Dersaneler ‘ajan’ yetiştirme kurumları olarak görüldü.

Öncelikli gündem maddesi olan dershaneler ve öğrenci evleri konusunda

Dershanelerin kapatılması terör örgütlerine yakıt sağlamak anlamına geldiğini düşünmekteyiz. Dershanelerin Kapatılmasına Türkiye’de en çok PKK sevinir. Örgüt yayınlarında, medya kurumlarında dershaneler devletin cemaat aracılığı ile kurduğu ‘ajan’ yetiştirme kurumları olarak görüldü.

O yüzden örgüt tarafından dershanelere yönelik bugüne kadar acımasız bir tutum sergileniyor. Devletin topluma sunmakla zorunlu olduğu birtakım yükleri karşılamaması durumunda dershaneler devreye giriyor. Bir genç, bir çocuk kendi ekonomik sıkıntılarından dolayı eğitim alamıyorsa, sivil bir hizmet hareketi destek olacaktır. Tarih boyunca vakıflar, medreseler bu yolu hep açık tutmuşlardır. Bunu kuruttuğunuzda alternatif sunmak durumundasınız.

''Dershanelerin kapatılması için ilk önce eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması lazım. Bir köyde okuyan çocukla şehirde okuyan çocuk arasındaki eğitim eşitsizliğini düzeltmeniz lazım.  Bayburt’ta okumaya çalışan bir öğrenci ile Robert koleji ve benzeri liselerde okuyan çocuğu aynı sınava sokuyorsunuz. Eğitim ve öğretimin eşit olduğunu kim iddia edebilir. Dershaneler bu eşitsizliği ortadan kaldırıyor. Dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Dersanelerin kapatılması İmralı canisine verilen bir söz müdür

Bu arada halkımızın dikkatinden kaçmadığını düşündüğümüz bir konu ise dershanelerin kapanması tamda çözüm sürecine denk gelmiştir düşünmeden edemiyoruz acaba dershanelerin kapanması da sürecin bir parçası mıdır, İmralı canisine verilen bir söz müdür ve bu söz osloda ki pazarlığın bir parçası mıdır bu konuyu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Başbakan yurtta kalmayan tüm öğrencileri zan altında bırakmıştır.

Başbakan Erdoğan yurtta kalmayan tüm öğrencileri zan altında bırakmış aba altından sopa göstermiştir. Öğrencilere kalacak ve insanca yaşayacak barınma yerleri temin etmek hükümetin en öncelikli görev alanlarındandır. Ancak Başbakan IMF’ye 5 milyar dolar borç vermekten bahsederken gençlerimizi kaderine terk etmiştir.

Yurtta kalamayan milyonlarca öğrenci nerede kalacak? Parklarda mı yatacak? Yurtta kalamayan öğrenciler, kira külfetiyle baş edebilmek için birlikte ev tutmaktadır. Türkiye'deki değerli birçok şahsiyet bu şekilde okumuştur. Öğrencilerimiz aynı zamanda değişik türden cemaat, vakıf evlerini de  tercih etmektedir. Acaba şimdi sıra dershanelerden cemaat yurtlarına mı geldi? Başbakan Erdoğan acaba cemaat ve vakıf yurtlarından da mı rahatsızdır?

Gençleri çarpık ilişkiler içinde göstermeye Başbakan’ın ne hakkı vardır.

Türk gençliği ahlaklı ve şuurludur. Aşağı yukarı her ailenin üniversitede okuyan çocuğu vardır. Şüphesiz hiçbir aile çocuklarının ahlaksız ilişkileri içine girmesine razı olmayacaktır.

Diyarbakır ziyareti Bayburt um da AKP ye oy veren kardeşlerimizin de içini kanatmıştır.  

Geçtiğimiz cumartesi günü Diyarbakır’da Başbakan, Barzani, şivan perver, İbrahim Tatlıses ve saz arkadaşlarının sergilediği bir görüntü var ki eminim Bayburt um da AKP ye oy veren kardeşlerimizin de içini kanatmıştır. Kimin ev sahibi, kimin misafir olduğunu anlamış değiliz zira şivan perver ben buraya Sayın Barzani nin daveti üzerine geldim demiştir.

 Hele hele sayın başbakanın Kürdistan da ki kardeşlerime selam diyerek kandile de selam göndermek kaydıyla ilk kez devletin en yetkili ağzından Kürdistan dillendirilerek meşrulaştırmıştır.

Ahmet kaya ya ağıtlar yakarken sayın başbakanın gurup toplantısın da ülkücü şehidimiz Mustafa PEHLİVANOĞLUNA döktüğü gözyaşlarını hatırlayarak başbakanın bu işleri istismar etmesin de sınır tanımayacağına bir kez daha şahit olduk.

Ve yine Sayın Başbakan ve beraberindeki heyetin dinlerken gözyaşlarını tutamadığı Şivan perver’in söylediği şarkıların sözlerini de sayın halkımızın dikkatine sunuyoruz.

 

Şivan perver’in söylediği şarkı

 

Barutun kokusu, düştü burnuma

dört bir yana istiyorum

dibinden patlatayım

adamlar gibi, dağlara düşeyim

tutmak istiyorum, Kürdistan’ımı…

 

Acaba ne yapalım?

İnsanlık istemiyorlar

saldırın ve tutun

kemiklerini kırın

o pislik iğrençleri

içimizden çıkartın

 

Bu maşalara söyleyecek tek sözümüz var bizim ;

 

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

 

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

Bayburt İl Başkanlığı Basın Bürosu