Parti binasındaki ziyaret sırasında Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi yanısıra Ak Parti İl Sekreteri Şahin Kızılarslan, İl Genel Meclisi Başkanı ve Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Ali Çiçek, İl Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Hakan Kobal, yönetim kurulu üyeleri Kurban Atmaca, Köksal Akdeniz, Mustafa Akbaş da hazır bulundu.

Ocak ayının 2. Haftasında Bayburt Ak Parti İl Teşkilatının "Bayburt için daha neler yapabiliriz, STK’lar ile nasıl işbirliği içine girebiliriz, buradaki düşüncelerden nasıl yararlanabiliriz? noktasında fikir alışverişinde bulunmak" için ziyarette bulunduğu Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başlatılan bu etkinlik kapsamında Bayburt Ak Parti İl Teşkilatını ziyaret ederek içinde ilin kalkınması için önerilerin yer aldığı bir dosya sundu.

Başlıklar halinde temenni mahiyetinde bir dosya sunduklarını açıklayan Sekmenli, " Elbette ki memleketimin sıkıntıları hepimizin sıkıntısı. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. STK ziyaretlerini siz başlattınız. Biz de inşallah devam ettireceğiz. Diyaloglarımız da sürekli olursa bundan memleketimiz kazanacaktır.  "dedi.

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi ise var oluş sebeplerinin şahsi ve nefsi sebepler olmadığına değinerek, " Buralar gelip geçici. Bayburt için ne yapabiliriz? Nasıl hoş bir Sada bırakabiliriz? Bütün derdimiz, gayemiz bu. Bu noktada faydalı olacağımızı umuyorum. Bayburt’un problemlerini çözme noktasında yapabildiğimizin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Vekilimiz Bünyamin Bey de buradan giden istekleri bakanlıklar arasında mekik dokuyarak yapmaya gayret ediyor. "diye konuştu.

Bayburt’un tek milletvekilline düşmesinin Bayburt için avantajlar da oluşturduğunu kaydeden Elçi, " Bünyamin Bey’in Ankara’da görmüş olduğu teveccüh üst düzeyde. Gittiği bakanlıklar olsun, genel müdürlükler olsun gittiği yerden eli boş dönmüyor. İnsan yaşadığı müddetçe problem bitmiyor. Bayburt’un problemlerini için en üst düzeyde çalışıyoruz. Biz eksiklikler noktasında yapacağımız şeyleri art niyet olmaksızın bir birimize söylersek yapılacak proje, teklif gibi işlerin daha hızlı ivme kazanacağı kanaatindeyim. "dedi.