Şair Zihni Kültür Merkezinde yapılan toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Mehmet Tevfik Türel, Rize Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Koordinatör Milletvekili Nusret Bayraktar, Giresun Milletvekili ve İl Koordinatör Mehmet Geldi, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Ak Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, ilçe ve belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

          Toplantının açılış konuşmasına İl Başkanı Yusuf Elçi yaptı. Elçi , “AK PARTİ İl Divan ve Yerel Yönetimler Toplantısının açılışında sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum.

           Türkiye’de, Türkiye’nin siyasi tarihinde hamdolsun istişare mekanizmasını en verimli, en yararlı, en sık şekilde kullanan tek parti AK Parti’dir. Bu toplantının amacı yerel yönetimler anlamında bir durum tespiti yapmak bir fotoğraf çekmek eksikleri görerek bunları giderme yolunu hep birlikte ortaya koymaktır. Bu toplanmalarda bilgi birikimlerimizi paylaşma imkânı bulacağız, birbirimize projeler noktasında yardımcı olabileceğimiz o platformu sağlamış olacağız ve bu birliktelik bizim başarılarımızı, Ak Belediyecilik noktasında ortaya konulan başarıyı daha yukarıya taşıyacaktır.

           Ekonomik ve siyasi krizlerle yoksulluk ve yolsuzluk girdabına sürüklenen ülkemizin en zor döneminde iktidar olan Partimizin bu gün ülkemize ve insanlığa kazandırdığı imkânlar Allah’a şükür ki bize bu coşkulu ve gururlu ortamı yaşama imkânı sağlamıştır.

        Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere AK Parti hükümetimizin saygıdeğer bakanları tüm dünyanın ilgisini çekmiş her gittikleri yere ülkemizin dinamizmini götürmüşlerdir. Ülkemizin kronik sorunları bir bir aşılmış, ihracatı artmış, mali yapısı güçlendirilmiş, alt yapısı yol ağı  modernleştirilmiş, eğitim, sosyal güvenlik ve sağlıkta devrim niteliğinde çalışmalar sergilenmiş, her şeyden önemlisi güven ve istikrar  ülkemizi her zamankinden fazla önemli bir ülke konumuna getirmiştir. Dünya ekonomik bir krizle çalkalanırken ülkemizin bulunduğu durum bunun açık bir göstergesidir.

        Ak Parti ülkemizin ve memleketimizin yüz akı olmuştur. Şehrimiz, AK PARTİ iktidarında tarihinin en büyük ve en önemli yatırımlarını almıştır. İnanıyorum ki Bayburt bundan sonraki dönemde daha önemli bir yöre olma özelliğini geliştirecektir. Toplu Konut Uygulamaları, Üniversite yatırımları, Eğitim yatırımları, Doğal Gaz yatırımları, Enerji yatırımları, Sosyal destek uygulamaları, Ulaşımda tüneller, Bölünmüş yollar, köprülü kavşak ve alt geçit, baraj, gölet ve sulama projeleri, Kadın doğum ve çocuk hastanesi, Diş hastanesi, Avrupa Birliği Projeleri, Kalkınma Ajansı projeleri ve daha birçok projeyi Bayburt’umuza kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Elbette bunlarla yetinecek değiliz. Hep koşacağız. Hep Çalışacağız. Kimsesizlerin sesi olacağız. Gücümüzü halktan alacağız ama asla yorulmayacağız…

          Bu süreçleri hep birlikte yaşıyor ve değerlendiriyoruz. Bizim siyaset çizgimizde yani AK Parti’nin siyaset çizgisinde memleketin sorunlarını meselelerini konuşmak, tartışmak onlara gerçekçi çözümler bulmak anlayışı vardır. Milletvekilimiz, il, ilçe ve belde teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, il genel meclisi başkan ve üyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bürokratlarımız ile Bayburt’un meselelerini önümüze kattığımızı, çözüm yolları ve uygulamalarla çok ciddi mesafeler kat ettiğimizi saygıdeğer hemşerilerimiz görmüştür.

           ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışımızı yakından anlama fırsatını bulmuşlardır. Sözde değil özde içtenlikli ve şeffaf idare etme anlayışımızı fark etmişlerdir.  Kendilerinden farklı bir yaşam sürme anlayışımızın olmadığını, halkımızın üzüldükleri ile üzüldüğümüzü onların sevindikleri ile sevindiğimizi görme fırsatları olmuştur.

       Saygıdeğer hemşerilerimiz bunları bildikleri ve gördükleri için bütün davranış ve eylemleri ile güven ve istikrarı temsil eden AK SİYASET çizgimize omuz vermişlerdir.  2002 de %34 ler de ki oy oranlarımız  % 50’ lere, Bayburt’ta ise %27’den %64’e çıkmıştır. Bu anlamlı destek bizi biz yapan karakterimizin, ruhumuzun ve millet olarak kimliğimizin eseridir. İnşallah halkımızın bu desteği devam edecektir. Ak Parti’ye olan desteğin demokrasiye olan destek olduğunu aziz milletimiz anlamıştır. Elbette bunun bizlere ne kadar büyük bir sorumluluk yüklediğini biliyor ve anlıyoruz.AK SİYASET çizgimiz bundan sonra da Bayburt’un siyasette geliştirdiği itibarını en iyi şekilde ortaya koymaya devam edecektir. Adımlarımız ısrarla hep ileriye dönük olacak ve halkımızla birlikte geleceğe yürümeye devam edeceğiz.

         Bu duygu ve düşünceler çocuklarımıza, torunlarımıza ve gençlerimize daha gelişmiş bir Ülke bırakma bahtiyarlığıdır. Verdiğimiz en temel söz olan ‘çok çalışacağız’ sözünde durabilme bahtiyarlığıdır. Sözlerimi burada bitirirken bizlere bu yeni yazılan tarihe tanık olma heyecanına ortak eden başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm AK PARTİ ailesine ülkemize yaptıkları katkılar için teşekkür ediyor il divan ve yerel yönetimler toplantımızın hayırlar getirmesi temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum.”

 “Bayburt’a İki Müjde veriyorum”

        Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek konuşmasında “ Sayın Genel Başkanımıza daha fazla imkân sunmak adına konuşmamı kısa kesip, basına kapalı bölümde sorunlarımızı, dertlerimizi paylaşacağız. Ben iki müjde vermek istiyorum; Bilindiği üzere çiftçilerimizin yem bitkileri destekleme ödemeleri çabalarımız sonucunda 1. grup illerle beraber 1 Şubat tarihinde yapılmıştı.

               Şimdi ise; 2012 yılı mazot gübre ve toprak analizi desteklemeleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından; ilimizde 3.225 çiftçimize 284.649 dekar alan karşılığında toplam, 2.437.391,73 TL destek sağlanmış olup, ödemeler önümüzdeki pazartesi başlayacaktır.

       Yaklaşık 11 yıldır Türkiye Profesyonel liglerinde bizim ilimizin takımı yoktur, bu sene Bayburt bir oluşum yaptı, herkes taşın altına elini koyarak bir amatör ruhu ortaya çıkardılar ama Genç Osman Stadyumundaki Türbinler Bayburt seyircisine yetmiyor. Amatör maçlarımızda 3 – 4 bin seyircimiz amatör maçları izliyor, bunun yetmediğini Sayın Bakanımıza ilettik, Bakanımızda bizim bu teklifimizi kabul etti ve 3 bin kişilik ilave türbin isteğimiz yatırım programına alındığından buradan size bu müjdeyi de vermek istiyorum. İnşallah kapalı oturumda Bayburt’umuza ait konulara değiniriz” dedi

         AK Parti Antalya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Mehmet Tevfik Türel de konuşmasında “ AK Parti bildiğiniz gibi Hizmetin adresidir. Ak Partinin işi, gücü vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Bu çerçevede başta Sayın Başbakanımız ve Milletvekillerimiz ve sizler büyük bir gayretle çalışıyorsunuz. Yapmış olduğumuz bütün bu çalışmaların vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olması en büyük amacımızdır.

"Ak Parti Kadar İstişareye Açık Bir Siyasi Partinin Dünyada Eşi Benzeri Yok"

            AK Parti Antalya Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türel konuşmasında bu tür toplantıların istişare kanallarının açık tutulduğu toplantılar olduğunu belirterek, AK Parti kadar istişareye açık bir siyasi partinin dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi.

          Biz bu toplantıları çok önemsiyoruz, çünkü bu toplantılarda sizlerden gelen sorunları, dinlemeyi ve çözüm üretmeyi daha çok önemsediklerini belirten Türel ” Bu tür toplantıları bölge bölge Milletvekillerimizle yapıyor, Başbakanımız İl Başkanlarını dinliyor, Milletvekillerini dinliyor, notlarını alıyor ve gereğini yapıyoruz. İşte bizim Milletin Partisi olma özelliğimiz bundan kaynaklanıyor.                         Tabii ki AK Parti Türkiye’de 10 senede çok önemli reformlara imza attı. Bu on senede yaşadığımız değişimleri belki 100 senede yapılabilecek değişimler olduğunu görüyoruz ve bunlara tanıklık etmenin şansını hep birlikte yaşıyoruz. Bu reformları büyük bir özenle devam ettirmeye çalışıyoruz.

             AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye ekonomik olarak, ne düzeydeydi, bu gün hangi düzeye geldi. Geçmiş de “hafızayi beşer, misyan ile maluldur”,biz defalarca tekrar edeceğiz sizde vatandaşa anlatacaksınız. Türkiye 1 – 2 milyar dolar IMF’den para dilenmek için neler yapmazdı bunları çok iyi hatırlıyoruz, Türkiye aldığı borçları ödedi Mayıs ayında sona erdirirken artık IMF’ e borç verir hale geldi. Şükürler olsun artık Merkez Bankasındaki rezervlerimiz bize yeter hale geldi. Biz birçok hizmeti yaparken bu rezervleri de artırıyoruz.

          Ancak bu yapılanların hepsi birbirinden değerli ama bence Ak parti iktidarları döneminde yapılan en önemli hizmetlerin başında Milletin dediğinin olduğu bir demokrasinin olduğu Türkiye’nin kavuşmaya başlamış olması en önemlisidir. Çünkü geçmişte maalesef Demokrasimiz üzerindeki gölgeleri bu gün hepimiz öğrenmiş bulunuyoruz. İşte 12 Eylül’ler, 28 Şubatlar maalesef Demokrasi oyununu bir farklı amaca yönelik kullanan insanların ortaya koyduğu süreçlerdi. Ama bu gün hamd olsun artık Türkiye Büyük Millet Meclisinin alnında yazan “Hâkimiyet kayıtsız şartsız Milletindir” yazısı gerçek oldu. Bu AK Parti sayesinde gerçekleşti. Biz hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyleyenler tarafından senelerce öyle olduğu zannettirilerek hep kandırılmış, ama şimdi bu gölgeler demokrasimiz üzerinden kalkıyor. Neden Demokrasi diyoruz, bir ülkenin kalkınması için Demokrasi vazgeçilmezidir, toplum mühendislerinin oyuncağı değildir. Demokrasiyi milleti kucaklayan bir yönetim biçimi olarak ortaya koyuyoruz.

           AK Parti 2001 senesinde Afyonkarahisardan yola çıkarken Sayın Başbakanımız kırmızıçizgilerini belirtmişti. Parti kuruluşunda yola çıkıyorken üç tane önemli hususun altını çizdi. Ne dedi? “Bölgesel ayrımcılığa hayır, etnik ayrımcılığa hayır, dinsel ayrımcılığa hayır” dedi. Biz yaradan dan ötürü yaratılanı seviyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin iktidarı olacağız. Bu anlayış ile hala yola devam ediyoruz.  Tabi bunları söylüyorken 4 hususunda altını çizdik. Biz kimse için ayrımcılığa gitmeyeceğiz ama şu 4 konu için kimseyi tartıştırmayız. Bunlar nedir? Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet. Bunu da kimseye tartıştırmayız dedi. O yüzden hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu ülkenin, bu milletin geleceği için Ak Parti her zaman risk almıştır. İnşallah terör sorununu da risk almak suretiyle çözecektir. Ak parti nasıl dünyada ekonomide ülkelerin örnek aldığı bir iktidar haline gelmiş ise inanınız bakınız! Terör sorunu da Türkiye’de çözüldükten sonra birçok ülkenin model alacağı çözüm formülü haline gelecektir” dedi.

                 Biz Avrupa’da krizler yaşanırken Türkiye bir yıldız gibi parlıyordu. Bu yüzden bizler bu birlik ve beraberliği başardığımız sürece her sorunu aşmayı becermişizdir. Son zamanlarda çokça tartışılan konulardan bir tanesi; Türkiye’de yıllardır kanayan bir terör sorunu vardır. Otuz senedir bu ülke bu belayla uğraşıyor. Tabi ki bu meselenin kaynağının açıkçası kaynağının ipin ucu yurt dışında olduğu için bu kadar senedir bu meselenin çözümü için ciddi bir sonuç alınamıyor.  Şimdi ilk defa “çözüm süreci” diye isimlendirdiğimiz bir süreç başladı.  Bu süreç çok meşakkatli bir süreç, çok risk alınması gereken bir süreç, bunu Sayın Başbakanımız “Baldıran zehiri içerim ama ben inşallah Türkiye’de akan kanın durmasına vesile olurum” diyen bir anlayışla bu meselenin üzerine gidiyor. Bizler Türkiye’de artık terör belası ile bu sorunla iç içe yaşamasını istemeyen ve risk alarak bu yola devam eden bir anlayışla gece gündüz çalışıyoruz.

        Ak Parti’de yerel yönetimlerin önemini vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı Türel, “Halkımızın ilk defa seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önem arz etmektedir.2014 yılında gerçekleşecek yerel yönetimler seçiminden hemen sonra Cumhurbaşkanlığını ve bir yıl sonra da genel seçimi yapacağız Bundan dolayı bu yerel seçimler çok önem arz etmektedir. Sayın başbakanımızın çok önem verdiği hususlardan birine değinmek istiyorum.  4+4+4’den sonra sıkça konuştuğumuz konu artık 3+3+3.Sandık kurullarının oluşturulması meselesi teşkilatlarımızın önümüzdeki seçimleri kazanmasındaki en önemli adımıdır. Bu Sayın başbakanımızın İstanbul’da belediye başkanlığını kazandığı zaman arkasında yatan gerçektir. Ogün Başbakanımız onu İstanbul’da başardı bugün biz bunu tüm Türkiye’de başaracağız. O zaman inanınız seçimlerden kimsenin endişesi olmasın.

            Bu ülkenin, bu milletin geleceği için Ak Parti iktidarına ihtiyacı vardır. Bu milletin geleceğine karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım yoksa testi kırıldıktan sonra akıl veren çok olur. AK Parti reformist bir partidir. Büyük Şehir yasası da bu reformlardan bir tanesidir. Bizim derdimiz Millet, ekonomimizin üstündeki bu yükü kaldırmalıyız. Bizler hep Milletimize hizmet etmeyi şiar edinmişiz. Bu nedenle bu kararların Milletin menfaatine olduğunu bilmenizi istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.

         HAS Parti yöneticilerine Rozet takım töreni sonrası, toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.