Bayburt’un standardının ne kadar yükselirse kendilerinin de o kadar mutlu olacaklarını belirten Başkan Polat tam Şair Zihni Kent Ormanındaki bungalov evde  3 saat süren toplantıda konu başlıkları çerçevesinde 2012 yılındaki çalışmaları ve 2013 yılında yapılacak olan hizmetleri anlattı.

           2009 seçimleri öncesi Bayburt’un en önemli meselesinin su olduğunu hatırlatan Başkan Polat, geçen süre zarfında Bayburt’un su meselesini isale hatlarını yenilemek suretiyle hallettiklerini ifade etti.3 ana depoyu rehabilite ettiklerini, depolar arasındaki ara bağlantıları yenilediklerini hatırlatan Başkan Polat, " Bugün artık Bayburt ‘susuzluk nedir’ unuttu. Hizmet ettiğimiz 4 sene içerisinde Bayburt’a 12 saati geçen susuzluk yaşatmadık. Nisbi ve bölgesel tedbirlerle vatandaşımızı susuz bırakmamaya gayret ettik.

           Suyla ilgili yapmak istediğimiz ikinci işimiz suyun sertlik derecesini çözmek. Evimizden akan su Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre içilebilir bir su. Ben evimde şebeke suyu kullanıyorum.  Evdeki su klorlanmış sudur, çeşmedeki su klorlu değil. Bundan dolayı her an bakteri üreme durumu vardır.  Geçen yıl Helva’dan getirdiğimiz kaynakla suyun sertlik derecesinde bir düzenleme yaptık. Daha önce 40’lara varan sertlik derecesi 26-32 sertliği arasındadır. Bu senede Yanıkköprü ve Kopuz’daki su kaynaklarıyla suyun sertlik derecesini azaltacağız. "dedi.

                Başkan Polat, şehir şebekesinde kayıp olduğunu bunun için de İller Bankası’na şehir şebeke projesini yaptırdıklarını SUKAP projesi çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası’na müracaat ettiklerini açıkladı.

            2012 yılında bakanların (Veysel Eroğlu, Ertuğrul Günay, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Erdoğan Bayraktar, Suat Kılıç) Bayburt’a çok sık geldiği bir yıl olduğunu belirten Başkan Polat, her bakanın gelişinde ilin bir şeyler aldığını söyledi.

          En son gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan Genç Osman Stadyumu’nun ve tribünlerin yenilenmesi sözünü aldıklarını Kapalı Spor salonunun ise yenilenmesini talep ettiklerini aktaran Başkan Polat, "  Ben Suat Bey’den belediye olarak Geleneksel Türk Sporları Merkezi istedim. Denizli’de yapılan bir projeyi tespit ettik bakanlıktan destek almış. Merkezde atların barınabilecekleri yerler, ciritçileri soyunup giyinebileceği duşlarını alabileceği mekânlar, tribünler, Orta Asya’dan beri getirdiğim gülle atma, çekiç atma gibi sporlarımız gibi bir projeyi Denizli’den alarak bakanımıza sunduk. Bize yardımcı olacağını söyledi. Biz bunun mekânını tespit etmeye çalışıyoruz."diye konuştu.

               Diğer bakanlarla ilgili de 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüşümü ile ilgili meseleyi Çevre ve Şehircilik Bakanına aktardıklarını, Ulaştırma bakanından yeteri kadar yatırım yaptığı ve yapmaya devam edeceğini, Kültür Bakanı ile Bayburt kalesinin durumunu konuştuklarını anlatan Başkan Polat, " Bahardan itibaren kalenin işletmesini üstleneceğiz. Geçen yıl İŞKUR’ dan aldığımız 5 kişi kalenin bakımını yaptı. Bu şahıslarla ağaçlandırma yaptık. Geçen yıl biz kaleyi işletmeye başladık. Bu yıl da girişte ziyaretçilerden ücret talep edeceğiz. Kültür Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye işletmesiyle yapacağımız bir protokol çerçevesinde girişten ücret alacağız. Oradan aldığımız ücreti de tamamen orada istihdam edeceğimiz güvenlik görevlilerine ve temizlikçiler ayıracağız. Kaleden para kazanma diye bir hevesimiz yoktur. Kalenin restorasyonu için de Kültür bakanımızla konuştuk. Bu sene zannediyorum onun ihalesi yapılır. Kalenin surların restorasyonu, arkeolojik kazıları yapılır. "dedi.

               Bayburt Belediyesi’nin temel sıkıntısının finansal olduğunu kaydeden Başkan Polat, bunun için yıllık geliri 3,5-4 milyon olacak bir proje olan Genç Osman HES projesinin üretime geçtiğinde Bayburt Belediyesi’nin şahlanacağını kaydetti. Başkan Polat, DSİ’den projeyi aldıklarında değeri 250 bin lira olan projenin şu anda değerinin 2,5 milyar dolar olduğunu ifade etti.

           Doğalgaz’da yüzde 90 oranı ile Türkiye’de kullanım açısından ilk 10’un içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Polat, doğalgaz kullanım sonucu şehirde hava kirliliğinde de önemli oranda azalma olduğunu belirtti.

               Şair Zihni Kent Ormanının bu yıl hizmete açılacağını dile getiren Polat, 2009 yılından bugüne kadar 68 bin 500 adet ağaç ve 300 bin adet çiçek diktiklerini, ışıklandırmanın şehri gösterdiğini ve bu doğrultuda ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını, istinat duvarı çalışmaları ile de şehri güzelleştirdiklerini, 2012 yılında günde 20 bin parke ürettiklerini, 2012 yılında şehir merkezindeki trafoları değiştirmeye devam ettiklerini, Kırk Çeşmeleri yeni haliyle turizme kazandıracaklarını, 2012 yılında Bayburt caddelerine 42 bin ton asfalt serimi yapıldığını, bölgede SODES kapsamında  2012 yılında en fazla projesi kabul edilen belediye olduklarını, Bayburt’un eski bir yerleşim olduğunu ve yerleşim düzeni olarak istenilen özellikte olmadığını ve kentsel dönüşümle Bayburt’un tamamının görünüşünün değiştirilmesi çalışmalarına devam edildiğini, Bayburt nüfusunun yüzde 90’ının dışarıda yaşadığını ve bu insanları Bayburt'a çekmek için Şehit Osman Apart Evleri ve Villa Projesi hazırladıklarını ve 2013 yılında hayata geçireceklerini, yapılan 2 brit çalışmasıyla Çoruh nehrinin daha güzel görünmeye başladığını, Bayburt taşının gerektiği kadar şehirde kullanılmadığını belediye bünyesinde bir taş işçiliği atölyesi kurarak Bayburt taşı işlemeciliğini Bayburt’un önemli noktalarında Bayburt taş işlemeciliği figürlerini sergileyerek Bayburt'a özgü yöresel taş işlemeciliğini Bayburt'u ziyaret edenlerine yansıtmak istediklerini, halkın dilinde Çarşı Köprüsü diye tabir edilen köprünün Bayburt Taşı ile kaplanarak yeni bir görünüme kavuşturulacağını ve ayrıca şehrin Erzurum tarafı girişinde yine Bayburt taşından Şehir Girişi Kapısı projesinin hazır olduğunu bunun da 2013 yılında hayata geçirileceğini belirtti
.