Yakın bir gelecekte Bayburt Ticaret ve Sanayi  Odası seçimlerinin yapılacak olması nedeniyle bu tür işlemlerin yapıldığı kanaatine varılması üzerine Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımızca üyelerimizi bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Odamızdan farklı nedenlerle üyeliklerini sildiren esnaflarımız, yaklaşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçimlerinde, seçme ve seçilme haklarını kaybedeceklerdir. Ayrıca Kayıtları silinmiş olan üyelerimiz Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden ve KOSGEB Kredilerinden faydalanamayacaklardır.

      Bayburt'ta Esnafımızı temsil eden önemli iki Sivil Toplum Kuruluşundan birisi olan Ticaret ve Sanayi  Odasında yaşanan başkanlık seçimi öncesi buna benzer girişimlerde bulunmak Bayburt  Esnafı adına yakışmadığı gibi etik bir davranış da değildir. Aynı zamanda her iki esnaf temsilcisi kuruma zarar vereceği unutulmamalıdır.

       Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı olarak bu yazılı basın bildirisini yazmamıza vesile olan Ticaret ve Sanayi  Odası yetkililerinin bir an önce bu yanlıştan vazgeçmelerini temenni ediyor, takdiri esnafımıza ve Bayburt halkına bırakıyoruzdedi.