Ankara Dedeman Oteli’nde 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü başlayan 15 Mayıs’ta sona erecek UGP 9. Olağan Kongresine katılan Milletvekili Özbek, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün bu salonda Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen gençlerimiz var. Bu tabloyu görüp sizlerle gururlanmamak elimizde değil. Siz ‘ Bugünün ortakları yarının sloganı’ ile yola çıkmışsınız. Gösterdiğiniz bu duruş ve bu tablo bunun açıkça göstergesidir. Türkiye’nin en iyi gençlik meclisini seçeceksiniz. Bu seçimde en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum."

Milletvekili Özbek, daha sonra Bayburt Gençlik Meclisi’nin hazırladığı tanıtım standına geçerek tanıtılan ürünleri yakından inceledi. Özbek, Bayburt’un tanıtımında emeği geçenlere teşekkür ederek yapılacak seçimlerde başarılar diledi.

Bayburt tanıtım standında Bayburt Ketesi,  Bayburt Balı, Bayburt’u tanıtıcı broşür ve kitaplar, Bayburt Saat Kulesi, İmarettepe, Şehit Osman Tepesi gibi biblolar, Bayburt şairlerini tanıtan dokümanlar bulunuyor.

UGP 9. Olağan genel kuruluna 400 kişi katılıyor.