Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanlığı, aday tanıtım toplantısı düzenledi. Beyzade Düğün Salonu'nun iki ayrı salonunda gerçekleşen  ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısında MHP Bayburt Milletvekili adayları birer konuşma yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program MHP seçim müzikleriyle devam etti. Adayların özgeçmişlerinin okunduğu programın en çok ilgi gören ismi MHP Bayburt Milletvekili adayı Dr. Karabey Kadri Karaoğlu oldu. Partililerin alkışları ile geldiği kürsüden seçilmesi halinde Bayburt'ta bulunduğu tüm görevlerde olduğu gibi siyasi parti ayrımı yapmadan insanlara hizmet edeceğini söyleyen Karaoğlu, "Bayburt’umun ve sizlerin ikbalini şahsi ikbalimin önünde tutacağıma söz veriyorum.

Sizlerin önünde değil sizlerle birlikte ve aranızda yürüyeceğime söz veriyorum. Bayburt’un sorunlarını her kürsüde, her platformda yüksünmeden, çekinmeden en yüksek sesle dillendireceğime söz veriyorum" dedi. Karaoğlu, "Yüce Yaradan'ın kelamı ile dalga geçenlerle değil onu baş tacı eden bizimle yürü Bayburt! Şırnak’a havaalanı yaparken Bayburt’a tren rayını çok görenlere karşı bizimle yürü Bayburt! "Düşünebiliyor musunuz Bayburt’ta Fen Lisesi var’’ diyebilenlere karşı, Bayburt’un onuru var, haysiyeti var, şerefi var demek için bizimle yürü Bayburt!" şeklinde konuştu. Karaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:  "Bizim soframız, Hicrani’nin, Celali’nin, Ağlar Baba’nın, Şaşkuni’nin sofrasıdır" "Bildiğiniz gibi 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde, sizlerin teveccühü ve teşkilatlarımızın takdiri ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden milletvekili adayı oldum.

Öncelikle Yüce Rabbim'in izni dâhilinde bize bu görevi layık gören başta kadirşinas Bayburt halkı olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza ve liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’e, genel merkezimizin kıymetli yöneticilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizim kapımız, Allah’ına, Peygamber'ine, dinine, vatanına, bayrağına, milletine, tarihine ve istiklaline bağlı insanların kapısıdır. Bizim yolumuz, Orta Asya’da Oğuz Kağan’ın, Uhud’da Hazreti Hamza’nın, Malazgirt’te Alparslan’ın, İstanbul’da Fatih’in, Filistin’de Abdülhamit Han’ın, Çanakkale’de Mustafa Kemal’in, Ankara’da Başbuğ Alparslan Türkeş’in yoludur. Bizim soframız, Hicrani’nin, Celali’nin, Ağlar Baba’nın, Şaşkuni’nin sofrasıdır." "Hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet edeceğime söz veriyorum"  "Bizim sözümüz, seyyitlerin, erenlerin sözüdür. Onun için, sizleri, Bayburt’un vakar ve haysiyetine yakışır bir şekilde temsil edeceğime söz veriyorum.

Milletimin, ülkemin, Bayburt’umun ve sizlerin ikbalini, şahsi ikbalimin önünde tutacağıma söz veriyorum. Sizlerin önünde değil sizlerle birlikte ve aranızda yürüyeceğime söz veriyorum. Bayburt’un sorunlarını her kürsüde, her platformda yüksünmeden, çekinmeden en yüksek sesle dillendireceğime söz veriyorum. Bugüne kadar yaptığım gibi hemşerilerim arasında hiçbir ayrım gözetmeden herkese hizmet edeceğime söz veriyorum. Ve sizlerin derdiyle dertlenmek, sevinciyle sevinmek için milletime ve vatanıma hizmet etmek yolunda gecemi gündüzüme katacağıma söz veriyorum."  "Sessiz kalma, aziz ve mukaddes şehrine sahip çık" "Uzun yılları kapsayan çalışma hayatım boyunca zengin-fakir, köylü-şehirli, şu partili, bu partili ayrımı yapmadan memleketimin her insanına hizmet etmeye çalıştım. Şimdi de hiçbir ayrım yapmadan tüm kadirşinas hemşerilerimin Meclis'teki sözcüsü olmaya ve Bayburt’un vakar ve haysiyetini Meclis'e taşımaya talip oldum. Meclis koltuğunda bir figüran olmak değil, derdinizle dertlenmek, derdinizi paylaşmak, çözmek, sevincinize ortak olmak için bu göreve talip oldum. Bir akraba veya belli bir zümrenin temsiliyeti değil topyekûn Bayburt’un temsili için yola çıktım. Biliyorum ki yolumuz uzun ve meşakkatli ancak birlikte olursak her çetin yolu aşar her hedefe ulaşırız. Bu nedenle diyoruz ki: Sessiz kalma Bayburt! Aziz ve mukaddes şehrine sahip çık." "Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bizimle yürü Bayburt!"  "Bizler, bu zorlu ama mukaddes yolculukta sizleri arkamızda değil yanımızda görmek istiyoruz. Buradan tüm Bayburt’a sesleniyorum. Bizimle yürü Bayburt! Birlik, beraberlik, kardeşlik için, onurlu ve saygın bir yaşam, huzurlu bir şehir için bizimle yürü Bayburt! Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bizimle yürü Bayburt! Bayburt’u büyütmekten korkanlarla değil, Bayburt’u büyütecek olanlarla, bizimle yürü Bayburt! Yüce Yaradan'ın kelamı ile dalga geçenlerle değil onu baş tacı eden bizimle yürü Bayburt! Şırnak da bizim, Bayburt da bizim ancak Şırnak’a havaalanı yaparken Bayburt’a tren rayını çok görenlere karşı bizimle yürü Bayburt! Sorunlarının Meclis kürsüsünde başka illerin vekillerince değil kendi evlatları tarafından dillendirildiği bir Bayburt için bizimle yürü Bayburt! ‘’Düşünebiliyor musunuz Bayburt’ta Fen Lisesi var’’ diyebilenlere karşı, Bayburt’un onuru var, haysiyeti var, şerefi var demek için bizimle yürü Bayburt! Sözlerimi burada noktalarken sizlere ve sizler nezdinde tüm hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum.

Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri sevenlerimize ve sevdiklerimize karşı utandırmasın. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Allah'a emanet olun."