Aydıntepe İlçe Teşkilat binasında ziyaret sırasında bir konuşma yapan İl Başkanı Kobal, Aydıntepe ilçe başkanlığına yeni atanan Siyami Kabak’a yeni görevinde başarılar diledi.

Kobal, " Dün Cumhurbaşkanlığı seçim startını verdik. Bugün de ilk olarak Aydıntepe ilçemizi ziyaret ediyoruz. Önümüzde Türkiye’miz için çok önemli bir seçim süreci yaşanıyor İlk defa milletin iradesi cumhurbaşkanını seçecek. Bu güne kadar oynanan oyunlar sonuçsuz kalacak. Hatırlarsanız toplantı yeter sayısının 367 olarak ileri sürülmesiyle parlamentoda bize cumhurbaşkanını seçtirmediler ve oluşan kriz sürecinden sonra Türkiye erken seçime gitti. 22 Temmuz 2007 genel seçimleri sonunda halkımızın güvenini arkamıza alarak 339 oyla bugünkü cumhurbaşkanımızı seçmiş olduk. 2007 Türkiye anayasa değişikliği referandumu ile Türkiye’de, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi anayasamıza girmiş oldu.   Ülkemizde 12 yılda yaptığı hizmetlerle tarihte yapılmayacak hizmetlerin altına imzasını atan Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız sizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanlığına seçilecek ve 2023 Türkiye’sinin projelerini devam ettirecektir. " dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradenin gücünü arkasına alacağını belirten Kobal, " Türkiye 10 Ağustos’tan sonra yeni bir vizyon ile yönetilmeye başlayacak. Yapılan hizmetler daha da artarak devam edecek, bu ülkeyi bölmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Cumhurbaşkanı adayımız, başbakanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının en önemli ayağı olan Vizyon Belgesi'ni cuma günü İstanbul Haliç Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantı ile açıklayacak. Toplantıya 7'den 77'ye ülkenin tüm kesimlerinin temsilcileri davet edildi.  Biz de Bayburt’tan belediye başkanımız ile birlikte bu toplantıya katılacağız ve dönüşte seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettireceğiz" diye konuştu.