Şişli belediye başkan aday adayı Kenan Malkoç, Konut-iş sendikası üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.Programında konuşan Malkoç: 

Şişli’de çok iddialıyım
CHP’den Şişli’de aday olması durumunda çalmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağını ifade eden Kenan Malkoç, 41 yıldır Şişli’de ikamet ettiğini ve 21 yıldır da aktif olarak siyasetin içinde olduğunu söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu çünkü yerel seçimlerin yapılacak genel seçimlere büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Malkoç, “Yerel seçimlerde CHP’nin oylarını artırmak için elimden geleni yapacağım. Yapacağımız çalışmalarla Şişli’de yüksek bir oy alacağımıza inanıyorum. Yerel seçimlerde alacağımız bu yüksek oylarla genel seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyacağız” dedi.“

Adayı halk belirlemeli”

“Adayı halk seçer ve bu şekilde hak edenlerle yola çıkılırsa parti daha da başarılı olur” diyen Malkoç, “Önümüzdeki 2014 yerel seçimleri çok önemlidir. Yerel seçimlerde alacağımız oy, genel seçimlere yansıyacaktır. Artık Ahmet’in, Mehmet’in adamı değil, halkın adamı halka sorulmalı, onurlu örgütümüze sorulmalı. Şişli’de siyaset yaptığım için, örnek Şişli’yi gösteriyorum, Şişli halkına sorulmalı, okul müdürlerine, STK’lara, mahalle muhtarlarına, mahalli liderlere sorulmalı. Yerel adaylar genel merkezden atanmamalı. Ben bu konuda genel başkanımıza güveniyorum. Seçimlerde aday olacak Belediye başkan adayı, il genel ve belediye meclis üyelerinin mutlaka kendi bulundukları ilçede oturmalarına, örgütten olmalarına, örgütten olmayan kişilerin adaylaştırılmamasına dikkat edilmeli. Genel başkanımız ve genel merkezimiz dikkat edecektir. Eğer biz bunları yaparsak ilk seçimlerde mutlak CHP’yi iktidara taşırız. Birilerinin değil, bizler halkın önünde, örgütümüzün önünde el pençe durmalıyız. Kısacası, aday gösterilecek kişi oturduğu yerin çocuğu, evladı olmalı ve o kişi hizmet aşkıyla yanıp tutuşmalı. Ben ve binlerce yoldaşım bunun bilincindeyiz. Şişli’ye CHP bayrağını kesinlikle dikeceğiz” dedi.

“Aday gösterilirsem, karşımda Sarıgül de olsa fark etmez”

Mustafa Sarıgül’ün karşısına bu güne kadar ciddi bir rakip çıkmadığını söyleyen Malkoç, partisi tarafından aday gösterildiği takdirde rakibi Mustafa Sarıgül olsa dahi seçimi mutlaka kazanacağını söyledi. Şişli halkının büyük bir çoğunluğunu yakinen tanıdığını belirten Malkoç, “Mustafa Sarıgül bir siyasi fenomen, önemli bir figürdür. Ancak biz kendisiyle beraber de çalıştık. Sayın Sarıgül’ün burada kazandığı seçimlerde karşısında hiçbir zaman ciddi bir aday olmadı. Son 3 dönem mevcut belediye başkanının karşısına alternatif aday çıkmadı. Ama ben farklıyım. Doğduğumdan beri Şişli’de yaşıyorum. CHP’nin her kademesinde görev yaptım. İlçe halkının taleplerini ve beklentilerini iyi biliyorum ve şimdiden hem meslek odaları, hem teknik üniversitelerden gelen uzman hocalarımızdan oluşan yaklaşık 40 kişilik bir ekiple Şişli için ranta dayalı olmayan, şehircilik ilkelerine göre hazırlanmış projeler üzerinde çalışıyoruz. Mahalle mahalle, bölge bölge Şişli’yi masaya yatırdık. Bunları Mayıs veya Eylül ayında düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız” dedi. Şu an bir proje gruplarının olduğunu söyleyen Kenan Malkoç, “Şişli’de yapmış olduğum çalışmalarda yalnız değilim. Proje grubumuz Şişli için yüzlerce proje hazırladı. 5 önemli projemiz var ki bunlar sadece Şişli’de değil tüm Türkiye’de ses getirecek projeler. Bunları Şişli meydanında açıklayacağım” dedi. 

16 Mayıs’ta bu zihniyetten kurtulmak için yola çıkacaklarını söyleyen Malkoç, “Mustafa Kemal Atatürk nasıl Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 16 Mayıs’ta Samsun’a doğru yola çıktı, bizde halkımızla beraber bu tarihte yola çıkacağız” dedi. Bizim stratejimiz ‘çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bizim değildir’. Bu mantıkla hareket edeceğiz. 5000 çalışma arkadaşımla beraber Şişli’de 180 bin m2’lik bir alanda dolaşarak birebir CHP’yi, çalışmalarımızı ve yerel projelerimizi anlatacağız” dedi.