Sözlerine İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak başlayan Milletvekili Özbek,"Yakın zamanda diğer siyasi partili arkadaşlarla sohbet ederken ‘İsrail neden özür dilemiyor ?’,diyorlardı, bugün ise ‘İsrail neden özür diledi? Bunun altında ne var ?’ der oldular. İsrail, Türkiye’den özür diledi, İsrail bugüne kadar yapmış olduğu zulümler karşısında ilk defa bir ülkeden özür diliyor, bu ülke de Türkiye."dedi.

BU TÜRKİYE’NİN NE KADAR BÜYÜK BİR ÜLKE OLDUĞUNU GÖSTERİR

İsrail’in özür dilemesinin bir sürecin parçası olduğunu ifade eden Bünyamin Özbek süreci,
"ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın İsrail’e gitmesi ve burada İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi gerektiği yönünde İsrail hükümetine yaptığı baskı sonucunda İsrail bizden özür diledi. Bu Türkiye’nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu gösterir"  sözleriyle özetledi.

Sözlerine, 
"İnşallah AK Partiyle daha fazla büyüyeceğiz, daha da güçleneceğiz", şeklinde devam eden Milletvekili Özbek, AK Parti’nin 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda hareket edeceklerini dile getirdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE BİZ İKİ AYDA GELMEDİK

Çözüm süreciyle ilgili olarak da çeşitli açıklamalarda bulunan Özbek, süreç ile ilgili çarpıtmaların söz konusu olduğunu söyledi. "Özellikle, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından, PKK ya da Öcalan’a bir şeylerin sözünü vermiş gibi gösteriliyoruz" diyen Bünyamin Özbek, Öcalan’a, önceki gün bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan’ın söylediklerinden daha farklı bir şey verilmediğini ve ülkenin bütünlüğüyle ilgili bir sıkıntının olduğu ifadelerinin de gerçeği yansıtmadığını anlattı.

Milletvekili Bünyamin Özbek, çözüm sürecine dair açıklamalarına devam ederek, "Çözüm sürecine biz zaten iki ayda gelmedik. Çözüm süreci özellikle Sayın Başbakanımızın 2005 yılında Diyarbakır’da Kürt meselesi vardır çıkışıyla başlayan bir süreçtir."dedi. 

PKK’NIN GİRİLMEDİK KAMPI KALMADI

Sürecin 7 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu dile getiren Bünyamin Özbek, süreç devam ederken yapılan operasyonlarla özellikle son iki yıl içerisinde bölücü terör örgütü PKK’nın, girilmedik kampı kalmadığının altını çizdi. Son iki yıl içerisinde bölücü terör örgütü PKK’ya hem asker hem de polis tarafından çok ciddi operasyonlar yapıldığını kaydeden Bünyamin Özbek, bu operasyonlar sonunda PKK’ya 30 yılda verdirilen zayiattan daha fazlasının verdirildiğini söyledi.

Özbek, Türkiye’nin refahı için bu sorunu çözmek zorunda olduklarını belirterek, konuşmasına şu şekilde devam etti: 
"Ben devamlı şunun örneğini veriyorum. Geçtiğimiz yıl Bayburt’umuza bir şehit geldi. İdris kardeşimiz ve beraberindeki arkadaşları izinden dönerken hain bir saldırıya uğrayıp şehit oldular. Biz taziye vermek üzere şehidimizin evine Akşar’a gittik. Ailesini ziyaret ettik. İnanır mısınız; bir göz oda, bir kilim, bir kanepe ve duvarda asılı bir tane de takvim vardı. Yani şunu söylemek istiyorum: Bu baba, bu çocuğunu 20 yaşına kadar yokluk içerisinde büyütmüş, vatana hizmet etsin diye askere göndermiş ve ne olduğu belirsiz kişiler tarafından maalesef şehit edilmiş.  Ben diyorum ki; hani Habur meselesi vardı. Bilmem kaç kişiyle karşılama yapıldı, felaket provokasyonlar yapıldı. Keşke Habur olayı devam etseydi de, İdris’imiz şehit olmasaydı."

ÇÖZÜM İÇİN ÇOK ÇEŞİTLİ YÖNTEMLER DENEDİK

Milletvekili Bünyamin Özbek, diyalogun gerekliliğinden bahsederek, bu konuda daha önce çeşitli yöntemler denendiğinin altını çizdi. 
"Düşmanla mutlaka görüşmek gerekiyor" diyen Milletvekili Özbek, "Biz AK Parti olarak şunu denedik. O bölgeye yatırım götürdük, o bölgedeki akil insanlarla bu sorunu nasıl çözebiliriz diye istişarede bulunduk. O bölgeyle ilgili, orada yaşayan vatandaşlarımızla ilgili bir sürü kanuni düzenleme yaptık. Ama maalesef terörün önüne geçemedik." şeklinde konuştu.

Bölgede yaşayanların sorunun çözümü için muhatap alınmak istediklerini ifade eden Bünyamin Özbek,  vatandaşların BDP’yi temsilcileri olarak görmediklerini dile getirdi. Bu sorunla sadece Türkiye’nin karşı karşıya kalmadığını anlatan Özbek, " Biz de büyük devletler gibi, İspanya’daki, İngiltere’deki gibi bu sorunu büyük bir rahatlıkla çözebiliriz" dedi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ’DEN DAHA FAZLA, BAŞBAKANIMIZ BU ÜLKEYİ SEVİYOR

MİT’in, Öcalan’la görüşerek süreci başlattığını söyleyen Bünyamin Özbek, çekilme sürecinin de kazasız bir şekilde atlatılmasının önemli olduğunu bildirdi. Sürecin olumlu bir şekilde devam etmesinin Türkiye’ye büyük bir güç sağlayacağını dile getiren Milletvekili Özbek,"Şuna emin olun ki, şuradaki topluluk kadar, şuradaki insanlar kadar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den daha fazla, Başbakanımız bu ülkeyi seviyor. Ondan daha fazla milliyetçi ve ülkesinin aşığıdır. Bu ülkeye zarar gelmemesi için elinden gelen her türlü gayreti de gösteriyor. Gece gündüz çalışıyor, inşallah hep birlikte çalışmaya da devam edeceğiz." dedi.

BİRLİĞİMİZ VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ İÇİN BU HAREKETİN İÇERİSİNE GİRDİK

Sürecin kamuoyuna iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Bünyamin Özbek, çözüm sürecinde üniter yapıdan hiçbir ödün verilmediğini kaydetti. Sürecin koşulsuz başladığını anlatan Özbek, "Biz, kimseye şurası senin, burası senin olsun demeden bu sürece başladık. Bayrağımızda sıkıntı oluşturmadan bu sürece başladık. Dilimizde sıkıntı oluşturmadan bu sürece başladık. Biz birliğimiz ve bütünlüğümüz için bu hareketin içerisine girdik. İnşallah bunu başaracağız ve Türkiye büyüyecektir."ifadelerini kullandı. 

SÜRECİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞACAKLAR

En son Nevruz’da Türk Bayrağı yoktur diye kamuoyu yapmaya çalışıldığını hatırlatan Özbek,"Orada Öcalan resmi olmaması bizi mutlu ederdi. Veya sözde PKK bayrağı olarak açılan görüntüler olmasaydı bizi mutlu ederdi. Orada Türk Bayrağı’nın dalgalanması bizi daha fazla mutlu ederdi. Tabi bunlar zamanla olacak şeyler. Artık her şey bitti, her şey süt liman olacak diye bir kaide yoktur. Süreci sabote etmeye çalışacaklar. Terör olayları olabilir bu süreçte ama sekteye uğratmayacaktır bu süreci. Ben şunu söylüyorum, orada Türk Bayrağı olsaydı eğer, bir tarafta Öcalan resmi diğer yanda Türk Bayrağı. Bu seferde terörist başıyla, Türk Bayrağı yan yana diyeceklerdi. Birileri bir mazeret bulacak. Her adımda bir mazeret bulunacak. Bizim bu süreçte akıllı olmamız gerekiyor ve kamuoyunu ciddi anlamda bilinçlendirmemiz gerekiyor."diye konuştu.

Milletvekili Özbek, son olarak" Ben başbakanımızın Türkiye sevdasına çok inanan bir insanım. Hepimizden daha çok Türkiye’yi sevdiğini düşünüyorum. Büyük düşünüyor ve inşallah daha fazla büyüyeceğiz." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Milletvekili Özbek, konuşmasının sonunda programa katılanlara teşekkür etti.