İlk olarak Bayburt İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısına katılarak çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Özbek, burada Vali Ünlüer’e eşlik ederken toplantıya Vali Ünlüer ile birlikte Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve il genel meclisi üyeleri de katıldı. İl Genel Meclisi’nin toplantısında Bayburt ile ilgili önümüzdeki dönem yapılacakları Vali Ünlüer ve Vekil Özbek yakından takip etti.  

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçerek İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve şube müdürlerinin toplantısına katılan Vali Ünlüer ile birlikte iştirak eden Milletvekili Özbek, burada da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni eğitim dönemine yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bu ziyaret Belediye Başkanı Polat, İl Genel Meclisi Başkanı Bayrak da eşlik etti.

Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut ve şube müdürlerini Vali Ünlüer ile birlikte ziyaret eden Milletvekili Özbek ve beraberindekiler kurum hakkında bilgi aldıktan sonra bu yıl ilk kez ciddi rakamlarda üretimi gerçekleşen Bayburt karpuzundan tattı.

Akabinde Milletvekili Özbek, Belediye meclisinin Ak Parti grup toplantısına katıldı. Daha sonra Vali Ünlüer ile birlikte Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak Bayburt Devlet Hastanesi’ne geçerek hastane yönetimi ile toplantı yaptı ve hastane ile ilgili bilgi alarak yakında hizmete girecek Kadın Doğum Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Gün boyu süren programların ardından bir değerlendirme yapan Milletvekili Özbek, şöyle konuştu: "Bugün Valimiz Mükerrem Ünlüler ile birlikte kurum ziyaretlerinde bulunduk. Eğitim, tarım, hayvancılık, gıda, sağlık hizmetlerinin önemli bir kolu olan Bayburt Devlet Hastanesi, önemli bir hizmet veren İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinin çalışmalarını yakinen inceleme fırsatı bulduk. Bundan sonraki programlarımızda neler yapabileceğimiz noktasında görüş alış verişinde bulunduk. Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde ikram edilen yetiştirdiğimiz kavun ve karpuzu gördükten sonra seçim projelerimde açıkladığım gibi bu memleketin ekonomisinin gelişiminde en büyük katkı paylarından birinin tarım olduğunu bir kez daha gözlemledim. Eğitimdeki başarımızın birçok vilayetin önünde olması beni sevindirdi. Bayburt Devlet Hastanesi’ndeki ziyaretimizde de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete girmesinden sonra fiziki bir rahatlama olacağı inancındayım. Yereldeki iki meclisimizin toplantılarına katılarak da yereldeki hizmetler hakkında bilgi aldım. Ülkemiz 2023 vizyonuna doğru koşarken biz Bayburt’ta yapılan hizmetlerle koşar adım ilerliyoruz."dedi.

Karadeniz’i iç bölgelere bağlayan özelliğiyle Bayburt’un gelişmeye müsait bir konumda olduğunu belirten Milletvekili Özbek, "2 yıl sonra tünellerimizin bitmesi ile birlikte Bayburt’umuzun önemli bir ticaret merkezi haline geleceği şimdiden kendini belli etmektedir. Bölgede tarım ve hayvancılığın uygulanabileceği en iyi yerlerden biri olarak Bayburt öne çıkmaktadır. Ben bütün Bayburtlulara bu gerçeğin farkına vararak bu alana doğru yatırımlarını kaydırmalarını çok önemsiyorum "diye konuştu.