Konuşmasında, demiryolu konusunun başka boyutlara çekildiğini söyleyen Özbek, , ‘Biz Ak Parti’ye yüzde 63 oy verdik ’ denildiğini hatırlatarak, “Gümüşhane’de yüzde 65 Ak Parti’ye oy verdi. Bir başbakan olarak her iki ili de kendi ili gördüğü için. Biz Bayburtluyuz onlar Gümüşhaneli. Gümüşhane’nin 130 bin nüfusu var, bizim 75 bin nüfusumuz var. Nüfusa göre hizmet gitmesi gerekiyorsa veya siyasi güce göre hizmet gitmesi gerekiyorsa iyi düşünmemiz gerekiyor.” şeklinde ilginç bir açıklamada bulundu.

Demiryolu konusunun 3 -4 yıl önce gündeme aldıklarını ve demiryolunun kesinlikle Bayburt’tan geçeceğini söyleyen Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Bir farklı konu. Bizim gerçekten 3-4 yıldır gündemimizde olan demiryolu projemiz var. Hükümetin demiryolunu Karadeniz’e ulaştırma düşüncesi var. Karadeniz’e demiryolu giderken Bayburt’tan mı, Gümüşhane’den mi geçsin meselesi var. Biz Bayburtlular olarak Bayburt’tan geçmesini arzu ediyoruz. Gümüşhane milletvekilleri de Gümüşhane’den geçmesini doğal olarak arzu ediyorlar. Abdulhamit ve Atatürk zamanında hazırlanan projeler var.  Bizim iddialarımız bu yönde. Birde Gümüşhane Tirebolu üzerinden bir proje hazırlandı son yıllarda. Aslında bölge milletvekilleri olarak biraz daha mantıklı hareket edebilsek, demiryolunun daha erken bir şekilde sahile ulaşmasını sağlarız. Ama Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize, Bayburt milletvekilleri olarak hep kendi ilimizi düşündüğümüzden birlik ve beraberlik içerisinde giremiyoruz bu hususta. Bu tavır projenin gecikmesine de neden olacaktır. Doğu Karadeniz olarak hareket etsek daha hızlı bir şekilde demiryolu gelir.” 

“Demiryolu hiçbir il istedi için bir yerden geçmez”

“Demiryolu hiçbir il istedi için bir yerden geçmez. Binde 18 eğim ile geçmesi gerekiyor. Tünelli, çok zor bir coğrafyamız var. Gümüşhane ve Bayburt içinde konuşuyorum çok zor. Maliyeti çok büyük bu demiryolunun. Aynı zamanda tahminim Bayburt, Gümüşhane veya Trabzon’dan geçse Hızlı Tren olması şansı yok gibi. Karadeniz Teknik Üniversitesi profesörlerimizin yapmış olduğu çalışmaya göre Bayburt’tan geçmesinin ekonomik veri olarak ciddi anlamda çok düşük olduğunu söylüyorlar. Şimdi ben devleti yöneten birisi olsam 7 milyar liraya mal olan demiryolunun 3.5 milyara gidiyorsa feriştahı gelse ben 3.5 milyar liraya gidecek yerden bu demiryolunu götürürüm. Kimsenin hatırı ve nazı için tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyiz. Hedef Bayburt ve Gümüşhane değil, hedef liman. Farz edelim bu Bayburt’ta gitti, mutlaka Gümüşhane’ye uğrayacaktır ve Gümüşhane’den gittiğinde de Bayburt’a uğrayacaktır.  İşi farklı boyutlara bizim arkadaşlarımız çekiyor. Diyorlar ki biz Ak Parti’ye oy verdik yüzde 63, Gümüşhane’de yüzde 65 Ak Parti’ye oy verdi. Bir başbakan olarak her iki ili de kendi ili gördüğü için. Biz Bayburtluyuz, onlar Gümüşhaneli. Gümüşhane’nin 130 bin nüfusu var, bizim 75 bin nüfusumuz var. Nüfusa göre hizmet gitmesi gerekiyorsa veya siyasi güce göre hizmet gitmesi gerekiyorsa iyi düşünmemiz gerekiyor. Ama şunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Erdoğan Bayraktar, tren Trabzon’a şuradan gelecek demiş. Bende buradan sesleniyorum. Bu tren Bayburt’tan geçecek. Bizim söylemlerimizle bu tren bir yerden geçecek diye şey yok. Devlet Planlama’nın demiryolu hakkında en küçük bir proje, onay veya planı yoktur. Değerli dostlar Ankara-İstanbul arasındaki demiryolunun maliyeti 10 milyar lira. Ve bu 10 milyar liradan dolayı şuanda demiryolu Bolu’dan değil de Eskişehir üzerinden gidiyor. Bizim arkadaşlar tren gitti diyorlar. Ben de şunu söylüyorum. Bizim birlik beraberliğimiz olduğu müddetçe, biz nasıl kurtuluş mücadelesi, biz nasıl Vilayet olma mücadelesi, Araklı Tüneli ve Kop Tüneli’ni yaptırdıysak, bu tren de Bayburt’tan kesinlikle geçecektir. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.”