Açıklamasında, ihracat verilerini ve gelecek yıllardaki nüfus öngörülerini de hatırlatan Temur, şu açıklamayı yaptı:

 “Malumunuz olduğu üzere 21 Şubat Kurtuluş Bayramı’nın 95. yıldönümünü buruk bir şekilde kutladık.  Her yıl hüzün ve sevincin bir arada olduğu bir bayramdı. Maalesef bu sene hüzün gitti sadece sevinç kaldı. Avrupa Birliği’ne (AB) girme sevdasından dolayı hükümetin meclisten geçirdiği bir yasa ile artık bu tür törenler yasak hale geldi, kutlanmayacak. Yani yüz yıl önce Avrupalı’nın, Fransız’ın, İngiliz’in, Yunanlı’nın topraklarımızda yapmış oldukları katliamları, canilikleri biz neslimize, gençliğimize bir şekilde öğretemeyeceğiz. Şunu özellikle söylemekte fayda var. 95 yıl önce Bayburt’ta yaşanan zulmü hepimiz biliyoruz, büyüklerimizden dinledik. Ozulu caddesinde hamile bir kadının karnındaki çocuğun erkek mi, kız mı olduğunu yazı tura atarak Ermeni askerleri hamile kadının karnını deşerek bakıyorlar. Aynı şekilde Taş mağazalarda diri diri insanlar yakıldı. Aynı şekilde Yukarı Kırzı’da 19 kız tecavüze maruz kalmamak için kendilerini kuyuya attı. Böyle bir vahşetten bugünlere gelindi. Bugün ABye girme sevdasından dolayı maalesef hükümet bu tür programları yasaklayarak Avrupa’ya şirin göstermeye çalışıyorlar. Bugün bu zulmü yapan insanların dedeleri Avrupalı’lar bugün torunları olan Fransızlar aynı zulmü yapmıyorlar mı?  Mali’yi bir ay önce işgal etti Fransa. Aynı şekilde Avrupa’nın göbeğinde Bosna Hersek’te 90’lı yıllarda yapılan zulme her türlü desteği verdiler. Dolayısıyla biz bu tür kutlamaların faydalı olduğuna inanıyor, inşallah en kısa zamanda bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz.”

“Malumunuz olduğu üzere tren yolu meselesi gündemde. Erzincan’dan Trabzon’a gidecek, Gümüşhane’den mi, Bayburt’tan mı gidecek? Böyle bir tartışma var şuanda. Biz Saadet Partisi olarak Tren yolunun Bayburt’a ciddi anlamda çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İstihdam olması için üretim olması gerekiyor, üretim olması için de ulaşımın iyi olması gerekiyor. Bu vesileyle 4 Mart 2013 tarihinde Cumhuriyet caddesinde imza kampanyası başlatacağız. 2 günlük süreçte arkadaşlarımız cadde, sokak dolaşarak bu imzaları toplayacak. Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yollarına bu imzaları göndereceğiz. Ve inşallah ekonomik olarak Bayburt güzergahı daha uygun olduğu için tren yolu Bayburt’tan geçecek. Şuanda Bayburt’ta misafir olarak Afganlı mülteciler var. Amerika’nın özgürlük ve demokrasi olarak Afganistan’ı işgal etmesi ile beraber Afganlı bir çok mülteci İran’a, Türkiye’ye iltica ettiler. Bunlardan bir kısmı da Bayburt’a geldiler. Bunların durumunu hepimiz görüyoruz. Allah razı olsun mahalle sakinleri elinde geldiği kadar yardımlarını ve desteklerini sağlıyorlar. Bizim buradan özellikle istirhamımız sayın valimizden bu Afganlı mültecilerin evlerini ziyaret etmeleri onların içler acısı durumunu yerinde müşahede etmeleri. İnanıyoruz ki sayın valimiz gereken hassasiyeti mutlaka gösterecek, devletimiz imkânlarını en güzel şekilde bu Afganlı mültecilerimize yönlendirecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma’daki bazı arkadaşların bu yardımlara engel olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Biz bunları ajandamıza not ediyoruz. Vakti ve zamanı geldiği zaman hukuk önünde bunun hesabını da soracağız.”

“Malumunuz olduğu üzere Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi bir basın açıklaması yaparak, 2002’den 2012‘ye kadar Bayburt’a gelen yatırımlar hususunda bir takım açıklamalarda bulundular. Ve basın açıklamasının sonunda da sayın il başkanı Yusuf Elçi kardeşimiz ‘Bayburt’u seven Bayburt’un kalkınmasını isteyen, ülkenin kalkınmasını isteyen herkesin bilgi ve birikimini paylaşmasını istiyoruz’ dedi. Bizde 40 yıllık bir hareket olarak bilgi ve birikimlerimizi, tecrübelerimizi paylaşacağız. Değerli arkadaşlarımız Bayburt’umuzla alakalı sıkıntıları ifade edeceğiz. Çiftçimizin durumu perişan bir haldedir şuanda. Et ve saman ithal eden bir ülke haline geldik. Et ithalatı maalesef Tarım bakanımızın istifa etmesini gerektirecek bir husustur.  Hayvancılığın yaygın olduğu bir ülkede et ithal eder bir duruma geldik. Aynı şekilde esnafımızın durumu. Sayın başkanımız esnaf olması nedeniyle çok iyi biliyor olması gerekiyor. Bir çok esnafımız şuanda siftah edemiyor. Çeklerini sentlerini ödeyemiyor maalesef. İşçimiz, memurumuz aynı şekilde bankalara borçlu bir şekilde. Sayın başkanımızdan iktidar partisi olarak bir istatistiki çalışma beklerdik. 2002 yılında esnafımızın çeki dönüyordu. 2012 yılında bu rakam kaça çıkmıştır. Maalesef böyle bir çalışma göremedik. Ak Parti iktidara geldiğinde 6 tane beldemiz vardı, 2 milletvekilimiz vardı. Maalesef bu beldelerimizde  nüfus azlığı nedeniyle 2’ye düştü, vekil sayımızda 1’e düştü. Her ne kadar sayın başbakanımız Bayburt’un ikinci vekili olduğunu söylese de, sayın vekilimiz meclis kürsüsünde bundan şeref duyduğunu söylese de, bizde tabiî ki övünç duyarız başbakanın Bayburt’ta ikinci vekil olarak kabul etmesini. Ama maalesef Bayburt başbakanın ikinci vekilliğinde gerektiği kadar istifade edememiştir, herhangi bir artı ikram olarak Bayburt bunu görememiştir. Yol problemleri aynı şekilde 2002 yılında vardı, bugün hala var. Belediye seçimleri erkene alınacaktı, sayın belediye başkanımız acele bir şekilde asfaltlama çalışmasına başladı. Altyapıyı bitirmeden asfaltı yaptı. Kaldırımları yaptı, Cumhuriyet caddesi haricinde diğer caddelerdeki kaldırımlar maalesef 3-4 ay geçmeden maalesef bozulmaya yüz tuttu. Su sorunumuz halen devam ediyor. 2002’de Narkazan’dan su alıyorduk, şu anda da aynı şekilde Narkazan’dan su alıyorduk.”

“İşsizlik aynı şekilde devam ediyor. her ne kadar sayın vekilimiz Bayburt’ta işsizlik sorunu olmadığını söylese de her halde halkın içerisinde fazla bulunmadığından kaynaklanıyor. İsterlerse basın mensuplarını da yanımıza alarak, milletvekilimiz , il başkanımız ve belediye başkanımızla birlikte Cumhuriyet caddesine çıkalım, önümüze gelen vatandaşa soralım. 20022de durumun neydi, şuanda ne? Hangi bankalara ne kadar borcun var, halinden memnun musun? Bunu basın mensuplarıyla birlikte rahat bir şekilde yapabiliriz. Buradan çağırıyoruz. Göç aynı şekilde devam ediyor. sayın vekilimiz konuşmasında göçün işsizlikten dolayı olmadığını söyledi. Sadece dayısı İstanbul’da o çağırmış o yüzden dolayı gitmiş. Hiçbir insan doğduğu yeri terk etmek istemez. Ekonomik nedenlerden dolayı insanlar göç ederler. Diyarbakır TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde uzman bir arkadaş ile Hacettepe Üniversitesi’ndeki bir akademisyenin yapmış olduğu çalışma. 2023 yılına illeri nüfuslarını gösteriyor. Gümüşhane 133 binde 143 bine çıkacak. Yani 10 bin artacak. Tunceli 87 binden 95 bine çıkacak. Bayburt 72 bin 800’den 48 bin 780 düşecek 2023 yılında. Aynı şekilde Organize Sanayi’nin sorunları devam ediyor. Organize sanayideki sorunlar çözülmediği müddetçe üretim ve istihdam noktasında Bayburt’a yatırım gelmez. Yeni sanayideki sorunlar devam ediyor. Bu sorunları hepimiz biliyoruz ama maalesef erk sahibi insanlar gerekli çözümü bulamıyorlar. Protokollerde bulunuyorlar ama Bayburt’un sorunlarına gelince maalesef köşe bucak kaçıyorlar.”

“Sayın il başkanımız övüne övüne 1.5 milyar geldiğinde bahsediyor, 10 yıllık bir süreçte. Bunu bir değer olarak kabul edebilmemiz için karşılık olması için ne yapmamız lazım. Mukayese etmemiz lazım. Yani Ak Parti teşkilatları içerinde en başarısız il dahi derki bize 600 milyon para geldi. Neye göre az, neye göre fazla. Bizde Düzce, Tekirdağ’la yapmıyoruz. Ne yapıyoruz en yakın komşumuz olan Gümüşhane ile bu mukayeseyi yapacağız. Sayın başkanımızdan bizim beklediğimizde buydu aslında. Çıkıp şöyle söylemeliydi. 10 yıllık süreç içerinde Gümüşhane’ye gelen para şu, ikinci milletvekili başbakan olan Bayburt’a gelen parada şu. O zaman kamuoyu takdir ederdi başarısını veya başarısızlığını. Ama maalesef böyle bir mukayese yapmadı, bizde sayın başkanımıza yardımcı olalım. Bakınız, Türkiye’nin en zengin iller sıralaması İstanbul 17 bin 210 lira, Ankara 14 bin lira, Erzincan 12 bin lira, Tunceli 12 bin lira, Gümüşhane 10 bin 659 lira, Bayburt 6 bin 650 lira. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre 2012 yılının ilk 7 ayında Türkiye’nin iilere göre ihracat raporu. İller bazında, İstanbul 35 milyar, Gümüşhane 5 milyon 350 bin dolar, Bayburt 242  bin dolar. Burada birde Gümüşhane milletvekilimizin bir basın açıklaması var. Onları da sizinle inşallah paylaşalım. Milletvekili nasıl çalışır, nasıl şehrine katkı sağlar en bariz örneği. Burada her ne kadar sayın vekil tren yolu bizde dese de, Gümüşhane Ak Parti milletvekilinin yapmış olduğu basın açıklaması. “Gümüşhane’den geçecek demiryolu fizibilite çalışmaları hamdolsun Erzincan-Gümüşhane-Karadeniz demiryolu fizibilite projesini hiç vakit kaybetmeden ihale ettirip nihayet ulaştırdık. Şimdi de demiryolu çalışmaları başlaması ve Gümüşhane’mizin kalkınmasının hız kazanması için sayın bakanımız ve TCDD yetkilileri ile gelişmeleri istişare ediyoruz. Gümüşhane’den geçeceğine söz verip, yerine getirdiğim gibi inşallah çalışmalarına da başlanacak, Gümüşhane’miz demiryoluna da kavuşacaktır.” 

İkinci husus Gümüşhane’ye sadece ulaşımda gelen para ile ilgili. “Şuanda Gümüşhane’mizde yürütülen ulaştırma yatırımların toplam ödeneği yeni para ile 1 milyar lira yani 1 katrilyon. Şehir geçişi ve Zigana Dağı çalışması da ilave edildiğinde bu rakam 2.5 katrilyon civarında olacaktır.” 2.5 katrilyon sadece ulaşım. Bayburt’a ne geldi 10 yılda 1.5 katrilyon ve bunu da biz övüne övüne anlatıyoruz. Evet değerli arkadaşlar hükümet medyadan takip ettiğimiz kadarıyla özellikle İmralı sürecinden sonra birçok teşkilatlarında istifalar gelmeye başladı, bunu hepimiz görüyoruz. Konjonktür partilerin zaten ömrü 2 dönem veya 3 dönemdir. Metal yorgunluk başlamıştır AK Parti’de. Her ne kadar hedef 2023 deseler de bunlara inanmayın. Bunu buradan ilan ediyoruz. 2023 yılında AK Parti Bayburt İl Teşkilatı’nın tabelasını indirecek adam bulunamayacak. Bunu hepimiz göreceğiz ve şahit olacağız. 2014 yılı Mart ayında belediye seçimleri yapılacak. İnşallah biz Saadet Partisi olarak belediyecilikte marka olan Milli Görüş belediyeciliğini 1994’de nasıl gösterdiysek aynı şekilde 2014 yılında yeniden bismillah diyeceğiz ve belediyecili neymiş, bu aziz milletimize özellikle Milli Görüş belediyeciliğini tadamayan gençlerimize yaşatacağız."