Toplantıya Vali Hasan İPEK’in eşi Gülten İPEK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin PALA, Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT’ın eşi Kerime POLAT, Kurum Amirleri Eşleri, Kadın Dernekleri ve Siyasi Partilerin Kadın Kolları Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İPEK’in eşi  Gülten İPEK, İlimizde Çocuk Yuvası veya Yetiştirme Yurdu bulunmaması nedeniyle "Gönül Elçileri Projesi " kapsamında  alt proje olarak İlimizde gönüllü çalışmalarını, gönüllü katkı ve katılımlarını artırmak, bu anlamda Bayburt’a özel bir proje başlatmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Gülten İPEK, Bayburt İlinin köklü bir geçmişe dayanan milli kültüründe yardımseverlik ve duyarlılık bulunduğunu, bu nedenle İlimizde gönüllülerin katılımı ile eğitim alanında bir seferberlik başlatacaklarını ifade etti.  

 Gülten İPEK, Kurum amirleri ve eşleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kadınlar ile birlikte “gönül elçileri” projesi kapsamında Bayburt’ta neler yapılacağını konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla toplantılar yatıklarını belirterek herkesi bu projeyi sahiplenmeye ve çalışmalara destek vermeye davet ederek konuşmasını tamamladı.

Yapılan Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin PALA, “Gönül Elçileri Projesini” tanıtan ayrıntılı sunum yaptı.

 Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü  Hayrettin PALA; Geleneklerimizden aldığımız güçle, toplumsal kalkınmamıza katkı sağlamak amacıyla Bakanlığımızca Aralık 2012`de başlatılan ve iki yıl boyunca devam edecek olan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" 81 ilimizde hayata geçirilmiştir.  “Bu amaçla Bayburt’ta gönüllü sayısını artırmak, sunulan hizmetleri gönüllüler ile birlikte yürütmek, korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek için gönüllülerle birlikte  çalışırken destekleri  için Sayın Valimizin eşleri Gülten İPEK hanımefendiye teşekkür ederek bu projeyi gönülden sahiplenmesi ve önderliğini yapması bizleri son derece mutlu etmiştir.” Dedi.

Emekliler, çalışanlar ev kadınları esnaf kısaca yediden yetmişe herkesin gönüllü olabileceğini belirten Hayrettin PALA, daha sonra gönül elçileri projesinin Alt projelerinden olan “koruyucu aile” modelini tanıttı. İlimizde Çocuk Yuvası veya Yetiştirme Yurdu olmadığını, ancak koruyucu aile olmak isteyen ailelerin müracaatlarını alarak çevre illerdeki yurt veya yuvalarda korunma altında bulunan çocuğun koruyucu ailesi olmaları için çalışma yaptıklarını belirtti. Hayrettin PALA, hiçbir maddi karşılık beklemeden sürekli gönüllü olmak isteyen herkesi  “koruyucu aile” ve “gönül elçileri” projesi ile ilgili Sosyal Hizmet Uzmanlarımızdan ayrıntılı bilgi almak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne davet ederek konuşmasını tamamladı.