Şehit Nusret Parkı’nda gerçekleştirilen kermesin açılışına Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yazıcıoğlu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

İnsana Yapılan Yatırım En Verimli Yatırımdır 

Kermesin açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Polat, “İnsana yapılan yatırım en verimli yatırımdır. Sizde insana yatırım yapıyorsunuz. 250 öğrencinin yemesi içmesi ve barınmasını sağlıyorsunuz. Bu emeğiniz gerçekten çok kıymetlidir. Biz insanın ihmal edildiği dönemlerin sancısını çok çektik. Şimdi insana yatırım yapan kurum ve kuruluşların sayısı her geçen gün artıyor. Biz kemiyetinizin ve keyfiyetinizin artmasını temenni ediyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar sizlere yardım etmeyi taşıdığımızın misyonu gereği olarak kabul ediyoruz. Görevimizi yapmaya gayret ediyoruz. Rabbim emeği geçen herkese, buraya katkı sunan herkese emeğinin karşılığını kat kat mutlaka verecektir. Bunlar sadaka-i cariyedir. Halkımızı da bu tür organizasyonlara destek vermeye davet ediyorum” dedi.   

Bütün Bayburtluları Hayır Çarşısına Davet Ediyoruz 

Dernek adına bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Muradiye Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Servet Can ise, “Derneğimiz bünyesinde barındırdığı her yıl yaklaşık 250 talebenin yararına düzenlemiş olduğu bu kermesimizde, gıda ve çeyiz ürünleri bir hafta boyunca sergilenmiş olacaktır. Bütün Bayburtluları bu hayır çarşısına davet ediyoruz. Bu yerin tahsisinde bize göstermiş olduğu katkıdan dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Ve bir yıl boyunca talebelerimizin yararı için çalışan hanımefendilere ve beyefendilere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.   

Kermesin açılışının gerçekleşmesinin ardından Belediye Başkanı Polat ve beraberindekiler, kadınlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği standı gezerek, kermese destek vermek adına ürünlerden satın aldılar. 

20 – 27 Mayıs tarihleri arasında açık olacak kermeste, çeyiz, zücaciye, hediyelik eşya, gıda ürünleri ve usta aşçıların yaptığı yemek çeşitleri sergileniyor.