Kongreye Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, 20 ve 21. Dönem Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci ve partililer, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Divan başkanlığını Suat Pamukçu, yardımcılığını Cahit Karadağ, katip üyelikleri ise Fatih Burak ve Mustafa Akan’ın yaptığı kongrede bir konuşma yapan Bekmezci, yerel seçimlere kısa bir süre kala gerçekleştirmekte oldukları bu kongreyi Milli Görüş Belediyeciliğinin Bayburt’ta tekrar hâkim olması yolunda atılmış bir işaret fişeği olarak kabul ettiklerini belirtti.

Milli Görüşün, Bayburt’u yönetmeye hazır olduğunu kaydeden Bekmezci konuşmasında şunları anlattı: " Bahane değil proje üreten, makyaj değil montaj yapan, göç verdiren değil göçü gerisin geri çeviren bir belediyecilik anlayışını yani Milli Görüş belediyeciliğini Bayburt’umuzda hâkim kılma adına bu kongremizle birlikte kollarımızı sıvıyoruz.

Bu vesile ile Mart ayında gerçekleştirmiş olduğumuz Demiryolu imza kampanyamız amacına ulaşmış bu konuyu meclise taşıyarak önerge veren Bursa Milletvekili Sayın Sena KALELİ hanımefendiye ve imza kampanyamıza destek veren sivil toplum kuruluşları ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Şu an gündemde olan Acemi birliğinin şehrimize gelmesi için tüm siyasi parti ve STK’ların birlik beraberlik içerisinde gerekli olan çalışmaları yapacağına olan inancımız tamdır.

Sizler Her türlü olumsuzluğa, imkansızlığa, şiddetli esen ters rüzgarlara karşı Elif misali dimdik durup BÜKÜLMEYEN; teklif edilen mal, mülk, para, makam ve mevkiye aldanarak “Ne kötü bir alışveriş” ilahi hitabına muhatap olup DÖKÜLMEYEN; kutlu  davanın cefakar ve de vefakar yiğitlerisiniz. Sizler her şart altında mevziinizde daim kaldınız, davanıza olan bağlılığınızı bir an olsun terk etmediniz, çünkü sizler şuurlu bir topluluksunuz.

Bizler çok iyi biliyoruz ki: İslamsız SAADET olmaz, İslam, ŞUURSUZ bir şekilde yaşanmaz, CİHAD etmeden ŞUUR sahibi olunmaz…..

İşte biz de bu ruhla, bu heyecanla, bu istikametle yolumuza devam ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu yolda ihlasla mücadele edebilirsek Allah bize yardım edecektir. Allah bize yardım edince ancak biz galip geliriz, kimse bize galip gelemez. Hiçbirimiz kendimizi yetersiz görmeyelim, başarısız görmeyelim, bitkin görmeyelim. Kim ne derse desin, kim bükülürse bükülsün, kim dökülürse dökülsün, ne kadar moralimizi bozmaya çalışırlarsa çalışsınlar; biz inanıyoruz ve bu nedenle en üstün biziz. Biz varsak çare de vardır, çözüm de.

Bizim yerelde Bayburt’umuzla ilgili, genelde ise Türkiye ve İslam Âlemiyle ilgili söyleyecek çok fazla sözümüz, ortaya koyacak çok sayıda projemiz var. Bizler öncelikle Bayburt’umuzla ilgili üzerimize düşen vazifeleri hakkıyla yerine getireceğiz. Ardından bizim burada oluşturduğumuz heyecan ve başarıyla tüm teşkilatlarımıza ilham kaynağı olacağız. Bayburt ismi her anıldığında iltifatlarıyla, dualarıyla bambaşka bir ruh haline bürünen Erbakan Hocamızın bu taltiflerine layık olabilmek için elimizden gelen gayreti sergileyeceğiz.

Şairler Sultanı Merhum Necip Fazıl KISAKÜREK cinaslı bir ifade ile bir şiirinde şöyle sesleniyordu bizlere: “Ya ÇARESİZSİNİZ / Ya da ÇARE SİZSİNİZ” Cennet Mekan Erbakan Hocamız her zaman ikinci mısraı kendisine şiar edindi. İlk mısraı hayatının hiçbir aşamasında dillendirmedi. Kendisi inanmış olduğu bu ilkeyi, hayatını bu dava uğruna feda ederek bizim de beyinlerimize kazıdı. “ÇARE SİZSİNİZ”

Dolayısı ile biz milli görüşçüler; Ateşler Harlanırken İbrahim Olmaktan, Kudüs Kan Ağlarken Selahattin Olmaktan, Ayasofya Ezana Hasretken Fatih Olmaktan İnsanlık Köleleştirilmek İstenirken Prof. Dr. Necmettin Erbakan Olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Tekrar kongremizin hayırlara vesile olması temennisi ile Bu zorlu mücadelede destek ve dualarınızı bekler, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Allah’ın selamı; inandığı davası için her türlü fedakârlığı yapanların üzerine olsun. Allah’a emanet olunuz."