İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti aday tanıtım toplantısına katılmak için geldiği Bayburt’ta, Milletvekili Bünyamin Özbek ve Ak Parti Bayburt teşkilatı tarafından karşılandı. Bakan Ala, ilk ziyaretini Bayburt Valiliği'ne gerçekleştirdi. 

Bakan Ala, Bayburt Valiliği'nde ayağının tozuyla ilk açıklamasını yaptı ve “Bayburt’un fiziki olarak kalesi çok meşhurdur ama Bayburt bizim değerlerimizin bizatihi kalesidir” dedi.

Bayburt Valisi  Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş’in hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Ala, şunları söyledi:  

“Toplumun huzur ve güvenliği için çalışan bir bakanlık olarak ve o bakanlıkta işlerli yürütmekle görevli bakan olarak bugün huzur ve güven denince akla gelen Bayburt’tayız. Huzur ve güvenin şehri Bayburt’tayız. Türkiye’nin istikrarına, kalkınmasına Türkiye’de iyi ne varsa ona destek olan her zaman kayıtsız şartsız desteğini esirgemeyen çok önemli ve geleneklerini yenileyerek muhafaza etmiş, günümüze taşımış inci gibi bir şehirdir Bayburt. Bu şehrin insanlara öğreteceği çok şey var. bu şehrin insanlığa yapacağı çok katkı var. Bu coğrafyanın çocuğu olarak bunu en yakından bilenlerdenim. Onun için burada olmaktan büyük bir onur, büyük bir şeref duyuyorum. Biz Bayburt’un taşıdığı onun kimliğinde  taşıdığı değerlerimizi nesilden nesile aktarmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bunun çabası içerisindeyiz. Bunu yaşamak isteyen, görmek isteyen kim varsa onu da ben Bayburt’a davet ederim. Bayburt hakikaten açık hava müzesi gibidir. Sosyal sorumluluklarımızı sosyal dayanışmanın ne olduğunu, bizim toplumsal yapımızın nasıl korunarak devam ettirilebileceğini merak eden varsa Bayburt’a gelsin. Bayburt’un fiziki olarak kalesi çok meşhurdur ama Bayburt bizim değerlerimizin bizatihi kalesidir."