Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek: , Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

          Milletvekili Özbek, mesajında, Bayramlar, sevinçlerin güzelinin yaşanacağı günlerdir. Bu bayramda da sevinçlerimizi büyüterek, önce kendi gönüllerimiz bir sevinç yumağı hâline gelmeliyiz.

            Özellikle varlık sebebimiz olan annelerimizin, babalarımızın ve büyüklerimizin gönüllerini şad etmeliyiz ve onların hayır dualarını almalıyız. Bir tatlı söz işitmek için hayatın bütün ağırlığını bizimle birlikte paylaşmayı göze alan çileli eşleri mesrur etmeliyiz. Çocuklarımızı sevindirmeliyiz ve yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkusuyla tanıştırmalıyız. Gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Selamlaşarak, kucaklaşarak, öncelikle ihtiyaçlı insanlara kurban etlerini dağıtarak, ikramda bulunarak bayramın en güzel şekilde geçmesini sağlamalıyız.

               Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalıyız; öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız. Bizimle bayram sevincine katılamayan; hapishane ve hastanelerde yatan hemşehrilerimizi ziyaret edip gönüllerini almalıyız.

             Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizde  dahil olmak üzere herkesin Kurban Bayramını tebrik eder, Cenâb-ı Hak’tan, kurbanlarımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile barış, huzur ve esenlik niyaz ederim.’’