. Sayın başbakanımız iki büyük şehir kuracağız dedi biri Anadolu biri Avrupa yakası. Avrupa yakası 10 km kuzeyimize geldi. 3. Köprü yapılacak dedi oda bizim hemen yanı başımızdan geçiyor. Kanal İstanbul bugün Türkiye projesi dünya projesi, yine 12 Km Sazlıbosna barajının önünden geçiyor.  Ve her şeyden önemlisi dünyanın en büyük hava alanlarında biri yapılıyor. Buda bizim yine 10 km kuzeyimizde yapılıyor. Bugün özel helikopterler iniş yapmak için bizden yer istiyorlar. Dolayısıyla burası öyle bir hava alanı olacak ki başbakanımızın ifadesiyle mevcut Yeşilköy Hava alanı eğitim uçaklarının kalktığı bir yer olacak dedi. Öylesine büyük bir alanı eğitim uçaklarının pisti haline geliyorsa yapılacak olan hava alanı projesinin büyüklüğünü daha iyi kavrayabiliriz. 

Böylesine büyük projelerinin olduğu yerde Sultangazi geçiş hattı. Yani insanlar oraya gitmek için bizim mevcut çevre yolumuzu ve yeni yapılacak olan çevre yolumuzu kullanacaklar. Burası değerli burası yükselişte burası değişen bir ilçe onun için burada kaliteli arkadaşlarımızın görev yapması bu ilçenin menfaatine.



Ama burada kalem 10 olabilir ama seçeceğimiz bir iki olacak burada havuz sisteminde bir şanssızlık var ama bunu söylemek için henüz erken onun için bize ve ilçemize değer ve misyon katacak arkadaşlarımızı seçmek için azami gayret sarf edeceğimi de buradan duyurmuş olayım. 

Burada Sami kardeşim gibi aday adayı olan kardeşlerimiz var dilerim ki bu Sultangazi’nin zenginliği olur. Gününüz hayırlı olsun hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum hoş çakalın sağlıcakla kalın.

Konuşmaların ardından yapılan sohbetlerle program sona erdi.




Kaynak :Sultangaziajans