Atamer yaptığı teşekkür konuşmasında, AK Parti davasını daha ileriye götürmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, delegelere teşekkür etti. Dilek Atamer, kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı'ya esmayıhüsna yazılı tablo hediye etti. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve partililer katıldı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal kongrede yaptığı konuşmada, "Bu seçime oluşturulan milli mutabakat çerçevesinde Bayburt içinde de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek gideceğiz ve hem mahalli idareler seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir defa daha inşallah Türkiye birincisi olacağız." dedi. Kongrelerin bir bayrak yarışı ve nöbet değişimi olduğunu belirten Ağbal, bayrağın elden ele geçeceğini, nöbetlerin değişeceğini ancak bu davanın her zaman yoluna devam edeceğini vurguladı.

Ağbal, kadirşinas, yapılanı takdir eden bir siyasi gelenekten geldiklerini anlatarak, bugünü nasıl önemsiyorlarsa geçmişi de yad etmek gerektiğini dile getirdi. AK Parti Bayburt teşkilatının birçok seçime girdiğini ve hepsinden de başarıyla çıktığını belirten Ağbal, seçim süreçlerinde ve sonuçların açıklanmasının ardından yaşadıklarını çeşitli örneklerle aktardı. Ağbal, kadınların siyasetteki etkisinden bahsederek, fedakarca yaptıkları çalışmalar dolayısıyla tüm teşkilat mensubu kadınlara teşekkür etti.