Milletvekili Özbek, köylerdeki ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor.

 Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan ile beraber Tepetarla, Buğdaylı, Aydıncık, Yedigözeler, Çakırözü, Çamlıkoz ve Bayraktar köylerini ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Milletvekili Özbek, Ramazan ayının son olması sebebiyle bayrama girmek üzere olduğumuz bu günlerde köylerimizin dolu olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Köylerde bulunan gurbetçilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Özbek, gördüğü ilgi ve sıcaklık karşısında memnun olduğunu belirterek, " İnsanlarımızın, özellikle dışarıdan gelen gurbetçilerimizin köylerimize yapmış olduğumuz hizmetleri takdir etmeleri bize motivasyon vermektedir. Ülke 2023 vizyonuna doğru koşarken benim Bayburtlu hemşerilerimden isteğim yaz nüfusumuzun sadece gurbette yaşayan emeklilerimizin ikametgahlarını Bayburt’a aldırarak hem hak ettiğimiz yatırımları almak, hem de Bayburt’un temsil sayısını TBMM’de ikiye çıkartmak için gayret sarf etmeleridir"dedi.

Konuyla ilgili bir örnek veren Milletvekili Özbek, " Bugün Bayburt Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluktan bahsediyoruz. Devlet Bayburt’a doktor gönderirken yılsonundaki nüfusa göre, kış nüfusuna göre gönderiyor. Türkiye’de Kütahya’da sonra nüfusa göre doktor sayısının en fazla olduğu il Bayburt. Fakat yaz nüfusumuzun 150 bini aşması hizmetlerde aksaklıkların yaşanmasını beraberinde getiriyor. Bizler bunların önüne geçmek için ve daha fazla hizmet alabilmek için çaba harcıyor, bu konuda emekli vatandaşlarımızdan ikametlerini Bayburt’a almaları için duyarlılık bekliyoruz. Bu dert hepimizin derdi. " diye konuştu.

Milletvekili Özbek Ramazan Bayramı’nın yaklaşması dolayısıyla tüm İslam aleminin ve Bayburtluların bayramını kutlayarak bayramda dargın olanların barışmaları çağrısında bulundu.